Stare teme
Lepus napisao:Ali ni ja nisam nigdje procitao da Savovic trazi garantovano mjesto u reprezentaciji. Sto neko iz Saveza ne kaze da se na njega racuna, tj. da ce biti pozvan na pripreme?!
Opet, ako se na njega racuna, valjda Vlada zna nesto o tome kao jedan od pomocnika.
pa kako ti misliš da se on zove na pripreme sada? Zna se kada izlazi spisak, u junu, na kraju sezone... Ko mu to može sada garantovati mesto na širem spisku?

Obrati pažnju na potencijalne reprezentativce na poziciji 4

Duško Savanović
Milan Mačvan
Zoran Erceg
Nikola Dragović
Dejan Borovnjak
Novica Veličković
Oliver Stević

Iskreno govoreći, Savović nije baš tako dominantan igrač da bi se njemu sad nešto obećavalo, a ostali da se drže u neizvesnosti. I on sam je svestan konkurencije ovde, a i činjenice da mu je Aco Petrović gotovo obećao mesto u 12 konačnih za BiH. To je glavni problem, naravno da se Savović oseća Srbinom, ali ovo je klasična dilema "vrabac u ruci ili golub na grani". Ja lično ne bih imao takvu dilemu, ali ne mislim ništa loše o onima koji je imaju.
Drex napisao:
Lepus napisao:Ali ni ja nisam nigdje procitao da Savovic trazi garantovano mjesto u reprezentaciji. Sto neko iz Saveza ne kaze da se na njega racuna, tj. da ce biti pozvan na pripreme?!
Opet, ako se na njega racuna, valjda Vlada zna nesto o tome kao jedan od pomocnika.
pa kako ti misliš da se on zove na pripreme sada? Zna se kada izlazi spisak, u junu, na kraju sezone... Ko mu to može sada garantovati mesto na širem spisku?

Obrati pažnju na potencijalne reprezentativce na poziciji 4

Duško Savanović
Milan Mačvan
Zoran Erceg
Nikola Dragović
Dejan Borovnjak
Novica Veličković
Oliver Stević

Iskreno govoreći, Savović nije baš tako dominantan igrač da bi se njemu sad nešto obećavalo, a ostali da se drže u neizvesnosti. I on sam je svestan konkurencije ovde, a i činjenice da mu je Aco Petrović gotovo obećao mesto u 12 konačnih za BiH. To je glavni problem, naravno da se Savović oseća Srbinom, ali ovo je klasična dilema "vrabac u ruci ili golub na grani". Ja lično ne bih imao takvu dilemu, ali ne mislim ništa loše o onima koji je imaju.
De nadje samo Borovnjaka i Stevica :D ....video sam da Stevic ima redovno double-double al on je miljama daleko od reprzentacije...
@Drex

E, jbg, pa naravno da nisam mislio da ga sada zove na pripreme. Ali, njemu licno, ne javnosti, bi se moglo reci da se na njega racuna ili ne, tj. da mu se kaze da ce biti razmatran u zavisnosti od svojih igara, kao i svaki drugi igrac.

Savovic trenutno vaze. Kao sto je vec neko napisao, on bi igrao za Srbiju, ali nece ni da zatvori igranja za Bosnu, sto i razumijem.

