Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Zex88
Slika
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Ocekujem sutra lep mec za oko, dosta poena, nadam se da smo naucili lekciju od prosle sezone gde smo igrali na jednu loptu sa njima, bice interesantno videti kako se Jokic i Zagorac snalaze protiv Luke i Kaline, po meni dvojac iz Mege najbolji mladi tandem koji Srbija trenutno ima.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Nadam se da ce neko napraviti klip sa Radovim kucanjima na ovom kupu, za sada ima tri bas impresivna.
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Karaburac napisao:Nadam se da ce neko napraviti klip sa Radovim kucanjima na ovom kupu, za sada ima tri bas impresivna.
Mislis Radetovim :D
Korisnikov avatar
By Karaburac
Heisenberg napisao:
Karaburac napisao:Nadam se da ce neko napraviti klip sa Radovim kucanjima na ovom kupu, za sada ima tri bas impresivna.
Iako je logicno da se Rade menja kao Rade, Radeta, Radetu, Radeta, Rade, Radetom, o Radetu, mislim da je gramaticki ispravnije Rade, Rada, Radu, Rada, Rade, Radom, o Radu. Ovo kazem kao jedan Pavle kojem nevidjeno ide na penis kad cujem ''idem sa Pavletom'' itd. Imas crkvu koja se lepo zove sv. Petra i Pavla, a ne sv. Petra i Pavleta. Zbog toga mislim da je isto gramiticki ispravno i za ime Rade... Imamo mi ovde jednog forumasa koji se bori za pravopis na forumu pa ocekujem da se oglasi povodom ovog pitanja. :D
Korisnikov avatar
By Peja
Zagorac stvarno pokazuje klasu, ne mogu pronaci manu u njegovoj igri, ima fizikalije, ima sut, razmislja, odlicne driblinge za tu visinu, ima onu stvar...
cak i u megi igra odbranu
Korisnikov avatar
By Lepus
Prvo da se cestitam giracima, treneru i ostalim iz kluba na prolasku u finale. Vjerujem da je to ujedno i prvi trofej ove godine. Zahvaljujem se komsijama na cesititkama na pobjedi.

Sto se tice utakmice, i onog sto sam mislio da ce biti sto se tice taktickog dijela, nista nije bilo. Partizan je ponudio sve sto je mogao. Igrali su covjeka sa udvajanjem Bobija, zonu 1-3-1, zonu 2-1-2 (2-3), presing, i vecim dijelom utakmice mi smo to lako rijesavali.
Citajuci komentare nasih forumasa komsija, a i u prici sa kolegama Grobarima, svi oni ocekuju i dalji rast forme Partizana. To misljenje se zasniva na tome sto je Partizan svih ovih godina igrao najbolje kada je bilo najvaznije. Mislim da se to ove godine nece dogoditi. Svih ovih godina Partizan je igrajuci EL sticao iskustvo koje je kasnije naplacivao, a formu je dovodio do vrhunca pojacanim treninzima nakon ispadanja iz EL. Ove godine Partizan ima sve vrijeme svijeta za treninge, sto se i vidi na napretku igraca i igre tima od pocetka sezone, ali ja ne vidim na koji nacin oni mogu igrati nesto pretjerano bolje. Bar sa ovim igrackim kadrom.

O Partizanovoj odbrani sam vec pisao u pasusu iznad. Generalno ona nije bila losa, ali se i svodila na to da se skupi i da se ostavi sut igracima Zvezde, sto znaci da ne zavise sami od sebe nego od procenta suta Zvezdinih igraca. Ne vjerujem da ce im se to isplatiti u nastavku sezone.
Sto se napada tice, nista novo nije vidjeno. Organizacija nula, sve se svodi na individualni kvalitet Pavlovica i Macvana, koji su sinoc odigrali napadacki veoma dobro. Uzeli su dosta teskih suteva i pogodili. Ostale igrace vanjske linije Zvezda je "pojela". Milutinov se borio koliko je mogao, ali nije on taj kvalitet, bar ne jos. Osim slobodnih bacanja, sve standardno. Bez prednosti domaceg terena Partizan ne moze izbaciti nijednu od tri ekipe iz play-offa. Vidjecemo da li ce biti sta od pojacanja?!

