Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By milanezija
forfang napisao:Србију ће на Европском првенству у Летонији представљати следећих 12 играча: Павле Кузмановић, Алтин Исламовић, Лука Церовина, Богдан Недељковић, Марко Пецарски, Богдан Рутешић, Зоран Пауновић, Аријан Лакић, Тома Васиљевић, Далибор Илић, Урош Трифуновић
Fali ti Petrusev
By malinaro
Na kadetskom turniru naši dobili Grčku 85-65. Iako deluje sjajno,nije to igra koja preterano ohrabruje. Igra se n borbeno, snažno, sa stalnim guranjem lopte pod koš. Spoljna linija neprimetna, samo su dodavači. Jedini koji ima incijativu,kreira sam sebi za koš,daje trojke je Ivković, a ušao tek u zadnjoj četvrtini i dao13 koševa. Kad vidim selekciju igrača i vreme njegovog ulaska , bojim se da ga je Vukojičić planirao da bude višak,ikao je je danas,kao spoljni ,za klasu bio najbolji tamo. što bi bilo baš mepravedmo i žalosno. "Šveđanin" Škobalj vrlo jak, borben i najefikasniji. Siguran je za finalni spisak,što je malo verovatno za Vujosića,koji je igrao zadnja 3 minuta. Po par poteza vidi se košarkaški šlif i materijal Mušikića, Tarlaća i Svetozarevića.
By malinaro
Ako se misli na Bocevskog,on je bio na pripremama,ali je očigledno da i će on,kao i svi iz RS, a 2003 šansu dobiti tek sledeće godine. U tim godinama,jedna godina razlike u fizičkom razvoju je čudo.Njegovi pametno procenili da igranjem za nas otvaraju višestruke šanse u karijeri. Naravučenije za one sve oni koji kalkulišu. Eno primer Sikiraša,igra u trćoj ligi Španiej,sa mizernom statistikom.

Inače ni pogebulja Vukčević nije igrao za Grčku.
By ikaluka
Litvanci mogu da postanu i prvaci evrope ali iz ovog sastava nece izvuci postenog igraca,sve sto su do sada uradili to je na agresivnost,udvajanje pa i utrajanje na igraca sa loptom cak na nasoj polovini i na jurnjavu. Kao i sve njihove mladje reprezentacije sto rade.
By Mulder
ikaluka napisao:Litvanci mogu da postanu i prvaci evrope ali iz ovog sastava nece izvuci postenog igraca,sve sto su do sada uradili to je na agresivnost,udvajanje pa i utrajanje na igraca sa loptom cak na nasoj polovini i na jurnjavu. Kao i sve njihove mladje reprezentacije sto rade.
Pa nećemo ni mi izvući poštenog igrača. Možda samo Petrušev. Nema tu kvalitete.
By ikaluka
Ako mislis zbog danasnjeg poraza nisi u pravu,za njega su pored trenera krivi viskoki igraci koji su kod udvajanja /utrajanje/igraca sa loptom bezali na protivnicku polovinu i molili boga da ne prime loptu umesto da pomognu u prenosu postavljanjem bloka bekovima.Ma da rekao bih da to nisu namerno radili vec ne znaju kako se to radi jer kao i ostali nasi igraci nisu imali prilike do sada da se srecu sa ekipama koje igraju organizovanu timsku kosarku pogotovo ovakvu kolektivnu agrasivnu odbrana na seniorskom nivou sa puno kontakta kakvu igraju Litvanci.
Ovako se naprimer mucila nekada i CZ jedno vreme u evro ligi dok Radonjic nije naucio pa posle preneo na igrace kako se to "razbija" a za to vreme mu nije valjao ni jedan rzervni plej /koji su se mucili zbog njegovog neznanja/ pa se odricao redom Rebica,Micica pa je i Jovic jedno vreme bio na belom hlebu. I jos jednom, mi cemo iz ove generacije sigurno dobiti nekoliko dobrih igraca dok litvanci mogu slobodno da raspuste generaciju jer osim izuzetne uigranosti,agresivnosti i borbenosti kvalitetnog igraca sa nekim pristojnim seniorskim potencijalom medju njima nema.Litvanci ko litvanci sve im ekipe od kadeta do seniora isto igraju po sablonu zato nisu ni stvorili dobrog igraca godinama.

PS Mozda su Ilic,Petrusev,Koprivica,Paunovic... najveci potencijali prvenstveno fizicki ali je mladi Trifunovic ubedljivo najveci talenat.
By malinaro
Može se reci prijatno otkrovenje taj Trifunović. Malo ga je ljudi videlo ranije, a taj tip igrača nam je toliko potreban,jer je retka "roba" u našim mlađim kategorijama u poslednje vreme.
By PASULJ PASULJ
I ja sam prijatno iznenađen Trifunovićem. Priznajem da za njega nisam do sada čuo.Molio bih nekog ko ga je pratio pvih godina da nspiše malo više o njemu jer su dvije utskmice malo za procjenu krajnjeg dometa.Hvala
  • 1
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 354
Takmicenja mladjih kategorija

Sutra startuje F8 jedinstvene kadetske lige. Preth[…]

Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Svaki djecak koji ne ode na koledz a ima priliku […]

KK Partizan 2025/26.