Lepus napisao:Mile, igra po dubini ne mora biti samo od strane centra. Mi tu igru dobijamo preko Bjelice. Da se dovete taj centar koga ti zagovaras, jos vise bi nam se usporila unutrasnja linija, koja je i ovako veoma sproa. Mogu misliti kakve bi nam tek onda rotacije bile?! Ovako, sa Perom nemamo brzinu, ali covjek ima pozicioniranje i anticipaciju kakvu malo koji visoki igrac u EL ima. Za Lessorta sam vec rekao, njemu sve sto Pero ima fali, ali nadati se da ce vremenom napredovati, sto je i vise nego izvjesno.
Drugo, sta ti toliko zamjeras Alimpijevicu, zasto je on zelen? Po mom misljenju utakmice vodi sasvim ok. Vec smo rekli da je tim ispao veoma lose selektiran, kolika je tu njegova krivica, pitanje je. Njemu mogu zamjeriti forsiranje iskakanja Lessorta aa piku, ne znam da li ce to ikada biti i na podnosiljivom nivou, i nedostatak vizije u napadu, ali opet ponavljam, ne pravi se pita od ...
Teze malo ide kad se igra sa cetvorkom pod kosem jer tada je centar tu u blizini i stvara guzvu u reketu, nema sirine u igri, igraci lose stoje na terenu...
Sta zamjeram Alimpijevicu, ja ne znam ko bi drugi osim njega trebao biti odgovoran za sastav tima, igru i rezultat, on je glavni trener i mora nositi taj teret odgovornosti.
Mnogo je gresaka napravio, najpre da je precenio mogucnosti pojedinih igraca vjerovatno zato sto ne zna koliko koji igrac moze na EL i ABA nivou. Prva greska je poceti sezonu sa 15 igraca, evo sad je dosao u situaciju da ne zna sta ciniti sa njima, niti dijeliti otkaze, niti dovoditi pojacanja kad smo prebukirani sa igracima.
Najveci problemi su Radicevic i Lesor.
Sa Radicevicem stvarno ne znam sta je, gledao sam nekoliko njegovih utakmica i stvarno je fino izgledao u spanskoj ligi, odlicno razigravo igrace, izgledao kao pravi vodja ekipe na terenu, sta je sada problem ne znam, na njegovoj poziciji nam bas puno skripi, treba imati u vidi da nismo ni najsrecnije odradili selekciju na pozicijama 1 i 2, trebao je biti tu jos jedan igrac koji ima igru sa loptom u rukama
Lesor, ajd sto ne zna odbranu igrati, ne zna on ni u napadu nista, niti zna blok napraviti niti bilo sta pod kosem odigrati, doduse ne moze ni odigrati kad ima gradju krilnog igraca, da se mene pita ja ga nikad ne bih doveo da bude prvi centar, mozda kao rezervnog.
___________________________________________ http://rekreativo.com/ ___________________________________________________