Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By Park
Karaburac napisao:Ja sam cuo jos pre nekih godinu dana da je to u principu gotova stvar, ali ok, evo sad je i zvanicno. Inace, Bojdo, hvala sto si izneo gomilu ovih informacija za nas koji smo u poslednje vreme bili spreceni da ih ispratimo!
Upravu si to je bilo gotovo i prosle godine samo sto ga trener kadetske nije zvao na okupljanje.Drugo po meni i bitnije je da on vec dvije godine stagnira u Realu kao i vecina tih talentovanih momaka tamo.Oni dovedu iz Afrike,Juzne Amerike i sa nasih prostora talentovane momke i natrpaju u jedan ti i igrajte.Taj tim nema vodje,onog koji ce uzimat vise suteva i imat slobodu.Ovako svi igraju,a ustvari niko ne igra.
Ovim njihovim sistemon tesko da ce izac igrac koji ce imat bitnu rolu u seniorima jedino ako nije vanserijski talenat primjer Doncica.
Greska ove talentovane djece pogotovo iz Srbije je sto uopste idu vani ovako rano jer smatram da imate jaku struku gdje ce sigurno vise napredovati,a ne nestati kao tamo.Hajd ovog Lazara i donekle razumijem ovdje stvarno nema kluba osim Sparsa koji se posvecuje mladjim kategorijama.
By Bojdo
Ne znam je si li baš ciljao na Real ili uopsteno na Spaniju.
Za Real je karakteristično da akumulira puno potencijalnih " alfa mužijaka " i onda je jako teško da se iskristališe nekakva hijerarhija!Ali se vremenom nadje red i sve bude podredjeno upravo njima, dok " druga klasa " talenata ( kakav je Mutic ) su tu da nose vodu , i često budu " kolateralna šteta " razvoja ovih najvecih.
To upravo sada rade i sa 2001 godistem, pokupili su Lazara Živanovića , Usmana Garubu, Kareema Queeley, dakle tri igrača koja odskaču talentom u toj generaciji , i kada gledas te utakmice, ostali igračni ni ne postoje na terenu , odnosno bivaju pretvoreni u pomocnu snagu i logično je da ce " propasti ".
Dakle u sistemu rada kod spanskih klubova, isplivavaju oni najveci ( kao sto si istakao ) a " osrednji talenti " tamo nemaju sta da traze (u kontekstu nekakvog napretka).

Iako nemam nista protiv i dargo mi je zbog toga, ali ponekad je i meni mučno , koliko Barcelona dozvoljava Marjanovicu da siluje, solira, sutira do iznemoglosti ! Ja se iznerviram , a njihov trener samo aplaudira i bodri ga ! Jebiga , on je Alfa , najtalentovaniji igrač, sve mu je podredjeno!!
Poslednja izmena od Bojdo u Pet Apr 17, 2015 3:49 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
By Park
Bojdo napisao:Ne znam je si li baš ciljao na Real ili uopsteno na Spaniju.
Za Real je karakteristično da akumulira puno potencijalnih " alfa mužijaka " i onda je jako teško da se iskristališe nekakva hijerarhija!Ali se vremenom nadje red i sve bude podredjeno upravo njima, dok " druga klasa " talenata ( kakav je Mutic ) su tu da nose vodu , i često budu " kolateralna šteta " razvoja ovih najvecih.
To upravo sada rade i sa 2001 godistem, pokupili su Lazara Živanovića , Usmana Garubu, Kareema Queeley, dakle tri igrača koja odskaču talentom u toj generaciji , i kada gledas te utakmice, ostali igračni ni ne postoje na terenu , odnosno bivaju pretvoreni u pomocnu snagu i logično je da ce " propasti ".
Dakle u sistemu rada kod spanskih klubova, isplivavaju oni najveci ( kao sto si istakao ) a " osrednji talenti " tamo nemaju sta da traze (u kontekstu nekakvog napretka).

