Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By Bojdo
Nikome nije jasno sta Vasić još traži u selekciji sa svojim godistem , i šta se čeka sa prekomandom u selekciju sa starijim.
Kako je Nakić u Partizanu bio dobio dominantnu ulogu, tako i Vasic kao neko ko je talentovaniji od Zvezdinih bekova u 2000 generaciji treba da doije priliku i bude prioritet.
By Bojdo
Kako je pauza u takmičanjima mladjih kategorija , pa samim time i nema puno o čemu bitnom da se pise u ovom trenutku , evo jednog talentovanog klinca iz KK BB BASKET Mladenovac

Stefano Todorovic ( 2003 )

https://www.youtube.com/watch?v=7h1gcizE1p0

Na U15 turniru u Poljskoj kao 12 -godisnjak svojim partijama je zapao svima za oko.

https://www.youtube.com/watch?v=MX8CTuC-Oz4
Korisnikov avatar
By miki
Bojdo napisao:Kako je pauza u takmičanjima mladjih kategorija , pa samim time i nema puno o čemu bitnom da se pise u ovom trenutku , evo jednog talentovanog klinca iz KK BB BASKET Mladenovac

Stefano Todorovic ( 2003 )

https://www.youtube.com/watch?v=7h1gcizE1p0

Na U15 turniru u Poljskoj kao 12 -godisnjak svojim partijama je zapao svima za oko.

https://www.youtube.com/watch?v=MX8CTuC-Oz4
Ovde si pogresio.Stefan Todorovic je 2002. godiste i ne igra u BB Basketu nego u All Star-u, jako dobar klinac sa odlicnim sutom, po meni medju 5 najboljih u tom godistu u BG, ali ne i najbolji.
By Bojdo
Hvala na ispravci.

Allstar i Miki , pošto vjerujem da ste najvise uživo utakmica ispratili što se tiče 2002 generacije , pa bih Vas zamolio ako može da napisete koju o tim klincima, ko su po vama najtalentovaniji .
By Edibledi
Гледао сам клинца на почетку сезоне на Канаревом, пошто је мој клинац играо за Рас против Allstar-а. Био је доста доминантан и то су сви приметили који су гледали утакмицу.
Оно што ме је фасцинирало је да је на полувремену шутирао за 3 једно 10-ак пута и промашио можда двапут; притом није био ни близу линије него је био све по бар метар иза. :shock:
Иначе, у том тиму играо је са њим и клинац од Рамба Амадеуса.
Скор је био Рас-Allstar 17-94. Додуше, наши клинци су били у просеку млађи по годину дана јер су 2003-4 а Allstar су били 2002-3. У том узрасту је то велика предност јер је млађима тешко да дођу до лопте која се одбије од обруча.
Korisnikov avatar
By miki
Odmah da se ogradim, pisacu samo za region Beograda jer sam uglavnom imamo mogucnosti samo te klince da pratim.

Generacija 2002. je uglavnom bekovska generacija, jako malo talentovanih visokih igraca,nema ni neki izrazito visoki decak,uglavnom se visine krecu od 185-188cm.

Mojih nekih 5 najperspektivnijih klinaca:

1.Stefan Djinovic Flesh (177cm) bek
Po meni najbolji u ovoj generaciji u BG.Na zavrsnom turniru za mladje pionire kvalitetne lige vodio Flesh do titule i izabran je za najboljeg igraca.Raznovrstan igrac, dobro probija,ima dobar sut,odlican pregled igre, svidja mi se kod njega sto se ne oslanja na snagu i visinu vec na kosarkasko znanje.Mana slabije fizicke predispozicije.

2.Aleksa Trifkovic Vizura (180cm) bek-krilo
Za razliku od Djinovica on se itekako oslanja na svoju snagu i visinu u odnosu na protivnika.Njegova najveca prednost u odnosu na vrsnjake je sto odskace po fizickim predispozicijama.Izuzetno je jak,skocan za svoje godine, kosarkaski gradjen(ne bih rekao da je akcelerant) .Malo losije kapira igru,slabo cita situacije i slab mu je pregled igre.

3.Andrija Topalovic BB Basket Mladenovac(mada se prica da je presao u Partizan) (170cm) plej
Cist talenat.Igra sa lakocom,odlicno kapira kosarku,ima izuzetan osecaj za igru, za pas,lucidnost,pravi lider ekipe.Predvodio je svoju ekipu do titule na finalnom turniru za mladje pionire regionalne lige.Mana jedino mozda sto je mrsav, i dosta se teze nosi sa fizicki jacim igracima ,takodje pitanje je koliko je napredovao od prethodne sezone jer je njegova ekipa igrala regionalnu ligu (2 ligu za mladje pionire) gde nije bilo jakih ekipa samim tim i jakih utakmica dok su ovi decaci imali pregrst takvih u kvalitetnoj ligi.

4.Stefan Todorovic Vizura (172cm) plej-bek
Tehnicki odlicno potkovan igrac,siguran dribling i kontrola lopte,odlican sut, mozda i najbolji suter u celom godistu.Vidi se da se sa njim radi ozbiljno.Mane su mozda ogranicene fizicke predizpozicije,brzina i skocnost pre svega.Prosle sezone igrao za All Star i tu je bio alfa i omega imao je mnogo slobode u igri, videcemo kako ce se snaci u ekipi Vizura koja ima jako 2002.

5.Pavle Sarenac Vizura (173cm) plej
Svi segmenti igre su mu na zavidnom nivou.Kompletan plej.Odlicna kontrola lopte i dobar pregled igre, sut solidan.I u odbrani je sjajan,jedan od najboljih u ligi,cvrst u duelu.Jako pouzdan igrac pre svega,smiren,stalozen, sto je u tim godinama prava retkost.Na zavrsnom turniru vukao Vizuru kad god je skripalo.Mana, pa deluje mi kao da je fizicki i mentalno zreliji od vrsnjaka pa je pitanje koliko ce jos rasti i razvijati se.

To je otprilike nekih pet najperspektivnijih klinaca po mom izboru.Ima tu jos par zanimljivih igraca koje vredi spomenuti kao sto su:Lazar Stefanovic (Mladost Zemun),Marko Gusic (bio u Zemunu, sad je isto presao u Mladost),Andrej Djordjevic (Partizan),Nikola Rebic(Beko),Dimitrije Milovic(Orion).
Korisnikov avatar
By miki
Bojdo napisao:Miki, hvala.

Zanima me ko je broj 10 u Mladost, ovdje na ovo klipu:

https://www.youtube.com/watch?v=oq77bgoe6LA
Lazar Stefanovic 2002. (170cm) takodje jako zanimljiv igrac.
Na tim utakmicama ces sigurno primetiti i br.11 Srdjan Popovic koji je 2003. godiste ekstra talenat.Tu je i jos jedan klinac cak 2004. godiste br.5 Ilija Milijasevic koji je takodje ogroman talenat.
Mladost iz Zemuna je konacno pocela da radi sa mladjim kategorijama kako treba i to zahvaljujuci odlicnom treneru Vedranu Popovicu, njihova generacija 03/04 je ubedljivo najjaca u Beogradu,mozda i sire, pre svega zbog ova dva talenta koje sam naveo.
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 364
Takmicenja mladjih kategorija

U prvom poluvremenu mucenje sa, Slovacima, najvise[…]