dovlimir napisao:sjećam se da smo zimus pisali o Davidovcu. ono, tip je iskočio niotkud, nikakve projekcije za njega i slično... vjerovatno još jedan slučaj u našoj košarci tipa Kalina, Bjelica... uvijek će toga biti, prolaska ispod radara stručnjaka. Zagorac je top prospekt generacije, ali Gudurić i Davidovac pokazuju da su minimum u ravni sa njim.
Писао је, чини ми се, Карабурац о Давидовцу више пута и детаљно, мрзи ме да претражујем.
Играо је он У18 пре две године у Летонији и то солидно.
http://www.fibaeurope.com/compID_8aYeHl ... 07576.html
Тада је вероватно упао у 12 јер нису играли Звездини клинци Ребић, Гудурић, Тејић, Каплановић, док је играо Брано Ђукановић.
Играли смо тад врло добро а нису били ни Јокић и Шалић, пошто су играли са старијима на СП У19.
Од млађих је играо са њима онда центар Василије Вучетић а остала деветорица били су Пушица, Југовић, Бабовић, Јарамаз, Загорац, Апић, Бурсаћ, Вељковић и Љубенковић.
Вељковић је тад обећавао а сад се помало изгубио, пошто су га физички истиснули други и дошли смо без праве петице, јер је то Ђокићев стил, који се мени лично допада.
Ђокић је млад као тренер; и Радоња је рецимо имао сличне фазоне раније са ниским петицама али је пуно напредовао што се може видети из последње две сезоне са Марјановићем и велике разлике у његовој искоришћености.
То првенство је било прежаљено јер смо наводно кренули са другим тимом али су 'малци' одиграли мушки и стекли велике симпатије.
Било је то овако:
Прва фаза:
Словенија 88-56
Француска 62-65
Литванија 70-74.
Друга:
Русија 102-57
Босна 77-51
Чешка 99-70.
1/4 финале смо тесно изгубили од Турске која је онда победила у 1/2 финалу Шпанију 77-75 и у финалу хрватску са 81-74.
А онда смо се у разигравању од 5. до 8. места реванширали Французима 77-66 да би за 5. место поново изгубили од Литваније 56-63.
“nad svom ovom grdnom mješavinom, opet umna sila toržestvuje” (Njegoš).