Gale napisao:Kure napisao:...
Однос цене и валоризације је 4 новчића 1 индекс.
То нпр значи да је Јокић са индексом 44 "накупио" 176 новчића, а пошто тренутно кошта око 60 тј. 15 индекса, наредна три кола му расте цена без обзира шта буде радио на терену...
Čekaj, rodela, razdradi mi ovaj postupak do kraja, da znam za ostale igrače. Nisam uspeo da skapiram šta biva dalje sa razlikom između "nakupljenih" para i ostvarene cene, tj. kako računam potreban indeks iz tih parametara...
Npr. Miljen. Ostvario indeks 25. Puta 4 jednako je 100. Miljen košta 78. ?
Ili, recimo, Planinić. Indeks 9, puta 4, jednako je 36. On košta 35, nešto. ?
Ебем те у мозак...
Ко је босанац у овој вези ти или ја?
Елем Јокара је напумпао 44 индекса, а тренутно кошта 60 новчића... То би значило да у наредном колу мора да оствари 15 индекса да би задржао цену (60/4), али то би било тако да је у овом колу имао 0... Пошто је он у овом колу разбио, направио је индексну "залиху" и бар једно два-три кола му је сигуран максимални раст цене без обзира колико индекса буде сакупио у тим колима...
Иста прича са Омером, њему ће цена расти наредних 100 година без обзира на његове игре (додуше по мало јер 15% од ситних паре је ситна пара). Он је коштао 7 новчића што је 1,5 индекс, а он их је набо 17, има индексну залиху... Конташ?
ЕДИТ:
Да појасним на примеру Будалоа... Он је у првом колу требао имати 1,5 индекс да оправда цену, у другом колу треба имати 2,5 (лупам), што је укупно 4, а он је већ у суфициту +13 поена у односу на то само из првог меча... У трећем колу ће требати 4 индекса (лупам) да оправда цену, а он је и даље у плусу само од првог меча... Капиш?

TOKIO, JAVI SE, tvoje ovce ne mogu bez tebe...
"Mozda mislis da su ovi brci nesto najduze na meni ali grdno se varas"
Taktika Brkatog za muvanje prepički