- Čet Jan 07, 2016 1:34 pm
Da li je realno da jedan tim izgura 5 talentovanih klinaca koji su isto godište (bez obzira što nisu ista pozicija) i da se svi razviju po najboljem mogućem scenariju? Čak ni Mega to ne može, već postoje prioriteti. A to su najviše 2-3 igrača da se forsiraju.
Vidimo da Barsa i Real imaju hrpu tih mladih klinaca ali opet iz svake generacije dobiju jednog ili češće nijednog igrača za prvi tim.
Dakle gledano generacijski ta '95 po meni uopšte nije podbacila, jedan NBA igrač i još 2-3 koja još uvijek idu putem top euroligaških igrača (u najmanju ruku) je ono što zovem uspješna generacija.
Da tako imamo 5 godina zaredom, šetali bi se kroz evropsko prvenstvo.
EDIT: Ništa drugačije nije ni u NCAA koji program može da izbaci 5 superstarova u jednoj generaciji, čak ni one-and-done programi kao Kentacky koji pokupi extra ekipu, "upropasti" nekoliko tih igrača (blizanci Harrison).
P.S. Popravio sam se
Vidimo da Barsa i Real imaju hrpu tih mladih klinaca ali opet iz svake generacije dobiju jednog ili češće nijednog igrača za prvi tim.
Dakle gledano generacijski ta '95 po meni uopšte nije podbacila, jedan NBA igrač i još 2-3 koja još uvijek idu putem top euroligaških igrača (u najmanju ruku) je ono što zovem uspješna generacija.
Da tako imamo 5 godina zaredom, šetali bi se kroz evropsko prvenstvo.
EDIT: Ništa drugačije nije ni u NCAA koji program može da izbaci 5 superstarova u jednoj generaciji, čak ni one-and-done programi kao Kentacky koji pokupi extra ekipu, "upropasti" nekoliko tih igrača (blizanci Harrison).
P.S. Popravio sam se
Poslednja izmena od ZikosKaraiskaki u Čet Jan 07, 2016 3:35 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završiće karijeru u nižerazrednom vratniku.