NBA, NCAA & High School Basketball, NBDL
Korisnikov avatar
By Lepus
Za nekoga ko NCAA prati tako sto procita @Antoine-ov blog i pogleda utakmicu jednom u mjesec dana, tesko da mogu nesto pametno reci.

Sto se tice same utakmice, kvalitet poprilicno los. Ovdje prije svega mislim na individualni kvalitet igraca, posebno Wisconsin-a. Posto sam Duke prije finala gledao dva puta, a Wisconsin samo jednom, nezahvalno je da komentarisem timsku igru obe ekipe, zato cu napisati o utiscima koje sam stekao za neke igrace.

Da krenem od sampiona. O Okaforu nema potrebe da bilo sta pisem jer ste vi vecinom sve rekli. Jedino sto nisam primjetio, jer on to ni ne radi, kakav momak ima sut? Na osnovu slobodnih bacanja i reakcije komentatora, rekao bih da je los. Malo me je razocarao nacin na koji je pravio faulove, sto mi izaziva sumnju da nije bas pretjerano kosarkaski inteligentan (ovo mozda nema veze sa istinom). Sve u svemu, ocekujem njegov veliki napredak i vaznu ulogu u NBA u godinama koje slijede.

Pored njega mi se jos jedino Winslow svidja iz Duke-a. Ima taj neki smek u igri. Jos poslije polufinala sam htio napisati da me mnogo podsjeca na Hardena, a i sinoc su Edin i Kole to pomenuli. Posto je mali uzorak mog gledanja, ne mogu definisati kako stoji sa sutom? Cini mi se ne bas sjajno. Ostali segmenti veoma dobri, tako da i njega vidim kao NBA igraca.

Ostali nisu ostavili nikakav poseban utisak na mene, cisto sumnjam da ce tu biti jos solidnih NBA igraca. Pretpostavljam da ce Jones i Cook izgraditi karijere u Evropi.

Sto se tice Wisconsina, svaka cast i treneru i igracima na pruzenoj igri ove sezone. Ono sto mi je najvise zapalo za oko jeste kako ekipa kojoj na poziciji jedan igraju Koenig i Jackson moze doci do finala? Nisam nikako uhvatio reprizu polufinala protiv Kentucky-a, ali mi nije jasno da Calipari nije mogao iskoristiti fizicku/atletsku moc svojih igraca da totalno poremeti organizaciju igre Wisconsina?!

Kaminsky je odigrao odlicnu sezonu, kao i sam F4, ali njegova buducnost u NBA mi nije toliko sigurna. Osnovno pitanje je da li on moze da igra na poziciji cetiriu NBA? Ako ne moze, on tamo nema sta da trazi. Ako preko njega prolazi 70% napada na niskom postu u NCAA, sta ce tek biti u NBA?! Ne znam koji su mu fizicki limiti, tj. koliko moze da radi na tom planu. Sa druge strane, onoliki covjek sa onakvom tehnikom i sutem, fenomenalno.

Hayes je sinoc odigrao dobro, ali ostao mi je totalno nedorecen. Morao bih ga odgledati jos par puta. Dekkera nije isao sut, ali odlican je u skoku. Cini mi se da je sa tehnikom na Vi. Ostali igraci tesko da su i za ABA ligu.

Vjerovatno sam se ovdje posteno nalupao, tako da ocekujem u toku dana demante i objasnjavanja od clanova koji se razumiju.
Korisnikov avatar
By Kure
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=pX8BXH3SJn0[/BBvideo]
Занимљиво штиво и занимљив поглед на марч меднес, као коку која носи златна јаја свима сем непосредним актерима - играчима...
Korisnikov avatar
By Zex88
Hahaha,Kure i ti gledaš njegove emisije? :)
By SinisaBL
Jbg. žao mi je Viskonsina. Tradicionalno timovi za koje ja navijam ne dobijaju, ali u košarci je taško napraviti dva čuda za dva dana. Na kraju je Djuk dobio na suvi kvalitet.

Lepus, obzirom na centarski deficit u ligi, Okafor će sigurno napraviti dobru karijeru. Mada meni Vinslou mnogo više liči na budućeg superstara.
Korisnikov avatar
By Kure
Zex88 napisao:Hahaha,Kure i ti gledaš njegove emisije? :)
Њега понајмање, Стјуарт и Колбер су закон...
Korisnikov avatar
By Zex88
Kure napisao:
Pa zar nisu oni zavrsili sa emisijama?
Korisnikov avatar
By Jomer
ja koliko vidim ova generacija na draftu bice na kraju bolja od proslogodisnje, jeste nezahvalno i rano ali dva ovakva centra u top 5 + Karnovski, Porzingis, Harrell, Kaminsky, Tarczewski....
Korisnikov avatar
By Kure
Zex88 napisao:
Kure napisao:
Pa zar nisu oni zavrsili sa emisijama?
Јесу... Колбер ће наследити Летермана од септембра... А Стјуарт је на годишњем, а он их је све "научио послу"...
  • 1
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 230
Svaštara

Iskreno mnogo mi je teško palo ovo juče kad[…]