- Čet Dec 31, 2015 10:16 am
Meni je čak iznenađenje kako smo dobro branili njihove skakavce Danstona i Brauna, a posebno sam prijatno iznenađen Micićevim snalaženjem 2 dana po dolasku (doduše, žao mi je što će Rebić izgubiti minute).
Sve u svemu, dobra partija, ali bez završnice. Nadam se da dobijamo Cedevitu lagano.
Послато са SM-T310 уз помоћ Тапатока
Lepus napisao:Poraz mi nije nesto tesko pao, vjerovatno zato sto i nisam ocekivao pobjedu dolje. Mada, nacin na koji smo izgubili, radije ne bih ni razmisljao o tome ..To je manje-više to. Dobro izdanje naših uz malo gubljenje na kraju, ali nije ni čudo s obzirom na protivnika.
Sve ukupno gledano, ja sam veoma zadovoljan nasom igrom. Naravno, ima tu stvari koje se mogu i moraju popraviti, ali nismo se mi samo pitali sinoc. Naspram nas je bilo jedna od najjacih ekipa u EL. Gledati ko je najvise kriv za poraz, ne znam da li se isplati?! Svi su imali udio u tome, ali isto tako, svi oni su i dosli do toga da igramo utakmicu na jednu loptu. Radonjicu zamjeram jedino posljedni napad, katastrofalno izvedeno.
Ovdje se pise o nekoj losoj odbrani Zvezde, uopste se ne slazem sa time. Ima tu propusta, ali opet napominjem, zaboravlja se protiv koga smo igrali. Najveci problem imamo na piku gdje zbog sporosti centara(prije svega Stimca) moramo igrati duboko sa strane pomoci i onda rizikujemo sut za tri poena. Ono sto sam i predivio, Saric nam je bio veliki problem sa sirenjem igre i dobrom distribucijom. Dok je Brown igrao, bili smo k'o na konju. Isto tako, velikih problema smo imali sa klasicnim "dijamantom" gdje je Diebler istrcavao na stranu Dunstona, zabadao u sredinu i na pomoc naseg centra spustao Dunstonu loptu na zicer. Generalno, nasa odbrana se zasniva na usmjeravanju na stranu i svako probijanje kroz sredinu nam stvara probleme.
Igrace pojedinacno ne bih pominjaom, vec sam rekao, timski su mi djelovali svi veoma dobro. Vjerujem da mozemo jos bolje, posebno kada se Vasa i TK uigraju.
Sto se tice sudjenja, mozda u zadnjoj cetvritini i jeste islo na njihovu stranu, ali nemam ja tu zamjerke. Isto takvo sudjenje smo imali mi kao domacini protiv Bayern-a. Onaj faul nad Zirbesom se nece nikada svirati, pogotovo u ovakvom slucaju. Isto tako, vecina nasih zamjera gazenje linije Jovica. Ja nisam vidio sta je sudija svirao (gazenje ili korake), ali je Jovic napravio ocigledne korake.
@SG
Po cemu ti je ovo bila mlaka i bezvezna utakmica?
Meni je čak iznenađenje kako smo dobro branili njihove skakavce Danstona i Brauna, a posebno sam prijatno iznenađen Micićevim snalaženjem 2 dana po dolasku (doduše, žao mi je što će Rebić izgubiti minute).
Sve u svemu, dobra partija, ali bez završnice. Nadam se da dobijamo Cedevitu lagano.
Послато са SM-T310 уз помоћ Тапатока
Ball don't lie.