Stare teme
Korisnikov avatar
By Karaburac
Krece nam nova sezona, zavrsili smo sa starom, mucnom, poraznom. Prosla sezona dovela je do logicnog kraja ono sto se vec godinama nazire, nas pad. Boga mi i pali smo, pali smo na sva cetiri fronta. Prvi udarac smo dobili u eurokupu, gde smo se jednostavno obrukali. Godinama su mnogi navijaci naseg kluba ponizavali one sto igraju ovo takmicenje recima da je to ’’cipiripi kup’’, ali cinjenica je da se zaista ne secam nekog losijeg izadanja srpskog kluba u ovom takmicenju u poslednjih xy godina. Valjda je ova blamaza bila uvod u ostatak veoma mucne sezone. U ABA ligi je bilo jasno od samog pocetka da nas ceka teska sezona, nakon pocetne pobede u Madjarskoj krenuli su da se redjaju teski porazi u kojima smo vise licili na grogiranog boksera nego na kosarkasku ekipu. Dolaskom Macvana, povratkom Pavlovica i Milosavljevica ekipa je dobila resenje za svoj akutni problem nedostatka kvaliteta na pozicijama 2-3-4, ali hronicni problem u vidu apsolutnog nemanja bilo kakve taktike u igri ili dugorocnije strategije je prosao. Igrali smo na cist kvalitet pojedinaca, na silu i sirovu snagu i to nas je dovelo do polufinala, ali dalje od toga nije moglo. Ozbiljne ekipe se ne pobedjuju izolacijom, osim ako u timu nemas Dzordana ili bar Bogdana. Trener nam se cele sezone vise bavio svim pratecim sadrzajima, nego svojom ekipom na terenu. Tim tokom cele sezone delovao nepovezano, bez ideje, bez plana, zapravo i nije delovao kao tim, vec kao banda koja se okupila da igra zajedno. Dosao je i kup, naravno izgubili smo. Dosla je utakmica protiv Buducnosti koja je mogla da nas spase susreta sa najzescim rivalom u ligi i mozda nam obezbedi EL, naravno izgubili smo. U polufinalu lige smo takticki oduvani, fizicki nadjacani i tehnicki ponizeni. Za kraj dosli smo i do KLS-a, mora se priznati pruzili smo muski otpor, barem se nismo takticki blamirali kao na Jadranu, ali rezultat je i pored toga bio metla. Sve godine losih procena, loseg poslovanja, sve godine izbacivanja iz kluba svih ljudi koji su pomogli da se vinemo u visine, sve godine pravljenja neprijatelja od svih ljudi koji nesto znace sa ove i one strane Drine i na samom kraju godina u kojoj smo zaratili sa svakim menadzerom koji nesto znaci u nasem regionu, godina u kojoj po prvi put u sred sezone ostajemo bez dva igraca dovela je do toga da smo dosli dovde. Izgubili smo sve, titule, reputaciju, ’’sistem’’. Sta dalje?

Mora se krenuti sa ciscenjem kluba, dovodjenjem novih ljudi (istovremeno vracanje prognanih) u klub i pokrenuti neki novi sistem koji ce nas ponovo vratiti i duzi niz godina odrzati na tronu. Kazu ljudi da se riba cisti od glave, to bi kod nas znacilo da bi nas vec veoma inertni predsednik morao da se povuce, da bi sa sobom morao da povede jos inertnijeg poslovnog direktora i naseg vec veoma bolesnog, istrosenog i na sve sem igre fokusiranog sefa strucnog staba. Da li ih treba potpuno oterati iz kluba, ne, ali bi funkcionisanje ipak morali prepustiti onim ljudima koji imaju vise energije da se bave tim stvarima. Mozda bi bilo resenje da Vujosevic nasledi PSD-a, a da ovaj ostane pocasni predsednik zbog starih zasluga, a da se time otvori put nekom drugom treneru da izgradi svoj sistem (licno navijam za Dzikica) i pocne da cisti tim i pravi novu selekciju. Da li mislim da ce se ovo dogoditi? Ne, cak ubedjen sam da se niko od bitnih ljudi nece povuci. Svi ce ostati upravo tamo gde jesu, zbog toga nisam ni uveren da cemo uspeti da se vratimo nazad gde smo godinama bili. Ipak, moje je bilo da iskazem svoje zelje, a ona najveca je da Dzikic nasledi Duleta koliko odmah.

