Stare teme
Korisnikov avatar
By Karaburac
Svaka cast za Pena, zaista mnogo ocekujem od njega. Gledao sam njegovu statistiku na NIJT turniru koji se igrao u Spaniji, gde je imao sasvim korektan ucinak iako je igrao protiv dve godine starijih momaka. Momak ima i te kako stofa, a mislim da Spanci vole takve igrace i da ce ga prilicno forsirati.
By serbianhoops
Srpski kadeti ostvarili su sjajnu pobedu na startu prestižnog turnira u turskoj Sakariji. Izabranici selektora Dejana Mijatovića, snažnom odbranom, pogotovu u drugom poluvremenu, bukvalno su deklasirali selekciju Francuske koja je za prvih 15 minuta igre u nastavku postigla samo jedan poen sa linije slobodnih bacanja:
Srbija U16 – Francuska U16 65:57 (24:17, 16:22, 12:1, 13:17).

Na startu meča bolje su se snašli reprezentativci Francuske koji su u trećem minutu poveli sa 7:1. Međutim, brzo su se konsolidovali srpski kadeti koji su preko raspoloženih Miloša Glišića i Stefana Pena na početku drugog perioda preokrenuli rezultat i poveli sa 10 poena razlike – 29:19. Finiš prvog poluvremena ipak je pripao „trikolorima“, koje je predvodio snažni Stefan Gombo koji je u prvih 20 minuta postigao 19 poena.

Naši mladi košarkaši odigrali su perfektnih 15 minuta u nastavku igre. U potpunosti su kontrolisali skok, igrali kolektivno, čvrsto u odbrani, zaustavili Gomboa, što je prouzrokovalo seriju 20:1 za nedostižno vođstvo 60:40 u 35. minutu. U samom finišu došlo je do blagog opuštanja i pada koncentracije što su Francuzi iskoristili da smanje zaostatak i izbore se za častan i podnošljiv poraz – 65:57.

- Ostvarili smo veliku pobedu, savladali neverovatno jaku, atletski i fizički dominatnu selekciju Francuske. Loše smo počeli, upravo zbog činjenice da su naši igrači bili imporesionirani snagom rivala. Ipak, brzo smo uhvatili ritam i uspeli da povedemo deset razlike. Samo zbog velikog broja izgubljenih lopti nismo uspeli da do kraja prvog poluvremena zadržimo ubedljivo vođstvo. U nastavku smo apsolutno sve držali pod kontrolom. Kontrolisali smo skok, bili agresivniji i brži od Francuza koji čak 15 minuta nisu poentirali iz igre. Momci zaslužuju sve čestitke, ali ne smeju da se opuste i slave, jer nas već sutra očekuje susret sa Kinom, koji će biti sasvim drugačiji, ali takođe težak i zahtevan - istakao je Dejan Mijatović, selektor U16 reprezentacije Srbije.

Slika
Nikola Spasov

Slika
Vanja Marinković

Slika

U okviru drugog kola grupe „A“ turnira u Sakariji, U16 reprezentacija Srbije u subotu od 14:00 časova igra protiv selekcije Kine.
By serbianhoops
Najbolji srpski kadeti odigrali su još jednu odličnu utakmicu na prestižnom turniru u Sakariji i ostvarili drugi trijumf. Posle selekcije Francuske na startu takmičenja, izabranici selektora Dejana Mijatovića su u okviru drugog kola grupe „A“ lako izašli na kraj i sa vršnjacima iz Kine. Dominacija u skoku, čvrsta odbrana i mnogo bolja igra u prvoj i poslednjoj četvrtini osnovni su razlozi što je naš mladi tim stigao do ubedljive pobede: Srbija U16 – Kina U16 78:56 (19:9, 23:22, 15:13, 21:12).

Već posle prvih deset minuta srpski kadeti imali su dvocifrenu prednost (19:9), a najveće zasluge pripadaju Milošu Glišiću koji je u prvom periodu postigao deset poena. U nastavku meča došlo je da pada u igri našeg mladog tima što su reprezentativci Kine iskoristili da u 14 minutu stignu do izjednačenja – 24:24. Ipak, do kraja prvog poluvremena Srbija je ponovo došla do visokog vođstva (42:31), pre svega trojkama i prodorima Stefana Pena.

Prednost našeg tima konstantno je rasla u drugom poluvremenu. Selekcija Kine imala je dosta problema u napadu, a sve teže su uspevali da zaustave naše reprezentativce. Glišiću i Penu, veoma brzo su se pridružili, pre svih razigrani Miladinović i Stojanović, selektor Mijatović je ukazao priliku svim izabranicima, koji su rutinski priveli meč kraju i pritom se svi upisali u listu strelaca.

- Pribojavali smo se ovog duela, najviše što smo se dosta istrošili na meču protiv Francuske. Međutim, uspeli smo da rasporedimo snage, pružimo šansu svim igračima i tako zadržimo ritam i agresivnost. Svi reprezentativci zaslužuju pohvale za prikazanu borbenost i angažovanje svih 40 minuta. Ponovo su bili odlični u odbrani i tako imali kontrolu i kad nam nije išlo u napadu. Ritam ovog turnira je paklen, već sutra nas očekuje okršaj sa selekcijom Letonije koja je savladala domaćina Tursku što dovoljno govori o njihovim kvalitetima – istakao je Dejan Mijatović, selektor U16 selekcije Srbije.

Slika
David Miladinović

Slika
Stefan Peno

U okviru trećeg kola grupe „A“ turnira u Sakariji, U16 reprezentacija Srbije u nedelju od 14:00 časova igra protiv selekcije Letonije.
Korisnikov avatar
By Heisenberg
serbianhoops napisao:U 14:00 počinje utakmica između Srbije i Letonije.
Evo linka : http://tbftv.erstream.com/
Hvala kralju!Inace ja mislim da je Peno buducnost ne samo nase vec i svetske kosarke,ima sve fizicke predispozicije i mesavinu vrele krvi,ja sam ga vec "prekrstio" u srpskog Duranta! :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]