- Pon Apr 13, 2015 4:01 pm
. Dugo nisam vidio potencijalnog centra,pogotovo da je tako mlad a da ima takvo tijelo ,koje ti daje za pravo da ga već u tim godina proglasis NBA potencijalom !To se iz aviona vidi! Uzimajuci u obzir visinu , kilažu i kompletnu gradju ( korpulentan ),njegova motorika,koordinacija odnosno kretnje i kontrlola lopte su zaista na vanserijskom nivo, i to je ono sto fascinira i amerikance!On ima neke elemente beka u igri! Mnogi misle da se njegovo visoko kotiranje ( 3 talenat u SAD u 2000 generaciji) bazira na nekakvoj trenutnoj dominaciji gdje on , na osnovu visine dominira i postiže poene! Jok , u tom uzrastu u SAD ima najmanje dvojicu centara ( jedan to bas brutalno radi ) koji imaju vise i poena, i skokova od Balse, i bilježe znatno vece indexe , ali se na toj američkoj listi nalaze ispod njega, jer ga Ameri smatraju znatvno vecim potencijalom od pomenute dvojice, tako da argumenti, "lako je u SAD dominirati protiv debele i masne djece u srednjim skolama " , apsolutno padaju u vodu , jer se američke procjene se ne baziraju na visokim index poenima, vec predispozicijama i talentu! Lično mislim da je on " next big thing " iz Srbije! Vremenom cu još spomenuti neke, a vjeruj mi ima ih dosta! Čekaju nas plodne godine
Heisenberg napisao:@BojdoTeško je to reći , uzmimo za primjer Balsu Koprivicu( morao sam )
Koji je po tebi nas najveci prospekt u tim generacijama 99-00'', izuzimajuci tornjeve blizance?
Ja koliko sam mogao da uocim to je Lazar Zivanovic koji malo podseca na Hezonju, ali opet mozda gresim, Dordje Pazin je koliko sam cuo rame uz rame sa njim iako je 2001'? Deder ako ti nije tesko stavi par imena...
Luki je drugosrbijansko govno !