Jomer napisao:odavno nisam igrao sisteme u kladzi jel moze neko obajsnjenje, znam ono ranije 3-4 fiksa sigurica pa ispod 3-5 neki prelazi, jel ostalo isto ili se to izmenilo i koliko kostaju kombinacije
Ne znam šta ne znaš
Ako igraš sistem sa fiksom, onda to što staviš u fiks moraš da prođeš, to je jasno. U zavisnosti od toga koji sistem odigraš imaš lufta da padneš neki meč i opet prođeš tiket, i to je jasno. Svaki sistem nosi određeni broj kombinacija (2/5 i 3/5 10 komb, 2/4 6 komb, 4/6 i 2/6 15 komb itd), možeš da igraš bilo šta u sistemu, samo gledaj da ti kvote budu dovoljno velike da pokriju broj kombinacija. Npr, ako igraš 3/5 i staviš kvote 2 i pogodiš 3 meča, imaćeš ukupnu pogođenu kvotu 8, ali pošto deliš sa 10 kombinacija ispada da dobijaš manje para nego da nisi ni igrao sistem. Sisteme možeš da vezuješ (ne u svim kladionicama), da npr. staviš 3 fiksa, pa sistem 2/5 sa nekim prelazima, pa još jedan sistem 3/5 sa npr. golovima,... s tim što ti je sada ukupan broj kombinacija proizvod kombinacija vezanih sistema (u ovom primeru 10x10=100).
To ti je priča kada prođeš uslov sistema, znači ako npr igraš 3/5 i prođeš 3. Ako prođeš 4 para u sistemu 3/5 onda imaš više dobitnih kombinacija, tj. kao da si prošao 4 različita sistema (opet sistem: tražio si 3 para, pogodio 4, imaš 3/4=4 dobitne kombinacije), znači ako su ti slične kvote u sistemu sa 4 para imaš približno 4 puta veći dobitak nego sa 3 pogođena. I cela ova nauka da se padne fiks sa kvotom 1.3
Ne znam šta te još zanima, i ne znam koliko sam uopšte uspeo da ti pojasnim. Cena kombinacije u Mozzartu je 2 din, mislim da su svi tu negde, max 5 din.