Iako nemam nista protiv i dargo mi je zbog toga, ali ponekad je i meni mučno , koliko Barcelona dozvoljava Marjanovicu da siluje, solira, sutira do iznemoglosti ! Ja se iznerviram , a njihov trener samo aplaudira i bodri ga ! Jebiga , on je Alfa , najtalentovaniji igrač, sve mu je podredjeno!!
Da mislio sam na Real i Barselonu.
Ma taj Mutic je bio dobar talenat znaci ne top,ali daleko od solidnog dominirao kada je doveden.Samo sto su oni ga doveli sad u stanje da je solidan jer dvije godine stagnira bas zbog nagomilavanja igraca.Sad taj Marjanovic ima ovlasti u kadetima,a sta ce bit kad dodje u juniore sledece godine zajedno sa jednu godinu starijim od sebe koji ce voditi glavnu rijec,e to je problem.Hocu da kazem bolje je otici u neki slabiji klub ako je vec otisao gdje ce imati uvijek ovlasti i gdje ce bit glavni projekat do kraja,a ne ko ovdje jedan od mnogih projekata.
By Bojdo
Heisenberg napisao:I meni se cini da Balsa ima materijal za NBA, mozda posle Milicica nas najtalentovaniji centar koji ce ako sve bude islo po planu biti jedan od top draft prospekata 2019, stvarno brutalno dobro deluje, plus ce Ameri od njega da naprave zver, a Zivanovic mi je zapao za oko bas zbog atlecizma, vreme je da i mi pocnemo da pravimo fizicki mocne igrace.
Vidim ima dosta nekih klinaca covece, em kod nas em u inostranstvu, pa zato i pitam, cek prvo ovo 97/98 da iskoristimo kako valja i ima Bog da nas vidi. :D
Iznadprosječan atleticizam je dar od Boga, naravno uz kombinaciju sa urdjenim talentom, ali bez atleticizma ce se u modernoj kosarce sve teže postajati igrač! Jedina stvar koju je jako teško i " fragmentic " unaprijediti ! Na ostalim segmentima se dosta vise može raditi i vremenom se unaprijedjuju(tehnika-taktika, mišisci), ali sa atleticizmom se moraš roditi!Zato su takvi klinci (pogotov ako imaju talenta ) ZLATA vrijedni!
By Bojdo
Vec sam pisao o Daliboru Iliću iz Visegrada koji igra za KK Varda !
2000 godiste a dominira u juniorskom uzrastu u BIH, isključivo na čisti talenat!
Vec je bio na nekim okupljanjima u Srbiji!
Moramo biti oprezni jer Bošnjaci bacaju oko na njega!
Sa drugog foruma citiram :

" Najveći posao godine našeg saveza bi bio ako bi uspjeli dovesti pod našu zastavu Dalibora Ilića iz Varde Višegrad.

To je onaj mali koji je 2000. godište a trpa nemilice u juniorskoj ligi gdje igra protiv tri godine starijih igrača i koji je bio proglašen najboljim igračem Bodiroginog kampa.

S obzirom da sam ga valjda jedini ovdje gledao uživo, mogu samo reći da naprosto pršti od talenta.

Mehanika šuta - fantastična
Kontrola lopte - fantastična

Ima baš pravo duge ruke i dobro se gradi pa to koristi i skuplja skokove pored krupnijih igrača od sebe, a lopta mu se naprosto lijepi za ruke pri skoku.

Po mojoj procjeni visok je oko 195 cm, a u ovom trenutku je sama kost i koža, dakle nema govora da dominira na mišiće.

Bilo bi sjajno vidjeti ga u našoj U16 reprezentaciji ove godine na Europskom"

Apelujem ako neko iz srpskog saveza čita , da bude u intezivnom kontaktu sa ovim dječkom!
By Bojdo
Zavrsen finalni pionirski ( 2000 i mladji ) turnir u Kraljevu.
Crvena Zvezda je osvojila pobjedivsi Partizan u finalu rezultatom 80:68 .
Gledajuci tekstualni prenos, bilo je zanimljivih statistički bljeskova, a forumas allstar je bio najavio svoj moguci odlazak dole, pa se nadam ukoliko je bio da ce nas počastiti izvjestajem.