Ostaje pitanje igrackog kadra, sa zavrsetkom ove sezone slobodni u trazenju nove sredine su Milosavljevic, Macvan, Tepic i Pavlovic. Gotovo je izvesno da prva dvojica odlaze, sto se druge dvojce tice, ja se nadam da ce klub uciniti sve da oni ostanu u ekipi i da prodju pripreme sa ekipom tokom leta i spremni udju u sezonu. Ovo se pogotovo odnosi na Pavlovica sa kojim treba ozbiljan razgovor obaviti i videti kakve su njegove zelje i planovi. Da li ima jos uvek volje i zara da ozbiljno trenira, da li moze da obeca da ce sebe kontrolisati dovoljno da ovim klincima bude uzor i neko od koga mogu da uce? Nadam se da ce odgovor biti potvrdan, ali ako ne bi bio, njemu mesta ne bi trebalo da bude u ovoj ekipi. Sto se Tepica tice, on je istinska legenda naseg kluba, nije neko ko svojim igrama moze zaraditi ozbiljan novac u inostranstvu, pametan je momak, covek na mestu i misljenja sam da moze dobro da utice (i da dobro utice) na mladje igrace. Zbog toga bih ucinio sve da ostane u ovoj ekipi, ali mnogo rastereciniji, u nekoj epizodnijoj ulozi koja bi njemu vise odgovarala. Postavlja se dalje pitanje Murica, Daloa i Milutinova koji imaju ugovore. Ukoliko postoji ikakva mogucnost da se na Muricu zaradi, ja bih je bez problema, istog momenta iskoristio. Ukoliko pak zbog trostruke povrede ove sezone ta mogucnost ne postoji, ja bih opet gledao da ga se rastosiljam i za dzabe ukoliko treba ukoliko moze da se oprosti neka plata i da skinemo njegov ugovor (koliko znam, najveci trenutno u timu) sa vrata. Sto se Milutinova tice, ni sam ne znam sta sa njim ciniti. Ukoliko bismo gledali cisto kosarkaski aspekt zaista bi bilo izvrsno zadrzati ga, ali ukoliko uzmemo u obzir da nam je cilj finansijska konsolidacija, a on je jedini igrac na kojem se moze zaraditi, mislim da bi ipak dugorocno po klub bilo bolje da se on unovci, ukoliko ponude postoje. Teska srca ovo kazem, bio sam jedan od onih koji ga je branio svaki put kada su ga drugi (Kure iznad svih  ) napadali, ali prosto mora neki svez kapital da udje u klub. Za kraj nam ostaje maskota ekipe, Boris Dalo. Da se razumemo, ovaj decko, ma koliko ovo cudno zvucalo ima fore da nekad, sa 26-27 godina bude pristojan igrac u evropskim okvirima. Medjutim, do tada mislim da cu potpuno ocelaviti ukoliko budem nastavio da ga gledam. Nazovite me sujevernim, ali za mene je Dalo simbol naseg pada i cak i kad bi napravio neki napredak u svojoj igri ja bih se svim silama trudio da ga zavaljam nazad u Francusku. Neka ide za dzabe, ma ako treba i mi da platimo, samo neka ide. Time smo pokrili standardne clanove rotacije i ostaju nam jos dva igraca koji cesto nisu bili ni u 12, a to su Kuzeloglu i Aranitovic. O Grku iskreno ne znam nista, jer realno i nismo imali mnogo prilike da ga gledamo tako da mi je tesko da napravim bilo kakvu realnu procenu sta sa njim raditi. Medjutim, kad smo vec pljunuli solidnu kintu da bismo obezbedili samo 75% njegovog ugovora onda bi valjalo i da probamo nesto da napravimo od njega. Aranitovica bih pustio da trazi novu sredinu, on jednostavno nema kvalitet da bude u Partizanu, a mislim da je sve izvesnije da njegovo bitisanje kod nas nece dovuci i njegovog brata. Eh, da, zaboravih na Djumica za kojeg imamo opciju da aktiviramo i drugu godinu ugovora. Ne bih da zalazim u detalje, jednostavno je ne bih aktivirao. Pod uslovom da se sve odigra kao sto sam rekao, mi bismo ostali sa sledecim timom:

