Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Poska
Колико сам видео, куп ће се играти наредне три године у Нишу.
Korisnikov avatar
By Poska
By Divos
Сам национални куп има много дражи. Такође то је и први судар АБА лигаша и понајбољих клубова у КЛС, и увод у КЛС. На жалост, продубљује се разлика у квалитету, и на штету клубова који играју КЛС. Беспарица чини своје, ти клубови једва преживљавају, а и афирмисани играчи у правилу играју са "озворебним" уговорима, и на сваку прилику ће мало скокнути у бели свет, до неке Руминије или Словачке, и зарадити коју цркавицз. Сурова реалност.

Е сад, у данашњим мечевима, мислим да је Мега велики фаворит против Константина. Константин игра добро КЛС, имаће сасвим сигурно и подршку публике, али велики проблем је објективно мали број квалитетних играча које имају. У КЛС и тако успевају парирати и са 7-8 играча у ротацији, али против Меге која игра у високом ритму, агресивно и са пуно енергије, то ће јако тешко ићи. Такође мој је утисак, да су то ипак играчи захвални и корисни, али за овај ниво такмичења какав се игра у КЛС, носиоци су ту негде по годинама (тако од 24-27 година) и ту баш и не видим неког простора да би могли подићи ниво своје игре и играти у јачој и захтевнијој лиги, а и против клуба, попут Меге, који игра са великом енергијом и у јаком темпу.

Меч између ФМП и Партизана могао би бити јако занимљив. Предност Партизана је што игра јачу лигу, играчи су научили на игру са више контакта, јачег интензитета. Такође, основну бригу су пребродили, избегли су задња два места, осигурали су АБА лигу и наредне године (па чак и ако у супержлиги то не остваре мислим да ће играти АБА по основу додатне позивнице), и национални куп могу ипак психолошки растерећеније одиграти. А видели смо, када тако играју, да су и % шута доста бољи, уосталом то је и логично.

И ФМП, иако игра слабију лигу има шанси. У овом моменту су (по мени) по квалитету трећа екипа по снази у Србији. Већ по навици екстремно млада екипа која игра у јаком ритму, са пуно енергије. И јако висока екипа, ту су тек Фића и Илија Ђоковић нижи од 2м, тако да су и спољни (на поз.2-3) доста високи. То су наравно све играчи који су играли у млађим узрастима Србије. Имају и доста поливалентних играча који би наредних година могли урадити добре каријере.
У скоку су јаки, ту су и спољни играчи јако активни, посебно у офензивном скоку. Иако су то све колико јучер јуниори, највише очекујем да видим како ће се Лазаревић снаћи у овом мечу, и како ће одиграти против нешто млађег Вање (који се већ афирмисао кроз АБА лигу), Милутиновића и Мурића. Некако, момак је све више заборављен (што је и логично јер је КЛС медијски скроз потиснута), али верујем да се под надзором Клипе ипак добро развија. Видећемо и данас и у сушер-лиги где је. Задња два меча у КЛС у екипи није било супер-важног Давидовца. Не знам о чему се ради, ако неко зна о чему је реч да напише.
Партизан смо наравно више пратили ове сезоне, Од доласка Џикића, подигли су ниво игре. У купу "прекобројан странац" је Врабац али мислим да нису превише хендикепирани. Мурић је значајно подигао форму, Џиле га за разлику од Пере не гура толико на високо крило, а споља је ипак доста опаснији, а и Милутиновић ће добити нешто више минута.
Можда је већи хендикеп неиграње Ђумића. Вилијамс тешко улази у ритам, овај момак има проблема и са концентрацијом, барем мој је такав утисак, а и да није увек са главом у игри Али са Америма то није баш неретко, некад им је више фокус да гледају рибе у дворани, него сама дешавања на паркету, ваљда менталитет, шта ли.
А баш у скоку је ФМП јако опасан. Ту ако Партизан не одговори, и ФМП кроз скок оствари доста других напада, имаће Паертизан великих проблема. И у овом мечу могао би управо скок одлучити.

По мени, шансе у овом мечу су подједнаке. Мислим да ће то бити, а и волио бих, јако занимљив и квалитетан меч.
By podgorica
Mislim da se Megi dopusta preagresivna igra prilikom ovog presinga , najvise zbog toga sto su f4 aba ekipa i igraju protiv kls , a pritom su jos fizicki dominantiji , i i dalje ih muce Nislije..
Korisnikov avatar
By BogdanB
Tradicionalno neugodni FMP. Nisam ocekivao ovakav kraj, imao sam drugacije misli u glavi :D
Rekoh kada je bacio Djokovic,ima da udje kao kap,ni mrezicu da ne pipne,sva sreca pa nije. Ne razumem Cvetkovica kada je imao airball. Sire igrace,Dzikic isto trazi da se siri i on puca trojku,alo brale jel si normalan sta radis to? Nisam mogao da verujem.

Kad je tesko - Covic :)
By podgorica
Treba pomenuti Tasica iz Konstantina , decko je posle meca morao zavrsit na infuziji 100%.. Lik je dao sve od sebe , pravi lider one ekipe i Konstantin je skroz simpaticna ekipa , koja nema dovoljno kvalitetnih igraca da isprati ritam Mege koja ih je pretukla
Korisnikov avatar
By skeske
Iznenadio me skok konstantina. Mislim, jasno je da nemaju dovoljno kvaliteta, ali nije to lose izgledalo.
Korisnikov avatar
By Jomer
podgorica napisao:Treba pomenuti Tasica iz Konstantina , decko je posle meca morao zavrsit na infuziji 100%.. Lik je dao sve od sebe , pravi lider one ekipe i Konstantin je skroz simpaticna ekipa , koja nema dovoljno kvalitetnih igraca da isprati ritam Mege koja ih je pretukla

+1

fin ram, solidna kontrola lopte za tu visinu, prevodio je loptu kod presinga mege, i to je ok izgledalo, solidne lateralne kretnje ispratio je vecinu spoljnih igraca mege u odbrani, 93 godiste...

za ovakav KKP on je dosta zanimljiv igrac
By podgorica
Zanimljiv definitivno , mada ipak ovo treba uzet s rezervom , unutrasnja linija Mege je dosta tanka , Jankovic je po mom misljenju izuzetno slab igrac , Nik je dobar , ali on je svakako 4... Zacudilo me je sinoc sto sam vidio Zagorca na cetvorci solidne minute , je l to Miloje fura inace , ili je to igrao samo protiv Konstantina?
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 46
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]