Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Antoine
He he, našao sam portable verziju Championship managera 01/02 sa update transferima iz 2012.g. i što je najbitnije - ne traži instalaciju pa mogu da ga pikam i u kancelariji! I'm a happy, happy man! :dance:
Korisnikov avatar
By Lika
Antoine napisao:He he, našao sam portable verziju Championship managera 01/02 sa update transferima iz 2012.g. i što je najbitnije - ne traži instalaciju pa mogu da ga pikam i u kancelariji! I'm a happy, happy man! :dance:
Samo mi još to fali, mogu po radnu knjižicu istog trena :lol:
Korisnikov avatar
By ubicatigrova
znao sam da ce ovo od Video Igara da se pretvori u Championship Manager :)
Korisnikov avatar
By BogdanB
Posle dugog vremena,skinuo sam neku igricu da igram. To je novi Tomb Raider reboot.
Dobra je igra,meni se svidja. Nisam je igrao mnogo,samo za vikend,ipak ima udela to sto nisam dugo igrao igrice,a i ne stize se
Korisnikov avatar
By Vuk
Zamolio bih sve ljude dobre volje koji su postali zarazeni FM-om 2013 da podele svoja iskustva vezana za trening i pripreme utakmica, posto je to aspekt koji mi nikako ne ide. Ni na jednom menadzeru do sada mi se nije desavalo da mi ekipa u uvodnom delu sezone bude ovako lose pripremljena, kondicija ocajna itd, pa ako neko zna sta i kako treba da se montira, molim neka iznese svoje vidjenje. Sam element treninga je po mom misljenju bio mnogo bolje uradjen u prethodnim izdanjima menadzera gde je svako mogao da kroji trening kako mu odgovara, sto po pitanju elemenata treninga, sto po pitanju intenziteta. I jos jedno pitanje. Da li je neko provalio da li su i koliko bitni ovi razgovori pred mec? Posto ja dodjem u situaciju da pobedim sa Partizanom (u kome je prosek godina prve postave 20) Spartu Prag 4-0, a onda izgubim od Radnickog 3-0. I to pocinje prilicno da mi ide na zivce.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Vuk napisao:Zamolio bih sve ljude dobre volje koji su postali zarazeni FM-om 2013 da podele svoja iskustva vezana za trening i pripreme utakmica, posto je to aspekt koji mi nikako ne ide. Ni na jednom menadzeru do sada mi se nije desavalo da mi ekipa u uvodnom delu sezone bude ovako lose pripremljena, kondicija ocajna itd, pa ako neko zna sta i kako treba da se montira, molim neka iznese svoje vidjenje. Sam element treninga je po mom misljenju bio mnogo bolje uradjen u prethodnim izdanjima menadzera gde je svako mogao da kroji trening kako mu odgovara, sto po pitanju elemenata treninga, sto po pitanju intenziteta. I jos jedno pitanje. Da li je neko provalio da li su i koliko bitni ovi razgovori pred mec? Posto ja dodjem u situaciju da pobedim sa Partizanom (u kome je prosek godina prve postave 20) Spartu Prag 4-0, a onda izgubim od Radnickog 3-0. I to pocinje prilicno da mi ide na zivce.
pravo da ti kazem, pripremu utakmice ostavljam pomocniku uvek, dok trenitnge nikako ne diram, sem u ekstremnim slucajevima kad mi treba puna sprema ili opustenost... |

ovo sto si napomenuo jeste jedan od velikih problema! meni se isto desavalo da mi tim mnogo losije igra u nasoj ligi nego u evropi :/
Korisnikov avatar
By Antoine
Ovaj menadžer jeste teži i drugačiji od ostalih. Ja igram sa Partizanom, u drugoj sam sezoni, u prvoj osvojio ligu i došao do 1/4 finala lige UEFA, u drugoj opet vodim u ligi, ušao u finale kupa i opet igram 1/4 finala lige uefa. E, da, oterao sam Đurića :D

Ja sam dosta ulagao u razvoj trenažnih postrojenja, i za mlade i za stare. Sve klince koji imaju 4+ potencijal sam prebacio u prvi tim, razgranao mrežu skauta pa sad dovodim klince iz celog sveta sa min 4 zvezdice potencijala, a obnovio sam i stručni štab, doveo najbolje trenere koje sam mogao da priuštim (prvo sam konstantno smarao Đuru da poveća broj dozvoljenih trenera). Ne zamaram se mnogo sa treningom pa ne znam šta da ti kažem, intenzitet držim na normal, a od asistenta sam tražio da mi sam rasporedi zaduženja trenerima i ok mi ide. Dosta igrača je napredovalo, ali se često povređuju, mada imam široku klupu i po 2-3 igrača za svaku poziciju.

Razgovori pred meč su važni za podizanje morala igrača, ne valja ako im se stalno priča jedno isto. I kritika često ima pozitivan efekat ako je zaslužena. U prvoj godini sam i ja imao malo problema u ligi, ali sam u drugoj stavio nagradni fond na maksimum i sada kidaju. Par puta mi se desilo da ubacim izmenu kojoj poručim kada ulazi u igru da verujem u njega i te baneđekić fore, a on stvarno pokida i preokrene meč, tako da verujem da razgovori sa igračima imaju uticaja.
Korisnikov avatar
By Vuk
Hahahaha, banedjekic fore :D Hvala puno Antoine i Salvatore na savetima. Sudeci po ovoj prici, mogu reci Antoine da si postao mastermind. Prilicno fina dostignuca sa takvom ekipom kao sto je Partizan. Pogledacu sad uputstva sa ovog sajta, pa ce valjda nesto koristiti. Jel imas neki savet vezan za mlade nade, tj da li si otkrio neka imena koje bi vredelo videti u mom Partizanu? Ja znam za neke klince sa proslog menadzera od kojih sam pravio zlatne koke tipa Xulu koji je Juznoafrikanac i kojeg sam doveo za 300k, a prodao za 10 milki, ali je on u medjuvremenu avanzovao, pa sad igra u Rostovu i nema nameru da dolazi u Partizan. I jos jedno pitanje, kako ti je leba ti uspelo da oteras Djurica? :D Samo zbog tog poteza ti treba dici spomenik. Meni djubre nece da dozvoli vise trenera, kako bih mogao da poboljsam raznovrstnost treninga.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 57

Калина је баш успорио.. Изгледа да га полако сти[…]