1) Tepic (?)
2) Marinkovic, Milutinovic
3) Andric, Pavlovic (?)
4) Bezbradica, Kuzeloglu, Glisic

Losija varijanta bi bila da ostanemo i bez Pavlovica i bez Tepica, ali nadam se da ipak mozemo da izbegnemo apsolutnu katastrofu u prelaznom roku. To nas dovodi do toga da bi nam prioritet bili pozicija pleja i pozicija centra. Na poziciji cetiri iako to deluje tanko bih krenuo sa Firom i Grkom kao dvojicom atleta i cvrstih momaka pa sta nam Bog da. Ukoliko ne mozes da obezbedis kvalitet, barem stavi dobru fiziku na to mesto. Mislim da je pozicija dva sasvim ok sa Marinkovicem koji pokazuje da mu treba davati sve vise prostora i Milutinovicem koji je pokazao da moze da doprinese sa klupe. Eventualno uz pleja dovesti jos jednog igraca koji igra 1-2 (sta cu rob sam toga da imam 5 igraca na bekovskim pozicijama) ili mozda dovesti dva pleja, a onda Tepu koristiti kao tog 1-2 komba sto bi po mom misljenju mozda i bilo idealno.

Naravno pre nego sto krenemo sa bilo kakvim kupovinama trebali bi da pogledamo u sopstveno dvoriste i da li medju nasim juniorima imamo nekog koga mozemo gurnuti u prvi tim (Vanju i Glisu ne racunam, oni su vec tu). Cinjenica je da izbor nije preveliki. Tri najozbiljnija kandidata (sva trojica 97’) su Slobodan Jovanovic (bek), Nikola Tanaskovic (krilni centar/krilo) i Ivan Bojanic (centar). Mali Jovanovic nije los igrac, ali bih rekao da je ipak daleko ispod Vanjinog nivoa i da nije realno da razvijamo dva igraca na istoj poziciji. Mislim da bi bilo idealno ukoliko bismo mogli da mu obezbedimo neku pozajmicu tako da stice seniorsko iskustvo, ali da ostane nas igrac. Najradije bih ga poslao u OKK Beograd, tu bi nam bio pred nosom, a mogao bi individualno da trenira i sa nasim trenerima. Tanaskovic je zanimljiv igrac, ali po meni ima nesrecu da igra na istoj poziciji i da na neki nacin ima slican stil igre kao Glisic (ne bas, ali ne bih sada zalazio u sve razlike). Sa tim u vezi radije bih gurao Glisu nego njega, a posto i sam Glisa nije fizicki spreman da gura na poziciji cetiri koja mu je prirodna, Tanaskovica bih pustio dalje da potrazi svoju srecu u nekom drugom klubu. Sto se Glise tice, postupio bih sa njim isto kao i sa Slobom, po mogucstvu u isti klub bi ih poslao. Za kraj ostaje mali Bojanic koji je doziveo mozda i najtezu povredu za kosarkasa, kidanje ACL. Ta vest se pojavila 26.januara, a ukoliko znamo da povratak iz te povrede traje izmedju 6 i 12 meseci, mislim da je realno ocekivati da decko bude spreman za treninge tek negde u oktobru. Kao takvog ja bih ga ostavio u prvom timu da radi individualno i da proba sto bolje da se spremi za sledecu sezonu, a ove ga ne bih forsirao. Meni se licno ovaj momak dopadao kako je igrao, fino pokretljiv za svoju visinu, pristojan sut za visokog igraca, ne komplikuje. Probao bih, ukoliko je moguce da ga vratim u igracku formu. Znaci da ostane uz prvi tim, ali bez ulaska u 12 ove sezone, slicna uloga kao sto ju je imao Grk. Ipak, treba imati u vidu da je ovo najteza povreda za kosarkasa, pogotovo mladog i da postoji verovatnoca da ce Bojanic izgubiti svoju pokretljivost koja mu je najjace oruzije. U tom slucaju jbg, profesionalizam je surov. Dakle, za ovu sezonu osim Marinkovica nemamo igraca koji bi mogao da doprinese odmah, ali bismo u skladu sa napisanim trebali da vodimo racuna da se ovim momcima u nekom periodu od godinu do dve oslobodi prostor na pozicijama na kojima igraju te potpisivati ugovore sa pojacanjima za ovu sezonu imajuci to u vidu.