Ali, posto je on Miskov igrac, bice on na spisku, to je sigurno.
Svaceg sam se naslusao u svom zivotu ali niko mi nikad nije rekao da se trebam odluciti da li sam Srbin ili Bosanac? :) Kakve to veze ima jedno sa drugim? Pa brate, ja sam i Srbin i Bosanac, kakve to veze ima jedno sa drugim? Ja nisam znao da na BIH ekskluzivno pravo imaju Bosnjaci ili ti Muslimani, BIH je bila srednjovijekovna Srpska drzava, mislim da to niko ne spori, ne vidim zbog cega je sad od jednom BIH drzava samo ljudi Islamske vjeroispovijesti. Ja se tako lako ne odricem Bosne, odricem se Bosne kako su je muslimani zamislili, ali ne odricem se Bosne kakvu sam je ja zamislio. Ja cu za vas uvijek biti Bosanac, a vi za mene Srbijanci, tako nam je geografski pao grah :) . Ja smatram Srbiju svojom drzavom, maticom, ali ne vidim ni BIH (onakvu kakvu je ja zamisljam, ne kako je muslimani zamisljaju) kao neku drzavu za koju je sramota igrati. Realno, po meni je ok da neko igra za BIH ako ga vec u Srbiji prave budalom ili ga ponizavaju (Misimovic), ali da se neko moli za to definitivno nisam (Krkic npr.)...
Zanimljivo koliko je ovdje ljudi koji ajde što se ne razumiju baš najbolje u košarku ali ni ne prate košarku baš previše.Savović?Vrlo dobar igrač.Ne odličan ali vrlo dobar.I sa stanovišta čvrstine i skoka bio bi prilično koristan za repretzentaciju Srbije.Koristan ali nije nezamjnjiv.Njegov eventualni izostanak bi se mogao pokriti u tom segmentu.U ostalim segmentima košarkaške igre neki drugi su čak i ispred njega.Da završim što se njega tiče,ukoliko prihvati da igra za Srbiju mogao bi biti među 14 igrača.A u 12 e to zavisi od postavke igre protivnika.Međutim,Srbija nije praktično ništa uradila po pitanju jednog drugog košarkaša.Ognjen KuzmićOn u ACB ligi pruža dosta solidne partije.Ali to nije najbitnije.Daleko važnije je to da je taj igrač praktično juče počeo da igra košarku.Nevjerovatno brzo i dobro napreduje.Izgubiti trakvog košarkaša bui bilo neoprostivo.Bio bi to propust ravan "Operaciji Peković".Taj momak će imati fantastičnu karijeru.Iako mu je 23 godine po tome koliko je propustio do sada on je praktično 19-ogodišnjak.
Apsolutno postujem tvoj stav. Nemam nameru, a verujem i da ne mogu da ti namecem svoje misljenje, ali ti si mozda onih 1% koji ce reci da su Bosanci. Recimo kada kazem kolegi Bosanac, on me otera u tri lepe. Generalno gledano ljudi iz RS su daleko veci Srbi nego li 90% Srba koji zive na teritoriji Republike Srbije. To mogu da potpisem.
Slazem se sa tobom da nikoga ne treba moliti da igra za reprezentaciju, to je jasno kao dan, napisao sam vec gore da je ok i da igra ako nema mesta u Srbiji, ali svako normalan treba da se seti utakmice Srbija-BIH u fudbalu, pa ako posle onakvih prozivki, parola, pa posle meca u Beogradu... Nemoj molim te, ti se ne odrices Bosne kakvu verovatno nikada necemo videti. Da si rekao Republike Srpske, pa da i razumem, ali ovako, pa to je tona dinamita nazalost moj druze.
Ti to verovatno i sam najbolje znas.

@Pasulj, bravo, odlican post. Sto se tice Kuzmica, uspostavljen je neki kontakt, Duda je pricao u Zoni press o tome.
Da, vjerovatno si u pravu, nece biti ni BIH kakvu je muslimani zamisljaju a ni onakva kakvu je ja zamisljam, tako da smo u pat poziciji. Ja ne znam sto se taj tvoj drug ljuti, pa on je geografski sa prostora BIH, kao sto si ti sa prostora Srbije, ja ne vidim da je to uvreda :) . Znam da ljudi pod pritiskom javnosti, politicara i svega ostalog padnu pod uticaj toga da sama rijec Bosna odmah asocira na islam, ali ja to ne vidim tako, mada hajd, svako ima svoje misljenje :) . Sve u svemu razumili smo se.
Sto se Kuzmica tice, vec sam napisao da je on komsija moje stare, i kod njega je slicna stvar kao kod Savovica. Iz BIH saveza ga moljakaju, iz Srbijanskog nista ne rade povodom toga, on ce sacekati zvanicne pozive, pa ako ne dobije poziv od Srbije igrace za BIH.
To je zaista porazavajuce ako se nista ne radi povodom nekih igraca. Kao da mi sada sebi mozemo da dozvolimo da jos neki igraci ne igraju za nasu reprezentaciju. Ajde ako Aleks nije mogao za nas da igra, igrao bi sigruno Pekovic, a to je igrac koji donosi razliku. Sto Pasulj napisa Savovic ako igra mozda dodje do 12, a Pekmen bi uz Krleta pravio malu decu svima po Evropi.
Neverovatna neodgovornost saveza u pojedinim situacijama, verujem i da u Americi ima dosta zanimljivih igraca, sto sigurno najbolje od nas zna Antoine, a verujem da zna bolje i od ljudi u savezu... Nazalost i savez nam je kao i zemlja generalno, pa me i ne cudi nista.
Ne mora Savovic ni da igra za nas,ali ne moze da igra ni za Bosnu ako se momak izjasnjava kao Srbin.TJ.moze,ali onda ne moze da daje izjave da mu je zao,kao da se oseca kao Srbin a igra za Bosnu i slicno...Bolje da ne igra za Bosnu jer igramo protiv njih,a kod nas cemo videti hoce li imati mesta.Na pripreme sigurno hoce.
Skeva da nisi ti Savovic?hehe
Pekovic je za klasu bolji od Krstica.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Na osnovu toga sto je vas predsednik izjavio da je[…]

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]