- Ned Dec 04, 2016 11:36 am
Odgledah sinoc utakmicu pa da podjelim utiske.
Vec ranije sam naglasio da o NCAA pojma nemam, tako da ovo sto pisem uzmite sa rezervom, to su samo moji licni utisci nakon sinosnjeg meca.
Prvo, ovo sto Arizona igra za mene je zivi ocaj. Odavno nisam gledao ekipu cija je igra besmislenija od njene. Oni nisu imali nijedan organizovan napad na zonu, a Gonzaka je zonu igrala minimum 75% utakmice. Sve se svodi na dodavanje u krug i onda na pet sec do kraja napada igrac kod koga se zadesi lopta krece da divlja. Valjda im fali par igraca, ali redom: Allen, Simmons, Alkins tuga i ocaj. Meni se najvise svidio Finac Markkanen, mada ni on nije odigrao dobro. Kasnije sam pogledao godista ovih igraca i skoro svi (za Allena ne znam) su '97 godiste, pa tu donekle nalazim opravdanje.
Sve ovo sam napisao da priblizim u kakvom okruzenju Ristic igra. Sto se njega tice, vecinom ocekivano. Osim mase koju je dobio, nista novo ni dodati ni oduzeti.
- odbrana: tesko je ocjeniti odbranu 1 na 1 kada je za protivnika imao Karnowskog. Covjek ima preko 130kg, a uz to zna igrati ledjima, plus je ljevoruk. Ristic mu nista nije mogao, sjecam se samo jedne situacije gdje ga je odbranio. On sto je mene vise razocaralo je igra kao korektora, covjeka na strarni pomoci. Tu je ocajan. Par puta bekovi Gonzake prolaze do kraja, a on ni da se pomakne. Razumijem da je spor, ali on nije ni pokusavao. Ne znam da li je do volje/zelje ili nema u glavi, tj. ne konta sta bi trebao raditi. Odbrana Arizone od pika je nestandardna. Ristic iskace na pomoc, njegovog igraca koji se odmotava preuzima drugi visoki, dok on ide na njegovg. Ne mogu ocjeniti kako je to izgledalo, najvise iz razloga sto je Karnowski startan i brz kao puz. U skoku je prosjecan.
- napad: takodje sve poznato. Odlicno finisira na obrucu. Poene koje je dao su mu vecinom bili pripremljeni. Zidao nije puno jer su ovi igrali zonu pa i kada je dobijao loptu, bio je udvajan. Jedan sut je imao sa distance, jedva je dobacio. Bacanja 4/7.
Generalno, mislim da za NBA nema nikakve sanse, njegove najvece mane su ono sto se u NBA najvise trazi. Volio bih da ga vidim opet u Zvezdi.
Prins je sutercina,a to sto se njegovo ime nije naslo na guglu prilikom objavljivanja Knofijeve liste nije moja greska.