- Sub Jun 11, 2016 1:58 pm
Хвала свим играчима на овој сезони, дали су свој максимум и надам се да неки од њих неће бити ту следеће године.
Једва чекам да видим како ћемо се спремити са овим кондиционим тренером. Наравно и Џикићеву селекцију тима.
Ово је нека моја пројекција тима за следећу годину:
1- странац, Цветковић, Чарапић (Слоба ако је плеј прикључити га првом тиму, да ради, видели смо да се Цветковићу дешава да има проблема са повредама, тако да би и он добијао шансу на месту трећег плеја)
2- Маринковић, Ракићевић (ја Ракићевића видим као 2-ку не као 3-ку, иако ово некоме делује као танко, ја се не бих сложио, нарочито што Џикић воли да игра и са два плеја, тако да ће бити ситуација када су обојица на клупи)
3- ???, Врабац, Андрић (задовољан бих био са неким странцем, не бих волео да остане Едо, иако има још годину дана уговора, Врабац да ради на себи, није лош, Андрић ће остати, мада ја нисам за њега, али ок за 12-ог играча)
4- Бирчевић, Витковац (овде имам дилему, појаснићу касније)
5- ???, Копривица, Бојанић (и овде имам дилему појаснићу касније, можда бих задржао Дарела, али када опет погледам, потражио бих некога ко је скочнији)
Сматрам да ова пројекција није далеко од неке реалне, нарочито што Џикић воли и да скрати ротацију, па Ђумић није ни играо на крају, тако и Копривица не би имао неку велику улогу, а и морао би много да ради на себи, не би он баш био резервни центар, више неко ко ће да започне меч, искористи који јак фаул и то. Такође Џикић воли да игра и са ниском петорком, тако да ће у следећој пројекцији бити много јасније, и то опет значи да би Копривица имао ту малу улогу, играч задатка, али доста кратког.
Ово ми је неки премија, пуста жеља тим, који се не разликује много од оног претходног:
1- странац, Цветковић, Чарапић (исто што сам написао горе)
2- Маринковић, Ракићевић (исто што и горе)
3- Лучић, Врабац, Андрић (који црни странац на тројци ако би се вратио мој идол Луча)
4- Новица, Бирчевић, Витковац (због ниске петорке, сву тројицу би користили)
5- странац, Мајсторовић, Копривица (ово са Мајсторовићем би било врх због ширине игре, али опет не знам ни како бих то све послагао)
Овде искрено на позицијама 4 и 5 не знам како бих поставио уопште игру, мало ми је много ово играча, ако ништа, можда бих чак и избацио овог странца на позицији 5, били би ми ту добри на скоку са Мајсторовићем, Новицом и Бирчевићем, па чак и са позиције 3 нам је ок скок. Онда бих свакако дао мало већу плату Мајсторовићу(уговор на 2+1, договор да после прве у случају добре понуде може да иде, али већа плата јер он има године, а није се баш обезбедио). Са тим парама бих такође дао и Лучићу и Новици плату, и све спискао на црњу на позицији један, можда чак то и не би било толико лоше, само један странац, али даш за њега па нека вреди. Када боље размислим дефинитивно бих избацио странца на позицији 5, играли би ми често са нижом поставом, Мајсторовић је јак и има добар тајминг за рампу, плус може да шири, а и због евентуалне продаје му треба дати простора. Генерално гледано, овај тим не би био претерано скуп(опет, све паре уложити у тог странца на позицији 1), скуп домаћих играча. Битно је да има ко да повуче тим, ок тај плеј би био лидер са поенима, али треба неко као Новица, Лучић, ми смо то увек имали, оде један лик који је доносио ту енергију, њега наследи други. Тога сада нема, нема коме да се остави то бреме. Не очекујем ја да то буде неко ко је дошао сада, мора неко ко је ту одрастао, који разуме то, а Маринковић то није баш(бар мени тако изгледа). Ух, ово би био паклен тим по мени, па чак и без Лучића, мислим да уопште није толико нереалан када се погледа неколико пута(само избаците странца на позицији 5).
Едит: Одбрана би ту била слабија, и имали би проблема са тимовима који имају центре тешкаше, па и 4-ке које више нападају леђима(мада добро је да ни једних ни других нема много).
Све ове године,
С тобом увек било где,
Ми смо црно бела деца,
Која броје успехе.
И још добро памтим све,
Памтим и све поразе,
Успомена кад се сетим,
Још кроз тело пролазе!