Pre jedno desetak dana, nisam mogao da ne mislim o ovom momentu koji nas je zadesio pa se neki mozda secaju da sam gledao spisak domacih igraca za koje bi imali, manje vise realne sanse da ih dovedemo ili barem da ih kontaktiramo, taj spisak cu sada blago revidirati u skladu sa odredjenim promenama koje su se izdesavale u medjuvremenu.

Dakle moguca pojacanja iz Srbije (prva liga, druga liga, juniorska liga) se svode na nekolicinu imena. Ovom prilikom ne racunam igrace iz Zvezde, Metalca i Mege (osim Simica) iz razloga sto ne znam njihov status i koliko je realno dovesti ih. Ovom prilikom mi je najzalije sto smo zakaznili za Davidovca, on je mogao biti odlicna kupovina. Bilo kako bilo, ovo bi bila imena:

1) Pasajlic (plej, Sloboda Uzice, 95') – Brz decko, razume igru, solidan u piku, dosta napredovao ove sezone. Ima solidne sanse da bude u U20 ekipi ovog leta.
2) Stefan Simic (plej, Napredak Krusevac/Mega, 96’) – Krakat plej (gradjen slicno Davidovcu samo malo nizi oko 196cm), dobar odbranbeni igrac, ima jako lep asortiman poteza kada krene na ulaz. Solidan organizator. Upitan sut sa distance. Ima sansu da bude na U19 ovog leta.
3) Jovan Novak (plej/bek, Vojvodina (nova) Novi Sad, 94’) – Kontam da o njemu nema potrebe previse govoriti, manje vise se sve zna.
4) Janjic (bek, Vojvodina (stara) Novi Sad, 95’) - Takodje imao dobru sezonu, jedno vreme zaista imao vrhunski procenat suta za 3 poena koji je kasnije malo pokvario.
5) Stevanovic (bek, Napredak Aleksinac, 95') – Imao prilicnu dobru sezonu u Aleksincu, atraktivan igrac, upitne kosarkaske inteligencije.
6) Uros Carapic (bek, Borac Cacak, 96’) – Odigrao odlican F4 JJLS i generalno veoma dobru sezonu u juniorskoj ligi, mogucnost prenosenja igre na seniorski nivo upitna.
7) Popovic (krilo, Borac Cacak, 96') – Fizicki mozda i najdominantnije krilo u svojoj generaciji i to kazem u konkurenciji jednog Stefana Lazarevica. Pomalo sirov, ali dobar potencijal, odlican u tranziciji, dobar odbranbeni potencijal, napadacki neobradjen.
8) Koprivica (centar, Sloboda, 95') – Imao je dobru sezonu, ali priznajem da ga ove nisam gledao toliko koliko prosle. Odlicno saradjivao sa Pasajlicem, generalno kapira igru, cvrst momak. Najveca mana mu je sto je relativno nizak za centra (205cm). Ima sansu da ode ove sezone na U20.
9) Colovic (centar/krilni centar, Beovuk, 96') – Indeksno najbolji igrac juniorske lige. Dobar skakac, napadacki ne deluje preterano potentan na visem nivou. Bio povredjen na F4 JJLS sto malo kvari mogucnost konacne procene. Skeptican sam prema njegovim sansama da odmah zaigra u seniorima ozbiljne ekipe.