Raduju me ( gledajuci statistiku ) dobre partije Nakica( 2001).Razočaran sam sto Lazar Vasic (2001) ne dobija sansu da igra sa starijim , jer po potencijalu to zaslužuje!
By allstar
Nisam nažalost uspeo da budem u Kraljevu, čak ni na dan finala, tako da i ja mogu samo da komentarišem prema statistici, i live score-ovima koje sam pratio.

Rezultati su manje-više potpuno prema očekivanjima, malo iznenađenje je možda treće mesto Poleta iz Kraljeva, ali ipak su oni bili domaćini. Drugo iznenađenje je ispadanje Zemuna već u prvom krugu, međutim iz nekog razloga oni nisu poveli Pecarskog na ovaj turnir (koji doduše nije igrao za ovu ekipu ni tokom sezone, već isključivo za kadete), a bez njega realno i nisu ekipa od koje se moglo očekivati da se bore za medalju.

Zvezda je očekivano osvojila titulu, ali slično svim prethodnim ekipama koje je u ovoj uzrasnoj kategoriji sastavljao i vodio Milovan Bulatović, to je više na okupljanje u datom trenutku fizički najdominatnije dece iz cele Srbije, dok je perspektiva većine tih igrača (zapravo, praktično svih osim Paunovića) na duže staze vrlo upitna. Inače, i ja se apsolutno slažem da je mali Lazar Vasić morao da bude priključen ovoj ekipi, štaviše mislim da u Zvezdinom 2001 godištu ima još nekoliko bekova koji su perspektivniji, a verovatno već i u ovom trenutku bolji od svih bekova 2000 godišta koji su igrali za Zvezdu ove sezone - ali šta je tu je, gledaćemo ih naredne godine.

Partizan je drugi, takođe očekivano, pored Zvezde to je jedina ekipa koja ima dosta širine u sastavu, kod većine ostalih sve se čitave sezone baziralo na tome šta će da uradi jedan ili dva igrača. Nakić, koji je 2001 godište, je kod njih stvarno odigrao odličan turnir, ovi ostali su uglavnom igrali promenljivo: od njihovih reprezentativaca 2000 godišta Isailovića (pozicija 3/4), Rutešića (pozicija 2/3) i Davitkova (pozicija 1) ipak sam više očekivao, dok se sa druge strane može reći da je solidan turnir odigrao Mateja Jovanović (sin Vlade Jovanovića, igra centra u ovoj ekipi, ali mislim da neće imati ni blizu dovoljno visine za takvu poziciju u seniorskoj košarci).

U ostalim ekipama, većina reprezentativaca 2000 godišta je odskočila (npr. Radaković iz Vojvodine, ili Nedeljković iz Loznice, te Altin Islamović iz Novog Pazara - koj je doduše zasad bio samo na širem spisku reprezentacije), ali bilo je i nekih novih imena za koje sam prvi put čuo, kao npr. Luka Cerovina iz Poleta, koji je po indeksnom učinku bio najbolji na turniru. Od igrača 2001 godišta koje sam znao odranije, Musić iz Zvezdare je podbacio, Pokuševski iz Vojvodine me vrlo prijatno iznenadio, Tanasković iz Partizana nije imao neku veliku ulogu.

Sve u svemu, moj je utisak nakon pionirske sezone da, kako sam i ranije pominjao, u 2000 godištu imamo svega nekoliko ekstra-taletnovatnih igrača, i to Pecarskog, i ove koji su već u inostranstvu: Koprivica, Petrušev, Rajačić. Svi ovi ostali se meni čine da su za dva koplja iza (doduše, možda i zato što su ova četvorica pomenutih zaista vanserijski talenti), ali ipak da se nadamo da je period punog razvoja tek pred njima, i da ćemo i od ove generacije dobiti još dosta zanimljivih igrača.
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 364
KK Partizan 2026/27.

Ево и Танасковић званично.. Надам се да ће га Парт[…]