Stare teme
Korisnikov avatar
By ULTRA KOŠARKA
Tačno tako.

Baš me zanima ko će umjesto Darušafake dogodine u EL, možda ostane Galatasaraj čisto da finansijeri evrolige ne ostanu uskraćeni za svoj jedan klub, il ubace Banvit, Karšijaku, itd...

Proročki rečeno, u roku od par godina EL će se vratiti na 24 kluba i grupno takmičenje.
By podgorica
ULTRA KOŠARKA napisao:Tačno tako.

Baš me zanima ko će umjesto Darušafake dogodine u EL, možda ostane Galatasaraj čisto da finansijeri evrolige ne ostanu uskraćeni za svoj jedan klub, il ubace Banvit, Karšijaku, itd...

Proročki rečeno, u roku od par godina EL će se vratiti na 24 kluba i grupno takmičenje.
Ili ce prije biti da ce se zadrzati postojeci format takmicenja, s prosirenjem, i da ce ti timovi igrat samo Evroligu bez nacionalnih/regionalnih liga ili svedenih nesto nalik na KLS...

To mi je mnogo realnija opcija nekako da se ide ka tom priblizavanju NBA formatu, tipa 30 ekipa rasporedjenih lupam sad:

Spanija 5
Turska 5-6
Rusija 3-4
Grcka 2-3
Njemacka 2-3
Italija 2
Srbija 2
Litvanija 2
Francuska 1-2
Hrvatska 1
Poljska 1?

Tako nesto...
Korisnikov avatar
By skeske
Meni je najbliza ova opcija, ako ce se igrati bez liga... tj ako ce EL ekipe ucestvovati samo u plej ofu.

Spanija 4
Turska 4
Rusija 3
Njemacka 2
Grcka 2
Francuska 1
Srbija 1
Italija 2

(spanija i turska ukupno jos jednog clana, znaci ukupno 9 iz te dvije zemlje)

Ukupno 20 klubova, 38 kola... Svaka druga sedmica duplo kolo, u aprilu cetvrtfinala, do maja gotovo...
Poslije KLS, bez ABA, samo plej of za Zvezdu, kao i ostale EL klubove i to je to.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Sledece sezone ce sigurno biti 16 ekipa, a verovatno i u sezoni 18/19.
Posle toga ce verovatno biti 20 ekipa, a igrace se kao liga.
Ocekujem sledece godine dosta bolji Evrokup.
Takodje ocekujem da se da licenca Francuzima umesto Darusafake.

Idealno je 20 ekipa u Evroligu, 32 u Evrokup.
Korisnikov avatar
By Peja
Real - Darusafaka

Cska - Baskonia

PAO - Fener

Oly - Efes

Vase prognoze?

Po meni, Real, Cska, Fener i Oly na f4, realno su najvise pokazali dosad
Korisnikov avatar
By Zex88
Real,Cska,Pao,Efes..

Pejo,kako ti Fener pokazao puno?

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
By milanezija
Željko na 3 je mission impossible za Pao, i veoma mi je žao što idu jedni na druge, jer sam navijao za oba tima na F4. Ovako očekujem Real i Cska u 3 utakmice; Oly i Fener u 4 utakmice
Korisnikov avatar
By MileBL
CSKA i Real ne bi trebali imati problema, mozda Boskonia ili Darasufaka otkinu po jednu pobjedu.

U grcko turskim duelima ce biti daleko neizvesnije, mnogo toga ce zavisiti sa kakvim igrackim kadrovima ce pojedine ekipe uci u serije.
Ako Oly bude kompletan mislim da sigurno prolaze, disciplinovana su ekipa, imaju mnogo iskustva u igranju ovakvih serija a i njihovi igraci mogu fizicki odgovoriti Efesovim.
Pao - Fener bi trebao biti najneizvjesniji par, Pao ima prednost domaceg terena i trenutno bolju formu ali na drugoj strani je Zoc, uglavnom Pao je po meni favorit ali Zocova sansa je da ugusi grcke bekove i razbije njihovu igru, tu mi je Pao najtanji i najranjiviji.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 47

Калина је баш успорио.. Изгледа да га полако сти[…]