Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By PASULJ PASULJ
Heisenberg napisao:Pecarski je uvek imao brutalne brojke u mladjim kategorijama, mislim ima decko kosarkasko znanje, ali kod njega je telo najveci upitnik ako to podigne na vise nivo bice ozbiljan igrac.
Petrusev je za sada najblizi seniroskoj kosarci bice on dobar igrac.
Ilic je domaca verzija Greek freaka, mali moze da ima brutalno kosarkasko telo kao senior i samo kao takav moze da napravi dobru karijeru, ako popravi sut i nadogradi ostale elemente igrac za NBA definitvno,
Ne treba zaboraviti da u ovoj generaciji imamo i jos dva brutalna prospekta, Nikolu Miskovica koji je vodja ove generacije i Balsu Koprivicu koji sa Pecarskim i Petrusevim moze da cini najbolji centarski tandem koji smo imali u skorije vreme, nesto slicno smo vec imali Jokic-Milutinov-Ristic.
Mala ispravka,Mišković je godinu stariji.Što se tiče poređenja koje si naveo možda nije odgovarajuće.Petrušev i Koprivica ipak nisu klasični centri a ova tri pa čak eto i Jokić su centri.Razlika između ova tri ,Jokić i Ristić-95,Milutinov-30.12.1994 i recimo kvarteta Mišković -99,Pecarski,Petrušev i Koprivica-00 je svega 4-5 godina.Ako sve bude u redu to praktično znači da bi Srbija mogla da bira unutrašnju liniju između 7 vrhunskih igrača.Mislim da za 3-4 godine ni jedna zemlja osim Amerike neće imati takav kvalitet i širinu na unutrašnjim pozicijama.Što se tiče Ilića pada mi na pamet kakvu je karijeru mpgao imati Lučić da nije bilo povreda.Pvaj momak bi mogao da ostvari ono što Ličić nije zbog povreda.
By Bojdo
Zapazili su ga i drugi

NBADraftProspects? @draftprosnba Jul 29
More
Uros Trifunovic has been impreesive for Serbia so far: 6-7, fluid athlete, gifted playmaker with decent vision. Capable shooter off the dribble. Likely to become a really good pro. #FIBAU18Europe
By Bojdo
Gledam statistiku ekipa na U18, i bukvalno dominiramo u preko 70% kategorija

Srbija je prva u sljedecim kategorijama: Points Per game, Total points, Field Goal shooting, 2 Point field Goals, 3 point Field Goals, Rebounds, Blocks, Assists, Efficiencu, Double-Doubles...

Dosta je ovoj statistici pomogla i partija protiv Ukrajinaca.
Korisnikov avatar
By djokonda
Lepus napisao:Kakav Pecarski i NBA. Djecko zna kosarku, ali je vise nego limitiran atletski. Posebno sto mu nije definisana pozicija, a takvi ne prolaze tamo.
Do ovog U18 sam i ja mislio to, ali on stvarno napreduje. On dominira na ovom nivou negde uprkos svom telu...na talenat i znanje. U 99% slučajeva ovo što kažeš stoji...prosto ako nisi dobra atleta i ukoliko ne možeš bar da braniš svoju poziciju (Pecarski jedino četvorku će moći da igra u seniorima...mislim da je to jasno) nemaš šta da tražiš u NBA, ali onda ti se pojavi neki Novicki i razbije mustru. U svakom slučaju, zbog šablona u koji se ne uklapa, njegovo igranje u NBA je definitivno na dugom štapu, ali dovoljna je jedna ekipa koja razmišlja out of the box. Neka izdominira sledeće godine na U19 protiv SAD pa ćeš videti kako će ga skauti drugačije gledati.
By malinaro
Bojdo napisao:Gledam statistiku ekipa na U18, i bukvalno dominiramo u preko 70% kategorija

Srbija je prva u sljedecim kategorijama: Points Per game, Total points, Field Goal shooting, 2 Point field Goals, 3 point Field Goals, Rebounds, Blocks, Assists, Efficiencu, Double-Doubles...

Dosta je ovoj statistici pomogla i partija protiv Ukrajinaca.
To potvrđuje da smo po individualnom kvalitetu najjači. A da li će to stvarno biti ,zavisi od slaganja ekipe,taktike, vođenje igre od strane trenera,a nisam baš preterano siguran u Bućana.
Korisnikov avatar
By Lepus
djokonda napisao:
Lepus napisao:Kakav Pecarski i NBA. Djecko zna kosarku, ali je vise nego limitiran atletski. Posebno sto mu nije definisana pozicija, a takvi ne prolaze tamo.
Do ovog U18 sam i ja mislio to, ali on stvarno napreduje. On dominira na ovom nivou negde uprkos svom telu...na talenat i znanje. U 99% slučajeva ovo što kažeš stoji...prosto ako nisi dobra atleta i ukoliko ne možeš bar da braniš svoju poziciju (Pecarski jedino četvorku će moći da igra u seniorima...mislim da je to jasno) nemaš šta da tražiš u NBA, ali onda ti se pojavi neki Novicki i razbije mustru. U svakom slučaju, zbog šablona u koji se ne uklapa, njegovo igranje u NBA je definitivno na dugom štapu, ali dovoljna je jedna ekipa koja razmišlja out of the box. Neka izdominira sledeće godine na U19 protiv SAD pa ćeš videti kako će ga skauti drugačije gledati.
Ja njega uopste ne vidim kao cetvorku u seniorima, pogotovo u danasnjoj kosarci koja ide u smjeru totalnog small-balla. Mislim da si i sam pisao o tome na nekoj drugoj temi. On je jednostavno prespor da brani i cetvorke u svom uzrastu, o ostalom da ne spomnjiem. Kao takav, nema nikakvu sansu u NBA. Naravno, daj boze da grijesim, ali vidjecemo ga ove sezone u seniorima.
By PASULJ PASULJ
Lepus,teško da ćemp ga vidjeti u seniorima ove godine,bar ne sa nwkom pzbiljnijom minutažom s. obzirom na politiku Parrizana.Mislim da si prestrog prema Pecarskom.Svaka evropska reprezentacija ne bi imala ništa protiv da je Pecaeski njihov.Uostalom i za Jokića su pisane opservacije kako nije za košarku
By ikaluka
Boze koliko ovaj Ilic nista nezna,da li u Igikei neko nesto radi sa njim.
Ovi nemci pogodili bi i sa klupe i fizioterapeut da baci loptu usla bi u kos.
Poslednja izmena od ikaluka u Pet Avg 03, 2018 5:05 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
  • 1
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 354
Takmicenja mladjih kategorija

Sutra startuje F8 jedinstvene kadetske lige. Preth[…]

Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Svaki djecak koji ne ode na koledz a ima priliku […]

KK Partizan 2025/26.