Sto se tice igraca koji igraju u inostranstvu, gledao sam da to budu igraci koji su imali ozbiljnije uloge u boljim klubovima slabijih evropskih liga ili igrace koji su igrali po boljim ligama, ali u slabijim timovima ili imali slabije sezone. Tesko je proceniti u ovom momentu ko je od ovih momaka zaista realan, jer nemam pojma kakvi su statusi njihovih ugovora. Izbacio sam neke igrace koje ne bih doveo ni da sam ocajan (tipa Zigeranovic, Uros Nikolic), a i neke koje sam daljim promisljanjem zakljucio da su ipak apsolutno nerealni (stariji Jaramaz, Dejan Todorovic, Novica Velickovic), sa druge strane ubacio sam neke koji su se otvorili kao mogucnost...

Plejevi:
1) Dusan Djordjevic (Ostende) - Ne znam kolike su nam sanse da ga dovedemo, posto je veoma postovan u Belgiji i tamo vec godinama igra dobro. Bio bih zadovoljan kada bismo uspeli.
2) Stefan Pot (Asesoft) – Vec je pisano o njemu skoro, njegov tim je izbacen u drugu lilgu zbog problema sa finansijama, tako da mislim da bi mogli da ga dovedemo ukoliko bi pokazali interesovanje
3) Aleksandar Cvetkovic (MZT) - Kada bi pokazali interesovanje mislim da bi imali 99% sanse da ostvarimo transfer. U nedostatku boljih opcija, mozda i korektno resenje.
4) Branislav Ratkovica (Walter Tigers) - Pre koju godinu se nudio, tad ga nismo hteli. Sada bi nam legao kao budali samar, sanse rekao bih 50-50.
5) Milos Milisavljevic (bez kluba) - Nakon teske povrede mislim da su sanse velike ukoliko bi pokazali interesovanje. Pravo je pitanje da li je pametno ici na takvo kockanje.

Bekovi:
1) Aleksandar Rasic (Konyaspor) - Nisam odusevljen uopste idejom o njemu, ali sam ga stavio ovde jer nisam video puno drugog izbora. Upoznat je sa sistemom i ima zavidno iskustvo.
2) Stefan Sinovec (MZT) - U slucaju da nam nedostaju bolja resenja mozda i korektan potez. Polivalentan igrac.
3) Luka Drca (Steaua) – Za ovim momkom ne bih nikad posegao iako je verovatno dostupan, mnogo bih radije doveo Pota koji je slicnih karakteristika kao on samo bolji ili zadrzao Tepica.

Krila:
1) Djordje Lelic (Tajfun) – Najbolji igrac novog sampiona Slovenije. Ne znam puno o momku, ali Dzikic ga sigurno dobro poznaje.

Krilni centri:
1) Nikola Jankovic (Pepinster) - Ne znam koliko mu je ugovor cvrst, a ni njegovim igrackim kvalitetima nisam odusevljen, ali ako se ispostavi da je Grk ozbiljan promasaj mozda bi mogao da se kontaktira.
2) Goran Huskic (Gipuzkoa San Sebastian) - Bio bih veoma zadovoljan, ali bi nam bilo potrebno strpljenje za ovog momka. Mislim da bismo mogli da ga dovedemo kada bi pokazali ozbiljnost. Decko ima ogromnu mogucnost za napredovanje, odlicnu visinu za svoju poziciju i sasvim pristojnu tehniku za svoju visinu. Treba jos malo da se popuni, ali rado bih menjao Grka za njega.

Centri:
1) Uros Lukovic (Kumanovo) - Verujem da je dostupan, igrackim kvalitetima mislim da bi bio pristojan, ne treba previse ocekivati.
2) Kosta Perovic (bez kluba) - Ne znam kakvo je stanje sa njim, mozda bi mogli da pokusamo da rehabilitujemo jos jednog bivseg igraca ukoliko ostanemo bez drugih opcija.
3) Milovan Rakovic (Turk Telekom) - Slaba uloga u Turskoj, mozda bi bilo moguce...
4) Bogdan Radosavljevic (Walter Tigers) - Ne znam kakav je njegov odnos sa Bajernom i da li su ga se odrekli ili su ga ovo samo na pozajmicu poslali.
5) Nastic (Stenford) - Bio bih veoma zadovoljan, ne znam koliko je izvodljivo. Mada ukoliko ne prodje na draftu, mozda postoji mogucnost. Definitivno prvi pik.
6) Kravic (AGOR)- Bio bih zadovoljan, mislim da je moguce i da bi trebalo reagovati.
7) Labovic (Ploiesti) – Ima iskustva, fizicki zapusten, sta znam u krajnjoj nuzdi mozda i ne tako lose resenje.

