Teme o mladim igračima i reprezentacijama
Korisnikov avatar
By Lepus
Juce odgledah i snimak finala JLS. Igrom sam veoma razocaran. Veoma lose izdanje i jednih i drugih.

Partizan je vodio skoro sve vrijeme. Na 62:56 za njih, Jovanovic masi tri bacanja i time omogucava Zvezdi da zadrzi korak, a nesto kasnije i preokrene rezultat u svoju korist. O samoj igri ne bih pisao jer sam vec rekao da ja nista posebno nisam vidio, naprotiv. Spomenucu samo neke od igraca.

Vanja Marinkovic je odigrao uzasnu utakmicu, a to i statistika potvrdjuje. Djecko jeste talentovan, i za razliku od svih ostalih igraca finalne utakmice ima predivan i dobar sut, ali ipak nije Ray Allen. A on je umislio da jeste. Dosta teskih i isforsiranih suteva je uzeo. Cak je i Budjan, kome Marinkovic i u reprezentaciji ima veliki kredit, popizdio na njega. Igra licem nula poena, a nije da ne moze probiti vecinu Zvezdinih igraca. Sjecam se samo jednog finog ulaza i podvaljivanja lopte za cetra. Ni u odbrani se nije proslavio.

O Glisicu sam pisao poslije kvalifikacionog finala juniorske EL. Na ovoj utakmici je bio jos gori. Trenutno ga ne mogu zamisliti kao seniorskog igraca.

Ilkic nije igrao turnir EL, ne znam da li zbog povrede ili je mozda stariji? Ovo je prvi put da sam ga gledao, tako da moje pisanje treba uzeti sa velikom rezervom. Fino je odigrao, brz je, ima muda. Medjutim, nizak kosarkaski IQ, upitan sut, i ono najvaznije, veoma lose fizikalije.

Kod Zvezde slican situacija. Da ne ponavljam sta sam ranije pisao o igracima, samo cu nesto dodati.
Aranitovic u odbrani izvanredan, "pojeo" je Marinkovica. U napadu ne bas sjajan i pored 26 poena. Sut sa distance los. U pik igri dosta kasni sa pasom, u principu pas po dubinu mu je veoma los.
Radanov previse zatajan. Vidi se da ima smek, ali veoma tanko. U odbrani je cuvao Ilkica, nije se proslavio.
Rakicevic je u prelomnim trenucima najbolje odigrao.
By Bojdo
Ovdje su rosteri učesnika zavrsnog juniorskog turnira spanske lige , koji se igra u Madridu i počinje 3 maja.

http://www.fbm.es/el-campeonato/equipos-participantes

Pored Stefana Pena , medju juniore Barcelone je uvrsten njihov najbolji kadet Andrija Marjanovic , što je odlično, vidjecemo koliku ce minutazu dobiti.
Bojan Nesic igra za Zaragozu , a potencijalni reprezenttivac Srbije Nikola Maric nastupa za Joventut!
Korisnikov avatar
By Karaburac
Crvena Zvezda osvojila i kadetsko prvenstvo Srbije pobedom nad Sports World-om iz Novog Sada 108:65. Inace, Novosadjani u finale usli pobedom nad Megom sto je za mene iznenadjenje. Zvezda je u polufinalu pocistila Partizan. Zaista ne razumem odluku strucnog staba Partizana da Glisica koji je vec zabelezio i par minuta za seniore prebaci da igra turnir prvo sa juniorima, a sada i sa kadetima.
By Bojdo
Gledam finale juniorskog u Spaniji izmedju Reala - Jovetut!

Ovo je BOLEST , što Dončić radi! A radi šta god mu padne na pamet! Ovo nisam NIKAD vidio u Evropi!
By Bojdo
Heisenberg napisao:Doncic je bio plej koliko se secam, a sada je izgleda izrastao u krilo?
Da, mada moze da pokriva nekoliko pozicija!

Danasnji učinak u finalu, nad dvije godine starijom generecijom:

15 poena, 12 skokova, 15 asistencija! Valorizacija 47!

Ma ostavise omladinskih kategorija dječko, ti si senior vec! :D
By Bojdo
Što se asistencija tiče , može mu i Teo na časove doći! Kakva kosarkaska inteligencija, razumjevanje igre! :clap:
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 364
KK Partizan 2026/27.

Ево и Танасковић званично.. Надам се да ће га Парт[…]