- Uto Jul 31, 2018 3:34 pm
Da se nadovežem za Trifunovića: Ja sam ga gledao od mlađih pionira, pa sve do prošle sezone nakon koje je otišao u Tursku, ali moram da priznam da je ovo što pokazuje i za mene donekle iznenađenje. Načinom igre je oduvek veoma podsećao na oca, ima izuzetnu košarkašku inteligenciju, solidan šut, ali nije atletičan. Igrao je na početku u "originalnoj" C. Zvezdi, zatim u Zemunu, na kraju u Megi, nigde nije bio u prvom planu zato što je uvek bilo drugih koji su fizički bili ispred njega, npr. u zadnjoj sezoni ovde, u kadetima Mege, na njegovoj poziciji više minuta od njega je dobijalo dete godinu dana mlađeg godišta, isključivo jer je bio fizički jači. Uroš je uz to izuzetno vaspitano dete, do granice da je samozatajan, nikad se nije laktao, niti je da znam bilo ikakvog guranja od strane Trife. Očigledno je da je u Turskoj dobio napokon bolji tretman, poraslo mu je samopouzdanje, uz to viđao sam ga ovde kod mene u kraju u teretani jedno vreme pre nego što je otišao u Tursku, sigurano da je i tamo radio na fizikalijama tako da sad koliko-toliko može da se nosi bar sa svojom generacijom. Plus kad dobiješ od trenera pravo na grešku, a ja se klanjam do zemlje Bućanu što mu ovoliko daje priliku, onda eto dobijemo potencijalno dobrog igrača naizgled niotkuda. Na drugom forumu ima čak poređenja sa Bogdanovićem, ja ne bih tako daleko išao jer se plašim da ipak alteticizam neće uspeti do kraja da ispegla, ali svakako sasvim moguće da na kraju ispadne najperspektivniji bek u svojoj generaciji.
Što se dosadašnjeg toka takmičenja tiče, nisam zadovoljan. Crna Gora je danas realno sama ispustila pobedu, enormnom glupošću svog trenera (vodiš 3, i ne praviš faul, nego dozvoljavaš otvoren šut - btw, šta reći za Islamovića, dve trojke kad se lomila utakmica, iz mizerne minutaže koju dobija, stvarno svaka čast!), tako da nam sledi lakši žreb za nastavak, ali generalno bekovska linija nam ne uliva poverenje, a od unutrašnjih igrača Pecarskom se i dalje dozvoljava da privatizuje igru, umesto da se razigrava Petrušev koji je po meni daleko veći potencijal. Ali, da sačekamo pa da vidimo...