Dakle neka moja ’’idealna’’ projekcija tima bila bi:
1) Pot, Tepic, Ratkovica
2) Marinkovic, Milutinovic
3) Pavlovic, Popovic
4) Huskic, Bezbradica, Kuzeloglu
5) Nastic, Kravic

Fizicki dobar tim, koji bi mogao da bude solidan u tranziciji, a opet sa boljom organizacijom napada u pozicionim napadima. Verovatno manjak tehnike i suta u odnosu na ovu sezonu, ali veliki ’’upgrade’’ u fizikalijama. E sad, naravno, ukoliko ovo nije moguce (a verovatno ce bar sa nekim zapeti) onda ici dalje na listi redom i traziti najbolja dostupna resenja. Ovo bi bio tim potpuno bez stranaca (izuzev Grka koji je vec tu), a naravno ukoliko bi se otvorila pozicija za nekog kvalitetnog stranca sto da ne. Ipak, smatram da bi glavni zadatak trebao da nam bude finansijska konsolidacija i razvoj mladjih igraca koji bi mozda i mogli kasnije da se prodaju (ova dva idu ruku pod ruku) sa tim u vezi dovodjenje Huskica, Nastica, Kravica i Popovica uz Marinkovica koji je vec tu obecava mogucnost proizvodnje makar jednog igraca za prodaju, sve preko toga bilo bi bonus. Sumnjam da bi ovaj tim bio skuplji od ovogodisnjeg, a iskreno mislim da bi imao bolji balans i da bi bio mnogo kompaktniji.

Toliko od mene, nadam se da vas nisam ubio sa ovim tekstom od ravno osam A4 strana.
Korisnikov avatar
By Poštar Malone
Sa svim napisanim se slažem, ali znamo da sve polazi od ambicija (čitaj finansija), pa od izbora trenera (nadam se novom). Ja nisam toliki optimista kao pisac ove "knjige", mislim da nam slede igrači još slabijeg rejtinga, ne verujem ni u kakav čudesan preokret u organizaciji klubu, ni u povratak "prognanih", jako teško će to ići... Ne bojim se ja promena, čak ih priželjkujem, pamtim i vreme kad nismo postojali na mapi SFRJ, ali... I pored svega dajem podršku onima koji se bore za naš klub, ići ću na utakmice (sa plaćenom ulaznicom), jer ne mogu protiv sebe, KK Partizan smatram delom svoje porodice (ma kako to zvučalo) i tako se odnosim prema njemu. Želim nam dobro zdravlje, dosta radosti (iako sam radostan uvek kada gledam naš klub), a za ostalo ... Za sve se navija Partizan se voli!
Poslednja izmena od Poštar Malone u Sub Jun 20, 2015 1:53 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Milutinova treba zadrazi i sledece sezone. Jeste da se ne igra Evroliga, ali Milutinov je jos mlad da bi otisao preko. Nema jos ni 21 godinu, nije dovoljno ojacao ni stekao iskustva da igra Evroligu ili neku jacu ligu u nekom solidnom klubu ( kao sto su Valensija, Sasari, Uniks, Trabzon... ).
Prodati Milosavljevica jer mogu da se uzmu pare, probadi zadrzati Pavlovica, ali da bude odmah sa ekipom, naloziti ga da se vrati i osveti Zvezdi, prodati Edu Murica Milanu.
Dalo, Grk, Andrea i Bezbradica nemaju kvalitet za Partizan, a siguran sam da imaju platu makar sto hiljada godisnje zajedno, ako ne i vise, tako da ih treba raspustiti, a dovesti tu jednog dobrog igraca za te pare.

