Teme vezane uz sve reprezentacije
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Peja napisao:Drugi put vec spominjem, jel moguce da Krle jedini od svih proslih /sadasnjih /buducih reprezentativaca nije kometarisao javno nastup i igre tima pre , tokom, i posle prvenstva?
Nije ni Bojan Popovic.
Korisnikov avatar
By Gale
@ Pink

I Em i ja u vidu imamo tvoj komentar posle utakmice sa Litvanijom, u onom delu koji se odnosio na Bogdana. Ne mogu da ga citiram, jer taj post više ne postoji.

@ Em

Ha, spajanje mojih misli daje stvarno zanimljiv rezultat. Sreća bi bila veća da nisu spajane bez obzira i na kontekst i na vreme u kojem su napisane. Zbog toga, ponoviću ukratko neke stavove, samo jedan po jedan, bez zgodnog mešanja :

- Najpre, da, mislim da Sale danas ima bolju spolju liniju nego što ju je Duda imao 2010. ili 2011. Kad pogledam imena igrača, nemam nikakvu dilemu oko toga. Razliku pre svega čini Bogdan. U vreme kada sam pisao o tome ( pre Litvanaca), čvrsto sam verovao da on i povređen daje dovoljan kvalitet ekipi za napad na medelju. Dotadašnje utakmice davale su mi povod za takvo razmišljanje.

- Litvanci su me demantovali. Potrebno je da Bogdan bude zdrav, ili da barem igra kao da je zdrav. Pod tim uslovom, mi smo "... bez spora kvalitetniji od Litvanaca..." Očekivao sam da će on zablistati baš u tim, prelomnim utakmicama, mogao sam da se kladim u to. Kada Bogdan podbaci - iz nekog razloga, recimo zbog povrede, mada ostajem otvoren za mogućnost da je to zbog loše atmosfere - ostajemo oslonjeni suviše na Tea, i ekipe koje njega zaustave, zaustave i nas. Tako se i dogodilo. Niisam znao da će se stvar tako razviti kada sam procenjivao Bogdanov uticaj. Jbga. Nedostatak intuicije.

- "Slab kvalitet i prenaduvana očekivanja" vode, mislim, do loše atmosfere. Nisam napisao da tim iz 2005. nije imao lošu atmosferu - naprotiv - ali sam želeo da stvar, za promenu, posmatram iz drugog ugla, ugla najviših očekivanja i ne baš takvog kvaliteta i situacije koja nastaje u tom odnosu. Ali, pošto se pokazalo da sam sramno pogrešio, jer je ta ekipa imala kvalitet da dođe do BG-a, a nije, bolje je da se vratimo razmatranju ljudskih odnosa. Možda je Žoc trebalo da pedalira onog Radmanovića?

Inače, za ovu ekipu ( 2015.) ja ne vezujem ni lošu atmosferu, ni ( drastični) višak očekivanja. Upravo je to bila poenta mog posta, ali ako je nisam učinio jasnom, to već jeste moja greška.

- Manjak objektivnog kvaliteta. Mislim da ta ocena stoji, mereno u odnosu na npr. Španiju, Francusku, pa i Grčku. Pojedinačno, izdanje Raduleta protiv Valenčijunasa je bilo dobar primer. Protiv Litvanije, međutim,ukupno nismo imali taj problem, barem ne iz ugla razmatranja pre utakmice, ali smo ipak poraženi. Rešenje ovog čudnog razvoja događaja je moguće potražiti pod "Bogdan van forme/povređen" , ali moguće je i poentirati sa " ...kvalitetniji bez spora, ali nedovoljno kvalitetni da smislimo kako da ih pobedimo...", što je, priznajem, mnogo zabavnije. Lepo izvedeno. Hoćemo sada o Kaliniću?

Inače, kada sam pisao o fascinaciji atmosferom, nisam mislio na tebe. Prosto, posle svakog poraza se pokreće ta priča po forumima, među prijateljima itd. i zato sam o tome pisao.
I to je to za sad. Ako ti se učini da su neki od tvojih stavova stavljeni u sasvim pogrešan kontekst, i ako zbog toga nisi srećna - ima nas dvoje. Ali smajli će sigurno da popravi stvari :D
Korisnikov avatar
By alonzo86
Ja bih rekao da je razlog Bogdanovih slabijih partija taj sto je provodio dosta vremena na 3, odnosno na krilu, koja po mojih shvatanjima kosarke igraju vise iz kretnje bez lopte, a Bogdan meni deluje kao igrac kome treba lopta u rukama i mozda mu je vise trebalo lopte u rukama, mozda neke Markoviceve kreacije su trebale da budu Bogdanove. O Markovicu sam pisao milion puta, on ne navlaci odbranu na sebe, na njega cuvari ne vrse pritisak, pustaju ga da sutira, z druge strane, njegova velika minutaza je bila neminovna zbog Tea u igri pored koga je potreban igrac koji igra odbranu za dvojicu.

I drugi razlog je taj sto Bogdan psiholoski, on je sad nekako drugi igrac, ne bih voleo da Zeljko napravi jos jednog Tepica od nasih bekova, Bogdan kao i Tepic ranije (svojevremeno je Kari Pesic izjavio da je Tepic najbolji plej Evrope, dok je Tepic bio u Partizanu) je sada jedan od najboljih mladih bekova Evrope, nikad se nije libio da sutne, za razliku od Tepica koji nikad nije bio rasan suter, Bogdan visoke procente i premekanu ruku za 3 poena ima (mada moze on i za dva a moze i snazno do kraja Denda stajl), a sada se kod njega vidi neka nesigurnost i oklevanje kad je sam na sutu ili kad izgradi poziciju.

Daj Boze da je u pitanju povreda, ali ako on ponovi ove igre i udje opet u nesigurnost onda cu definitivno razlog njegovog stagniranja pripisati Obradovicu, jer se ovo isto desilo i Tepicu, koji je do te mere bio indisponiran posle 2009, da je promasivao otvorene polu-distane pod 45 koje svaki bek kad je sam mora da pogodi uvek.

I opet, igraci nam premladi odlaze iz zemlje, nemaju priliku da postanu apsolutni lideri, nego odu recimo u Spaniju, gde jedan Ribas mora da ispromasuje 10 puta da bi Nedovic usao u igru koji ako promasi 2 puta leti iz igre...
Korisnikov avatar
By Peja
Heisenberg napisao:
Peja napisao:Drugi put vec spominjem, jel moguce da Krle jedini od svih proslih /sadasnjih /buducih reprezentativaca nije kometarisao javno nastup i igre tima pre , tokom, i posle prvenstva?
Nije ni Bojan Popovic.
ne kapiram, ironija?
sta hoces da kazes?
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Peja napisao:
Heisenberg napisao:
Nije ni Bojan Popovic.
ne kapiram, ironija?
sta hoces da kazes?
Ma zajebavam se, opusteno ;)
Korisnikov avatar
By dovlimir
gleda li ko Andjusa?
gledalac: "ja mislim da mi od Bodiroge i Kukoča nismo imali igrača kao što je Dangubić"
Andjus: " imate odlične opservacije i zapažanja" :lol:
Korisnikov avatar
By Zex88
Poatoje likovi koji ga zovu da ga troluju..:-)

Послато са HUAWEI G700-U20 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
By Peja
jao ljudi oplako sam sinoc, slucajno naletim , nisam znao da je krenuo ponovo i uhvatim negde oko 23 casa ali reko necu da gledam pola vec sutra polako celu na YT
LEGENDE
Cenim da je Jakovljevic predvideo i migrante
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 1165
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]