Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
By horog
Раде је исто као и Владе, па се не каже Владетовим, а ни Владиним (јер није Влада него Владе). Каже се Владовим, Радовим, Миловим, Перовим...На шта би личило да кажемо Ђорђетовим, мада се и то негде користи.
У неким нашим крајевима, поготову у Војводини се каже и Радетов, Милетов, Перин...док се у Западној Србији, Херцеговини, Црној Гори каже ( а то су крајеви са најчистијим српским језиком) Радов, Милов, Перов.
У Војводини чак постоји и мушко име Рада...
Korisnikov avatar
By Lucky
Cestitke CZ na zasluzenoj pobjedi. Meni je veliko razocarenje to sto ni Tejic ni Rebic nisu dobili ni sekund vremena. U jednoj ovakvoj utakmici, minutaza bi im znacila mnogo vise nego li veceras u finalu - Tejicu pogotovo. Jedan takav igrac u Partizanu bi sinoc igrao bar 15-20 minuta.
Korisnikov avatar
By Peja
Ja sam misljenja da ne bi nista izgubili da je TEjic bio na macvanu 10 tak min
Korisnikov avatar
By The Answer
horog napisao: У неким нашим крајевима, поготову у Војводини се каже и Радетов, Милетов, Перин...
Kao i u Sumadiji.

Za razliku od zapadne Srbije, pre svega mislim na potez Cacak-Pozega-Lucani-Uzice (posto ima brdo studenata u Kragujevcu iz tih mesta) mi u Kragujevcu kazemo Djole a ne Djolo, Misa a ne Miso, bio sam kod caleta a ne bio sam kod cala, Pedja a ne Pedjo... Kazemo Djoletov, caletov, Misin, Pedjin, Radetov. Da li je to po Vuku ili ne, ne znam, znam samo kako Kragujevcani pricaju. Pravilan vokativ je Milosu a ne Milose, pa ja jos za svojih 28 leta ne cuh da je neko izgovorio- hej Milosu
Korisnikov avatar
By Lucky
Peja napisao:Ja sam misljenja da ne bi nista izgubili da je TEjic bio na macvanu 10 tak min
Sigurno zbog toga ne bi izgubili utakmicu, a njegovom razvoju bi to mnogo znacilo.
Korisnikov avatar
By MileBL
Igrace Tejic sigurno u ABA ligi, sinoc je Radonja isao na provjerene opcije, da smo slucajno izgubili vec bi ga veliki dio javnosti proglasilo gubitnikom.
Rebic je tu samo da popuni broj, ne verujem da se na njega ozbiljno racuna.
Korisnikov avatar
By Heisenberg
The Answer napisao:
horog napisao: У неким нашим крајевима, поготову у Војводини се каже и Радетов, Милетов, Перин...
Kao i u Sumadiji.

Za razliku od zapadne Srbije, pre svega mislim na potez Cacak-Pozega-Lucani-Uzice (posto ima brdo studenata u Kragujevcu iz tih mesta) mi u Kragujevcu kazemo Djole a ne Djolo, Misa a ne Miso, bio sam kod caleta a ne bio sam kod cala, Pedja a ne Pedjo... Kazemo Djoletov, caletov, Misin, Pedjin, Radetov. Da li je to po Vuku ili ne, ne znam, znam samo kako Kragujevcani pricaju. Pravilan vokativ je Milosu a ne Milose, pa ja jos za svojih 28 leta ne cuh da je neko izgovorio- hej Milosu
Sve je to relativno, evo ja sam bas iz Pozege samo sto radim u Bg pa opet kazem Radetov, caletov, Djoletov ili sta vec i potpisem ti da bi vecina Pozezana rekla isto.
Korisnikov avatar
By The Answer
Onda ovi lazu da su iz Pozege :) Nebitno :) U Nisu, Beogradu, Vojvodini, Kraljevu... pricaju kao u Kragujevcu, samo sa razlicitim naglaskom naravno.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 46
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]