MILOS OBILIC napisao:Nisam gledao utakmicu jer ocekujem presudu u korist Sport kluba.
Kako je Mekel bio los ako je dao 17 poena, uz 8 asistencija i 5 skokova ? Pa Vilijams je taj ucinak imao na 3 meca prosle sezone. Procitao sam da je sjebao zadnji napad, ali covek je statisticki dao ili asistirao za pola poena ekipe.
Za boldovano:
Isto kao Miljenović u Megi, eto tako.
Ne znam zašto je i od koga (verovatno od trenera) dobio toliku slobodu i da se sve igra na njega zadnjih 5 minuta.
Možda je ovaj eksperiment trebalo uraditi protiv Zadra, bilo bi bezbolnije jer se sa njima ne bore za prvu poziciju. To je upravo uradila prošlo kolo Cedevita sa Pulenom protiv Krke, da se vidi šta može na vrućem terenu u neizvesnoj završnici, i znamo kako se završilo ali bi ih više stajalo da su to probali sad protiv Zvezde.
Jović, sjajna odbrana, na nivou NBA lige.
Lazić je isto bio dobar u odbrani, kao i Gudurić ono malo.
Rebić je definitivno igrač za utakmice protiv Tajfuna, Sutjeske, Krke, Metalca, bez namere da bilo koga vređam pa ni njega, ali jednostavno je to taj nivo.
Gordić mu je radio šta je hteo.
Zvezda je trebala da insistira kod Miška da Jaramaz pređe u Zvezdu. Jeste da divlja ponekad ali je u odbrani zver a u napadu ume sve. Mekel me podseća na Jeretina, fizički, a i to je taj kvalitet otprilike. Jaramaz je atleta!
Zagorac je isto trebao odmah u Zvezdu i da igra EL, tako da bi to značilo i njemu i Mišku.
Zvezda ima rupu na trojci odlaskom Kalinića. Simonović dobija šansu na kašičicu a i totalno je drugi tip igrača. Zagorac je trojka kreator a ovaj je šuter i kucač. Odrađuje Simonović dosta i u odbrani i na 3 i na 4, koristan je svuda pomalo ali limitiran.
Tompson se još traži u napadu a ne sviđa mi se ni kako je igrao odbranu.
Mislim da bi Gudurić, da je imao šansu, to bolje odradio a i korist bi bila višestruka.
Razvijaš domaćeg igrača, plaćaš ga skoro ništa a možeš da ga prodaš ako se razvije, a verujem da ima potencijala.
Problem je što treneri naših timova moraju da forsiraju igrače koji su došli od preko za velike pare, pa makar to ekipu koštalo rezultata, kao u NBA ligi, zna se prva petorka maltene za celu sezonu.
Fali Tejić i to mnogo. Tek se sad vidi koliko on svojom energijom znači unutrašnjoj liniji. Mitrović je dobar ali u odbrani je teško limitiran. Zubčić pored njegove odbrane deluje kao Erceg protiv Finske.
Nastić se neće naigrati, osim ako se neko, ne daj Bože, povredi od ove dvojice.
Još kad se Tejić oporavi, ne znam koliko će dobijati šansu. Valjda će dobiti neki minut u ABA zbog zgusnutog kalendara, da bi se ovi glavni centri malo odmorili posle EL.
Sve u svemu, Radonjić ima najviše prostora za 'napredak'.
“nad svom ovom grdnom mješavinom, opet umna sila toržestvuje” (Njegoš).