Stare teme
Korisnikov avatar
By Zex88
Pocivaj u miru cika Srdjo..Hvala!!!

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Korisnikov avatar
By milica
Nisam do danas nikada čula za čoveka :shock:
Imao je zanimljiv intervju u Politici 2008., pričao o svetskom prvenstvu u Buenos Ajresu 1950. i Zvezdi nekada...
Koliko ste putovali do Buenos Ajresa?

Tada je bilo daleko putovati vozom i do Zagreba, a mi smo od Rima do Argentine putovali avionom čak 36 sati. Ali, u Argentini smo, posle jedne političke odluke, kažnjeni dvostruko: isključenjem sa šampionata i zabranom igranja međunarodnih utakmica godinu dana. Titova odluka, u toku ovog takmičenja, bila je da ne igramo protiv Frankove Španije, a oni su nam bili poslednji rivali u Buenos Ajresu...

Zašto niste išli na Olimpijske igre u London 1948?

Isto zbog politike, koja je, po svemu što znam, bila, toga puta, lične prirode. Mi smo se za London pripremali u Ljubljani. I jednog dana, jedan rukovodilac nam je saopštio da, zbog visoke cene puta, u London putuju dvojica strelaca, umesto nas dvanaestorice košarkaša. A, po verziji koju sam kasnije čuo sve nam je to „zakuvala” Neda Krmpotić, šef partije u sportu. Ona je u London umesto nas uputila gimnastičare...
Šta mislite o sadašnjoj Zvezdi?

Tu smo, u vrhu, ali nismo najbolji. A sad moram da se našalim jednom istinom: Koliko je Partizan jači pokazuje nam i time što nam je za prvog trenera „poslao” Svetislava Pešića, svog bivšeg igrača.

Kako ste doživljavali Kalemegdan?

Bio je to naš centar života. Na Kelemegdanu je rođena jugoslovenska košarka, a moglo bi se reći i jugoslovenski džez. Na terenu Zvezde su, tri puta nedeljno, organizovane nezaboravne igranke. Bile su to čuvene „Zvezdane noći”. Na Zvezdine tribine, i na treninge, redovno je dolazio i jedini naš književnik nobelovac Ivo Andrić. Tu je i galerija „Cvijeta Zuzorić”. Najzad, na Kalemegdanu je i Spomenik zahvalnosti Francuskoj, valjda jedini te vrste i namene u svetu...

Koliko se Andrić dao košarci?

Iako je bio vrlo zatvoren čovek sa nama je razgovarao o svemu, a u svojim „Znakovima pored puta” posvetio je deo i košarci: „Hvatajući ili bacajući loptu, čovek se ne samo produžuje i raste nego i preobražava: biva drugačiji, lakši i lepši, prevazilazi sebe, približava se bestežinskom stanju i visinskom letu, trijumfu svoga tela i, u isto vreme, pobedi nad njim”...
Korisnikov avatar
By The Answer
Gledaj dokumentarac na jutjubu Bili smo prvaci sveta, ima mislim 10 epizoda i on je jedan od najčešćih govornika, svedoka onoga što se dešavalo u košarci tada. Tu su i Bora i mnogi drugi velikani.

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
By Zex88
Previse gluposti pravimo..Lopta u aut,koraci,lopta u aut,koraci..
A sudije sponzorski sviraju faulove Cirbesu i Mileru..

Korisnikov avatar
By MileBL
Ne igramo kako treba, lako su napunili Milera faulovima, ima volje kod igraca ali ima i naivnih poteza, ako ne udju sa vise koncetracije u drugo poluvreme tesko mozemo do pobjede, nekako mi se cini da na momente imamo jako losa resenja u napadu, valjda ce Radonja tu nesto promeniti.
Korisnikov avatar
By Zex88
Kakva dva prekrsaja u napadu su svirana Cirbesu.. Sudije nas unistavaju..

Korisnikov avatar
By Zex88
Skoro veca bagra nije sudila..Ono protiv Efesa je bilo jos i posteno sudjenje.. Ne moze ovo da se dobije,cak im i poklanjaju koseve..

• 1
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 329
Fudbal

Dupla kruna ole Iskreno Zvezda nema klupu, fali n[…]

Oly - Valensija finale ako Bog da

Re: KK Crvena Zvezda 25/26