Plejmejker, Novak ( Pot )
Tepic, Marinkovic
Pavlovic, Andric
Kravic, Marelja
Milutinov, Nastic ( Rakovica, Perovic )
Korisnikov avatar
By rudonja
:clap: :pray:
Korisnikov avatar
By bokibb
Tepic
Marinkovic, Milutinovic
Pavlovic, Andric
Bezbradica, Kuzleoglu
?

Sa gore navedenih 7 igraca mi bismo imali kosture ekipe koja bi se bez problema ukljucila u borbu za F4 ako bismo doveli jednog OK centra (racunam da Milutinov ide na EP a poslije toga i iz KKP).

Ako bi nam otisli Tepa i Pavlovic onda bismo se trebali svi fino pogledati u ogledalo iskreno reci gdje smo i napraviti neki dugogodisnji plan (na 4-5 godina) konsolidacije sa mladima na zdravim osnovama.

Osim svih problema sa kojima se batrgamko bojim se da ce nam i drzva podmetati noge ali na sledeci nacin: Oni ne zele postojanje sporta bez rivalstva (na taj nacin kupuju masu i te price...), vece rivalstvo od PAR CZV ne postoji (realno to je i jedino na koje se masa lozi) tako da ce drzava naci nacina da nam doturi para da budemo tu negdje.

Da ima vise lukavstva (da ne kazem neku tezu i pogrdniju trijec) kod nasih to bi moglo da se iskoristi. Ovako nema nam pomoci propasti necemo. Sezona pred nama ce biti vjerovano turbulentna i nervozana pored TVa ali sta je tu je, malo mi sta mozemo uticati na to....
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Ajde ja da dam svoje misljenje ovako bi nesto voleo da sastavimo.

1)Pot
1-2) Milisavljevic Tepic
2) Marinkovic Milutinovic
3) Pavlovic/Sinovec Andric
4) Bezbradica Kurcoglu Glisic
5) Rakovic/Perovic Milutinov

Ako zadrzimo Tepica, Sasu i Milutinova.

To bi bio solidan tim i mislim da bismo mogli da u njemu razigramo neke igrace za dogodine... A rezultati i nisu bitni sto se mene tice.

Sent from my LG-D290 using Tapatalk
Korisnikov avatar
By BBBbbb
Tepic pri kraju sezone izgledao sasvim lepo, ako su uzmu u obzir i nasi dometi. Tako da definitivno sam za njegov ostanak. Za Milutinova reko Karabu ono sto i ja mislim. Verovao sam u njega i cim ga je zdravlje posluzilo pokazao je sta moze postati. Treba mu jos rada. Krivo mi je jer mislim da tek naredne sezone treba da igracki "oduzi" ulaganje u njega i da ce to biti super, ali s druge strane treba nam kesa, a on je jedina zlatna koka u timu.

Sasa neka ostane ali samo ako je na to i mentalno potpuno spreman. Naravno neizmerno mu hvala za dolazak i pored onog kretenizma u duelima za CZ.

Muricu brate aj se prodaj za neki dinar.

Ono sto me plasi je da ne postanemo menadzerski klub, kao sto je zvezda na trenutke bivala u momentima svojih uzdizanja i projekata. Odnosno da mladji perspektivni igrace koji dodju imaju takve ugovore da mi nista od njih ne vidimo, a onda dzabe i sva ulaganja u njih. Ovo nam se lako moze desiti posto pitanje je koliko mi sada imamo mogucnosti da tvrdimo pazar na ugovorima.

I vidim Milutinovica vi vidite u ovom timu. Ako mozemo sto bezbolnije da se rastanemo sa njim, ja bih to vec sutra uradio. Malo neobjasnjivo, ali izuzetno mi smeta njegovo prisustvo u KKP, daleko vise nego Daloovo. Milutinovic je u zrelim godinama, a izgleda kao da je kosarku zabatalio pre nekoliko godina - i fizicki i stavom.

Grk mi je interesantan, ne znam sto nije dobijao minute. Samo da nije jos jedan sa promajom u glavi...
Korisnikov avatar
By Vincent Vega
MILOS OBILIC napisao:...
Prodati Milosavljevica jer mogu da se uzmu pare...
Ne mogu.

@Karabu
:clap: :clap:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 278

На основу чега је нама пласман на ф4 примаран циљ […]

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]