- Pon Feb 05, 2018 11:53 pm
U nedelju sam gledao utakmicu Buducnost protiv Slobode Neos. Mogu vam reci da sam se razocarao , Marko Grkovic iz Buducnosti , navodno najbolji igrac , nista posebno , da ne kazem da je momak jako lose odigrao , kod njih se niko , ama bas niko nije istakao , a u Slobodi ... da ne pricam. Samo centar Nemanja Blazic i to nesto malo . Momak nema kosarkaski IQ ili je samo previse prepaljen bio, sutira bukvalno kada mu kazu iz publike da sutne , to sto je on tu visi od ostalih i skida lopte , to ce jos da funkcionise ovu sezonu i to je to , mora pod hitno da pocne da koristi ostale faktore igre , jer sa 205 ne moze igrati centra. Tu je na pocetku dobro izgledao , meni nepoznat , Banjac Uros... ali samo na pocetku . Momak ne razmislja , ja stvarno ne znam da li sam video nekoga toliko dugo da je na terenu , a da , od prilike , 7 minutu PRVE CETVRTINE napravi nesportsku ... stvarno zadivljujuce. Ajde da kazemo da je momak nadaren za "skoring" pa da mu oprastamo neke glupave greske ... ali nije , momak ne dodaje , gleda samo sebe , dao je mozda 15 ili 20 , ali je napravio toliko gresaka ... pa izasao je sa 2 nesportske . Stvarno zanimljive odluke trenera . Stevanović , na primer , nije igrao , ali bukvalno , momak je proveo najvise 10 minuta , ne znam zasto , da li je povredjen , da li mu se nesto desava , da li nije trenirao pa kao zbog toga mu je smanjena minutaza , stvarno ne znam , ali koliko sam video on je bio zdrav u svakom smislu . Mislio sam prvo da momak nece uopste ulaziti cim nije usao u 1. četvrtini , da je tu jer kao da ispostuje ekipu , ali ne , uveden je 2 minuta pred kraj druge , gde momak pokazuje sve svoje kvalitete , nije ga isao sut , ali se videlo sve ono njegovo od pre. Momak je izgledao veoma zdravo , ne znam stvarno zasto 10 minuta , a falila im je podrska nekoga ko je dobar "skorer". Da li ga nisu lepo prihvatili , ne znam , ali znam da mu ne dodaju , barem ne onoliko koliko se dodaje nekome ko je namenjen za "skoring". Eh da , postavka napada kod te ekipe (Slobode ) je stvarno cinicna . Drze 2 pleja , jedan je oko 175 i navodno atletski spreman , levoruk koliko sam primetio. Momak ni jednom akciju nije postavio ... Drugi je decak od jedno 160 , ne znam koje je godiste , cuo sam da je 2001 , ali moguce je da je mladji , sve u svemu momak nije uradio nista , ali bukvalno nista . Dva momka , po meni , koja su trebala da tu utakmicu ubace po trideset i da igraju , da ne kazem celu utakmicu P'n'R' su Stevanović i Blažić . Blažića nisu mogli da cuvaju dole , ali mu je trebao nekoga da ga smiri i da kada svi krenu na njega , sto se desavalo u par slucajeva , neko uzme drugi i da , dok njega ne zaustave ,ubacuje, a tu dolazi drugi momak, Stevanovic. Tako da , to je to od zanimljivih utakmica u NS za ovaj vikend . Ja sam se razocarao u ovu novosadsku kosarku, trebali su i Blazić , a pogotovo Stevanović, ako je zdrav naravno , da igraju dosta vise , ako ne i celu . Izgleda da se ambicioznost ,kvalitet , talenat i trud u ovom gradu ne isplate , koliko vidim. Steta sto smo na to spali. Zeleo bih im , Stevanovicu i Blazicu,da se poboljsaju sto vise i naredne godine nadju neku drugu sredinu u Evropi ili USA jer koliko vidim , imaju za to potencijala.