Stare teme
By serbianhoops
Od 9. do 21. Jula 2013, Estonska prestonica Talin će biti domaćin Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina.
Srbija učestvovaće sa igračima rođenih 1993 i mlađih.

Srbija se nalazi u grupi A zajedno sa Grčkom, Nemačkom, Litvanijom i Gruzijom.
By serbianhoops
Mizerna klupska minutaža većine igrača će predstavljati veliki teret za ovu selekciju. Osim igrača iz Mega Vizure, Miloševića iz Vršca i Cvetkovića iz Zvezde, bukvalno niko ne igra. :icon-rolleyes:
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Serbianhoops Na koga od prilike ti racunas da ce biti u ovoj ekipi?
Visoki Bezbradica, Marinkovic, Miskovic, Mitrovic, jos neko?
Bekovi Miljenovic, Cvetkovic, Dangubic, Milosevic...
Ko bi tu trebao da igra na krilu? Imamo li jos jednog centra sem Miskovica? Da li imamo barem nekog sutera, posto nam gore navedeni bekovi i nisu bas vrhunski suteri.
By serbianhoops
Andrija Bojić (Mega Vizura) svakako. Mada i on katastrofalno šutira slobodan bacanja. Danilo Tasić (Konstantin Niš) lepo napreduje ali očekujem poverene snage koje si naveo.

Na krilu, Nemanja Krstić (Mega Vizura) bi trebao biti starter. Od ostalih, meni se mnogo sviđa Lozničanin Ivan Lukić (ABCD Prep) koji je godinama igrao u Spaniji kod Rajakovića kao i Mihailo Vasić (Vojvodina Srbijagas).

Pozicija centra je blago rečeno crna tačka ove selekcije. Izgubili smo Bogdana Radosavljevića, Nemanja Mišković (Mega Vizura) nije na nivou prvog centra. Obzirom da Nikola Vujović i Dušan Bogdanović nigde ne igraju ove sezone (bar nije mi poznato da igde igraju), vidim samo tri moguća rešenja, Ljubomir Čampara (Vojvodina Srbijagas), Stefan Jovanović (Bishop Montgomery HS) ili igrač 1994. godišta (što prema datuma takmičenja nije nemoguće).

Saša Avramović (Mega Vizura) je solidan šuter. Stefan Zečević (Lee Academy Prep) takođe.
Korisnikov avatar
By Antoine
Strahinja Gavrilović sa South Caroline, Stefan Micović sa Maine-a, Marko Vasić sa American-a i Vukašin Vujović sa Boise St. su U20 igrači iz NCAA, ne znam koliko se o njima razmišlja?

EDIT: Takođe, Stefan Janković je još jedan od visokih igrača koji bi mogao doći u obzir. Solidno igra za Hungtington Prep. srednju školu i već je potpisao pristupnicu Missouri-ju.
Poslednja izmena od Antoine u Sub Jan 26, 2013 10:59 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
By milanezija
Nisam previse upoznat sa mladjim kategorijama ali sta mislis o Milutinovu iako je generaciju mladji, usled nedostatka centara ove generacije? Ili o Risticu i Salicu? I kojoj generaciji pripada Mihajlo Andric? Veoma je dobar u KKP B ekipi.
Korisnikov avatar
By Karaburac
serbianhoops napisao:Andrija Bojić (Mega Vizura) svakako. Mada i on katastrofalno šutira slobodan bacanja. Danilo Tasić (Konstantin Niš) lepo napreduje ali očekujem poverene snage koje si naveo.

Na krilu, Nemanja Krstić (Mega Vizura) bi trebao biti starter. Od ostalih, meni se mnogo sviđa Lozničanin Ivan Lukić (ABCD Prep) koji je godinama igrao u Spaniji kod Rajakovića kao i Mihailo Vasić (Vojvodina Srbijagas).

Pozicija centra je blago rečeno crna tačka ove selekcije. Izgubili smo Bogdana Radosavljevića, Nemanja Mišković (Mega Vizura) nije na nivou prvog centra. Obzirom da Nikola Vujović i Dušan Bogdanović nigde ne igraju ove sezone (bar nije mi poznato da igde igraju), vidim samo tri moguća rešenja, Ljubomir Čampara (Vojvodina Srbijagas), Stefan Jovanović (Bishop Montgomery HS) ili igrač 1994. godišta (što prema datuma takmičenja nije nemoguće).

Saša Avramović (Mega Vizura) je solidan šuter. Stefan Zečević (Lee Academy Prep) takođe.
Da, Bojic mi je totalno ispao iz glave, valjda zato sto mislim da nece imati neku karijeru. Krstic mi takodje ne uliva poverenje za startno krilo no sta da radimo.
Za Camparu i Tasica nisam znao da su 93, mislio sam da su stariji. Reci mi, zar nije Campara sada u Pancevu ili je to neki drugi lik? Za Stefana Jovanovica nisam ni cuo, moram da priznam.
Avramovic je solidan igrac, tu si u pravu, samo da ne bude guzvanje na bekovskim pozicijama.
Vujovic je valjda na nekom minornom koledzu u Americi gde igra minut po utakmici... Ako mislimo na istog.
Za Zecevica takodje nisam cuo.

Mislim da je jedina dobra strana ove generacije kada pogledamo takmicarski taj sto se svi prilicno dobro poznaju. Dosta njih igra i zajedno (Dangubic, Krstic, Avramovic, Miskovic) pa nas mozda taj timski duh bude drzao, ali iskreno ne ocekujem mnogo od ovog godista ni rezultatski ni u tome da ce neko postati veliki as. Najvise ipak ocekujem od Dangubica i Cvetkovica, za ostale postajem sve skepticniji kako vreme prolazi.
Korisnikov avatar
By Lepus
Bice tu igraca iz U19 selekcije, pogotovo visokih.
By serbianhoops
Antoine napisao:Strahinja Gavrilović sa South Caroline, Stefan Micović sa Maine-a, Marko Vasić sa American-a i Vukašin Vujović sa Boise St. su U20 igrači iz NCAA, ne znam koliko se o njima razmišlja?

EDIT: Takođe, Stefan Janković je još jedan od visokih igrača koji bi mogao doći u obzir. Solidno igra za Hungtington Prep. srednju školu i već je potpisao pristupnicu Missouri-ju.
Nisam siguran da je Marko Vasić 1993. godište. Mislim da je malo stariji.

Od svih navedenih, Beograđanin Stefan Janković je ubedljivo najtalentovaniji ali nažalost i juniorski reprezentativac Kanade. On već igra za Missouri. Nisko krilo visok 210cm.

[BBvideo 560,340][/BBvideo]
By serbianhoops
milanezija napisao:Nisam previse upoznat sa mladjim kategorijama ali sta mislis o Milutinovu iako je generaciju mladji, usled nedostatka centara ove generacije? Ili o Risticu i Salicu? I kojoj generaciji pripada Mihajlo Andric? Veoma je dobar u KKP B ekipi.
Milutinov je vodeći centar 1994. godišta ispred Miloša Jankovića (Mladost Čačak) i još uvek zelenog Radoslava Pekovića (Crvena Zvezda). Bolji je od svih centara 1993. godišta ali ga Partizan sigurno neće pustiti da odigra dva vezana turnira tokom leta.

Andrić pripada generaciji koja će igrati U19 Svetsko Prventsvo. 1994. godište i mlađi.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 25

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]