Znas kako, nisam do kraja siguran sta bismo sa takvom ekipom dobili vise nego sto nam recimo donose Mega i FMP (samo uzimam kao primer). Ukoliko koncentrises sve mlade talente u jednu ekipu, totalno je van pameti da se oni takmice u svom godistu. Jedino sto bi u toj situaciji imalo smisla je da se takmice sa seniorima, ali u kom rangu? Zbog sistema takmicenja takvu ekipu nikad ne bismo uspeli da ubacimo u ABA (drugim recima, ne verujem da bi to prihvatile ostale zemlje), znaci da bi najbolje takmicenje koje bi mogli da igraju bilo KLS. Da li je to zaista toliko bolje nego sto im nasi klubovi trenutno nude?
Drugo, ni ABA ni KLS nisu pod uticajem Saveza. Dakle, da bi se izgurala ta ideja, prvo bi Savez morao da se nametne u nekoj meri tim takmicenjima. Nisam siguran da Savez ima snage za to, cak i da ima volje.
Trece, zasto mislis da tu ekipu ne bi vodio Klipa?

Hocu da kazem, zasto mislis da tu opet ne bi bio neki trener koji je na neki nacin u dzepu nekog od menadzera? Sto bi opet vodilo do toga da ti niko ne garantuje da bi ti mladi igraci bili zaista tako spremni i dobijali posle jace seniorske ugovore.
Para vrti gde burgija nece, a Savez generalno para nema. Menadzeri ga imaju dosta i samim tim mogu da uticu na Savez da guraju u odredjenoj meri svoje interese. Da bi se to promenilo neophodno je da se izvede puno toga, pre svega da se osmisli odrzivi sistem finansiranja sporta. Sve i da se osmisli takav sistem, najverovatnije bi pojedini klubovi uvek bili finansijski mocniji od Saveza.
Ne kazem ja da sam apriori protiv te ideje, ali je sustinski zbog nedostatka finansija trenutno nerealna.
Na kraju krajeva, nasa produkcija mladih igraca uopste nije tako losa da bi nam priroritet bio da je popravimo. Najveci problem je prelaz tih klinaca u seniore, a tu opet taj koncept INSEPA mislim da ne bi previse pomogao.
I kad ne budes prvi ti...