- Sub Avg 23, 2014 12:15 pm
Pa pazi, po meni ima mnogo razlike izmedju igranja 1na1 i klasicnog silovanja. Jedno je da se klinac zaleti kao muflon po sistemu APP, a drugo je ako napravi fintu izbaci igraca i sutne otvoren sut ili jednostavno napravi fintu pa doda. Ne mora da ode do kraja, nek napravi poziciju nekom drugom, ali jednostavno mislim da bi se trebali forsirati da prave visak bilo da to on sam iskoristi bilo neko drugi. Neko junacenje tipa sam protiv svih je po meni divljanje, ali ovo ne bi trebalo da bude. Previse nam klinci zavise od blokova, sve je manje igraca koji mogu nesto sami da iskreiraju. To ti je kao ona prica da je najlosiji sut onaj za dva poena iz driblinga, a onda vidis da najbolji igraci na svetu napravise karijere upravo na tom sutu. Poenta je da kod vecine nasih trenera taj sut je potpuno zabranjen, jer za ime Boga nije on Dzrodan da to sutira. Pa ako mu ne das, nikad nece ni postati... Zato i kazem da ima previse taktiziranja kod trenera nasih mladjih kategorija. Zamisli na sta bi licio jedan Bogdanovic da mu je neko pre 5 godina rekao ''ne sutiraj iz driblinga, ne sutiraj sa 8 metara, itd'' jer su to procenutalno najlosiji sutevi... Ne pricam ovo sad samo zbog reprezentacije, mnogo su bitniji klubovi. Ok je meni da klincu usadis neke takticke osnove i razumevanje kosarke, ali klinac bi ipak trebao da bude klinac, pa i da izdivlja i sve ostalo ukoliko zelis da zaista postane kvalitetan. Naravno, ne bih hteo da neko ovo shvati u smislu da bi Kosta Perovic postao bolji igrac da je forsirao igru ledjima i sut sa jedne noge kao Novicki, ali klinci koji imaju ruku, koji imaju tehniku ne bi trebali da budu sputavani u tom smislu. Bar po meni.
I kad ne budes prvi ti...