Sto se tice nas, na momente odlicna igra zasnovana na principu jake odbrane i tranzicije. Sa druge strane, nasim glupostima smo ih vracali u mec. I vec standarno ocajan sut za tri poena.

Odbranu smo peglali dobro. Njihovu vanjsku liniju smo demolirali, izuzev Pavlovica. U ovom dijelu igre najvise me je odusevio Dangubic. Djecko ima fantasticne lateralne kretnje, Milosavljevic mu nije mogao nista, ali bas nista. Takodje je odlicno cuvao i Pavlovica, uvijek je bio ispred njega. Druga je stvar sto Pavlovica niko ne moze da cuva ako pogadja suteve kakve je pogadjao sinoc. Ali taj rizik bih preuzeo. U odbrani smo odustali od dosadasnjeg principa pritiskanja protivnickog playa, bar kada je MW na terenu. On je cuvao Tepica povlaceci se i provocirajuci mu sut. Luka opet "pokazao" znanje u individualnoj odbrani. U prvom poluvremenu je i igrao nesto, kasnije ga je Macvan razbio. Mozda je trebao pustiti malo i Tejica.

Sto se napad tice, opet glavni problem sut. Ja se iskreno nadam da je to stvar nedostatka treninga, a ne neke psihicke barijere. Drugo, sinoc se vidjelo gdje mozemo napadati Partizan, a da oni ne mogu kvalitetno odgovoriti. Pik MW i Luke, pogotovo ako je taj pik visoko, na metar, dva iznad trice. Macvan je uzasan u branjenju toga.
Zonu smo napadali dobro, bar sto se tice kretnje igraca i lopte, e sada sto nismo pogladjali, to je neka druga prica.

Jos bih se osvrnuo na ono sto sam pisao nakon utakmice protiv Zalgirisa, a to je kosarkaska inteligencija nasih igraca. Samo cu reci, jao majko. Ovo se prije svega odnosi na Kalinica. Momak se stvarno trudi, gine, ali njegove odluke na utakmici su zapanjujuce. Pred kraj poluvremena Dule vraca Pavlovica za zadnji napad, a nas Kalina pomaze sa prvog pasa, i mi dobismo tricu. U par navrata je ostao da igra sa Macvanom, a napade je zavrsio tako sto je suta sa 6 metara preko ruke, tako sto je "zidao" protiv njega i sl (jedan ulaz je i pogodio). I vrhunac, na +12 pravi faul, zbog konstantnog prigovora i gestakulacija dobija tehnicku i eto njih na +6. Pa brate, de malo.
Brata Lazu bih ja iskljucio jos u prvoj cetvrtini zbog flopinga. Svaki kontakt se baca, i na kraju dobija tehnicku za slucaj kada se sam spotakeo i nije htio glumiti.

Veceras ne ocekujem tesku utakmicu. Tanki je Mega za nas. Interesuje me duel Dangubic vs Zagorac.

edit: Zakucavanje je Radovo, nikako Radetovo.
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Karaburac napisao:
Heisenberg napisao:
Iako je logicno da se Rade menja kao Rade, Radeta, Radetu, Radeta, Rade, Radetom, o Radetu, mislim da je gramaticki ispravnije Rade, Rada, Radu, Rada, Rade, Radom, o Radu. Ovo kazem kao jedan Pavle kojem nevidjeno ide na penis kad cujem ''idem sa Pavletom'' itd. Imas crkvu koja se lepo zove sv. Petra i Pavla, a ne sv. Petra i Pavleta. Zbog toga mislim da je isto gramiticki ispravno i za ime Rade... Imamo mi ovde jednog forumasa koji se bori za pravopis na forumu pa ocekujem da se oglasi povodom ovog pitanja. :D
Hahaha ok, bitno je da Rade zakucava a kako cemo mi da menjamo padeze je manje bitno :D
Evo Lepus te potvrdjuje, moja greska onda :)
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 46
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]