Heisenberg napisao:@PP
Mislim da itekako preterujes.
Planinic jeste bio odlicnan plej ali on vec ima 32-33 godine i nije ni blizu onog igraca od pre par godina, a Marko Popovic je njegova generacija.
Tvoje izjava da je zdrav Tomas bolji od naseg Bogdanovica bi bila u rangu da ja kazem da je Erceg bolji od Sarica, samo zato sto je ovaj nas stariji i iskusniji.
I nama je Novica Velickovic 86' godiste pa niko vise i ne racuna ovde na njega najvise zbog povreda, a covek je bio srce tima.
Covek bi pomislio da su Radosevic i Loncar sad klasa u odnosu na Zorica i ovu dvojicu, a gde igra Zoric a gde Radosevic i Loncar?
To koliko bi ko bio jaci ne moze niko da zna, po toj logici ova nasa ekipa koja je na SP bi bila 100% jaca uz Nedovica, Lucica, Micova, Ercega, Savanovica, Macvana, Dangubica, MIcica, Kuzmica, Velickovica, Milosavljevica i ostale..., ali u praksi ko zna kako bi to izgledalo.
slažem se da planinić i popović nisu u najboljim godinama,ali bi nam i takvi bili golemo pojačanje na poziciji na kojoj smo najtanji.muku mučimo sa organizacijom,možda planinić nema fizikalije kao prije,ali je doktor košarke za laffayetta i ukića.popović bi nam donio dubinu kroz pick and roll koju nemamo.dakle na neki način u pravu smo i ti i ja , ti kada kažeš da su stariji i lošiji nego prije,ali i ja kada kažem da bi nam strašno puno pomogli.
radošević i lončar su doktori košarke za luku žorića. radošević je mlađa,atletičnija i jača verzija žorića.dakle čista atletika i energija, visoki hedge u obrani picka,rolaj na poludistancu.lončar je 83 godište,snažan, pokriva obje pozicije,igra na najvišoj razini već godinama u rusiji.on je toliko upgradena verzija andrića(pozicije 4-5 ,i inside-outside igra) da je to neusporedivo.
a sad za tomasa.usporedba sa veličkovićem ti stoji tu ću se povući i reći da nam on ne fali na ovom eurobasketu.
ali usporedbu sa bogdanovićem neću povući i zaista mislim da bogdan bogdanović nije još na razini na kojoj je tomas bio do prije dvije,tri godine prije nego je sasječen.
prije nego li išta napišem na ovu temu,podsjetio bih forumaše da sam obožavao i hvalio bogdana,ali isto tako napisao poveći post u doba najvećeg kolektivnog svršavanja na njegove igre da očekujete hlađenje na SP i pogotovo u feneru,to je normalan proces.volio bih da netko izvadi taj moj post.
tomas je kao tri godine mlađi igrač nego bogdanović sada domirao na sličan način u aba ligi,prosjek preko 20 poena, utakmice 30+,40+.uza sve to tomas je uvijek bio najbolji obrambeni igrač svojih timova. potpis za real madrid, milijunska odšteta. ali tomas je uspio postati starter real madrida na 4 sezone. normalno da produkcija pada,uloga je drugačija.tomas se privikao ,dakle više se ne igra 35 minuta uz neograničene ovlasti,sad se igra 20 minuta u sustavu gdje si jedan od. bogdanović dosad meni nije pokazao da je spreman na vrhunskoj razini imati takvu ulogu.gdje ima pasivne periode u igri, gdje ga se rotira u igru,iz igre, gdje se ne vrti sve oko njega. a o tome je pisao i SAŠA BANJAC. onoga trenutka kada to bude spreman,a da mu produkcija u smanjenoj ulozi ne pati,onda možemo govoriti da je gotov kao igrač. ako bogdan bogdanović bude među top4 igrača fenerbahčea po učinku iduće sezone ja ti plaćam večeru u madeiri ili staroj hercegovini u beogradu kada dođem.tomas se meni potvrdio kao starter real madrida ,sa kojim je osvajao trofeje,domaće i europski.elitni obrambeni igrač.kako su krenule priče da je tomas prosjek i kako stagnira,događa se da messina tvrdi da su tomas i bogdanović lošiji od vidala i suareza i evo njih dvojice u ciboni iz reala. e sad idemo na moj najdraži dio , koliko su naši klubovi zapravo precijenjeni te učinak naših igrača. taj tomas koji je "prosjek" u ciboni biva isus krist, standardno ponajbolji obrambeni u euroligi uopće, najbolji strijelac i MVP top 16 eurolige
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2009 , u finalu aba lige čovjek ko iz pičke ubaci partizanu čini mi se 31 u utakmici na manji broj poena,a u finalu protiv tada jakog zadra radio je slične stvari kao bogdan zvezdi. i naravno,pravac fenerbahče iz cibone.
ono što hoću reći,polako sa bogdanom,bilo je i prije njega igrača koji su radili slične stvari u aba ligi i euroligi,pa i uvjerljivije,pa opet nisu postali superklase na reprezentativnom ili visokom euroligaškom nivou.na ovom forumu ga se predstavlja kao da je dragan kićanović ili danilović jebote. hajde neka prvo dođe na razinu tomasa do ozlijeda pa ćemo za dalje.neka prvo pokaže da može biti efektivan u manjoj minutaži kada je jedan od,a ne glavni igrač,neka postane jedan od vodećih igrača nekog fenera, neka poboljša obvezni dio igre gdje još puno mora raditi ( obrana i clseout pogotovo) pa ćemo pričati. neće se njemu tolerirati sve greške koje radi ( a radi ih dosta) u obrambenom dijelu zato jer neće biti jedini igrač koji iole može iskreirati i zabiti koš kao u partizanu.