Stare teme
Korisnikov avatar
By Pink Panther
objektivni_navijac napisao:gledao sam protiv španije i očekivao sam da Laffayete povuče malo, ipak je doveden kao pojačanje, kad ono Luka Babić :D
u utorak igramo u areni sa litvom pa ću se uživo uvjerit kakav je ;)
Korisnikov avatar
By bokibb
@PP

Veoma dobar sastav Hrvatske, ali zar nema bolje back-up cetvorke od MArkote? Mislim da Žorić to može igrati prilicno dobro (u odnosu na Markotu) a da vodite još jednu 5-cu?

Pink, pošto si vezan za Cibonu možeš li molim te pojasniti mi šta je to što MArkotu gura svako ljeto u repku? Nedostatak konkurencije ili njegovi kvaliteti (po meni ih on nema dovoljno za ovakvu reprezentaciju)?

Unapred hvala na odgovoru
Korisnikov avatar
By Pink Panther
bokibb napisao:@PP

Veoma dobar sastav Hrvatske, ali zar nema bolje back-up cetvorke od MArkote? Mislim da Žorić to može igrati prilicno dobro (u odnosu na Markotu) a da vodite još jednu 5-cu?

Pink, pošto si vezan za Cibonu možeš li molim te pojasniti mi šta je to što MArkotu gura svako ljeto u repku? Nedostatak konkurencije ili njegovi kvaliteti (po meni ih on nema dovoljno za ovakvu reprezentaciju)?

Unapred hvala na odgovoru
markota stvarno ima svoje mjesto unutra zasluženo.
čovjek je kockar,rubni narkoman sa godinama,propali nba talent,ali neke stvari radi odlično i zato i igra.to je nama godinama bila krizna pozicija (zanimljivo tad smo bili krcati playevima i 15 godina bez četvorke,a sada pak neznamo gdje ćemo od četvorki ,a playa ni za lijek) te je on upao dosta rano unutra. čovjek je danas potpuno drugačiji igrač nego prije 6,7 godina kad se očekivalo da bude nekakva hrvatska verzija nemanje bjelice.

odličan je obrambeni igrač, obvezni dio ispunjava jako dobro, box out i skok, dobri faulovi. u napadu 3 stvari: mogućnost šuta izvana , odlično kretanje bez lopte - kuži spejsing, i dobar je paser tako da možeš vrtiti napad preko njega u smislu da ide prijenos lopte preko njega.to je sve što ovaj čovjek može napraviti na terenu,a to radi odlično i zato je u reprezentaciji.

tome u prilog ide da u sloveniji na EP sa njim na parketu imamo daleko najbolji +/- možda ne izgleda tako kad se gleda,ali zapravo nam je jako bitan i koristan. npr tomić ima puno više prostora i učinkovitiji je sa njim u paru nego sa žorićem i čak šarićem.radi spejsinga.

svi igrači koji su uz njega dosad igrali na 4 zadnjih godina ( andrić,žorić,leon radošević, marko banić,krešimir lončar,delaš ) su klasični igrači između 4 i 5. markota je baš jedina klasična četvorka i tako se propbio do sunca.

za mene on ima mjesta u reprezentaciji i dosta nam je bitan. ionako je tu dok ne stasaju bender i arapović....
Korisnikov avatar
By Jomer
Panter ovo kako si opisao za Markotu da cita neko sa strane a da nije dovoljno u materiji pomislio bi da pricas o Kirilenko ili nekoj 4 iz NBA
Isto citam kod vas komentare na portalima i svi nesto ocekuju od Babica, on je meni Hrvatska verzija Kalinica i nista visa
Jomer napisao:Panter ovo kako si opisao za Markotu da cita neko sa strane a da nije dovoljno u materiji pomislio bi da pricas o Kirilenko ili nekoj 4 iz NBA
Isto citam kod vas komentare na portalima i svi nesto ocekuju od Babica, on je meni Hrvatska verzija Kalinica i nista visa
A mi smo kao uvek pa objektivni ? :D

Covek je istakao svoje misljenje, a i normalno je da se igraci repke dizu u nebo od strane javnosti i naroda pred velika takmicenja, velika je euforija i kod nas na temi bila do juce sa pricama o 1/2.

Meni iskreno ovaj tim komsija deluje jaci od naseg. Mada mi nikako ne ide u glavu igranje crnaca za njih, dok je za mkd, cg i donekle bih razumljivo. Mislim da ce daleko dogurati i zelim im svu srecu!
Korisnikov avatar
By bokibb
Salvatore Guliano napisao:
Jomer napisao:Panter ovo kako si opisao za Markotu da cita neko sa strane a da nije dovoljno u materiji pomislio bi da pricas o Kirilenko ili nekoj 4 iz NBA
A mi smo kao uvek pa objektivni ? :D

Covek je istakao svoje misljenje, a i normalno je da se igraci repke dizu u nebo od strane javnosti i naroda pred velika takmicenja, velika je euforija i kod nas na temi bila do juce sa pricama o 1/2.

Meni iskreno ovaj tim komsija deluje jaci od naseg. Mada mi nikako ne ide u glavu igranje crnaca za njih, dok je za mkd, cg i donekle bih razumljivo. Mislim da ce daleko dogurati i zelim im svu srecu!
Da se razumijemo Markota jako dobar igrač i Pink je istakao njegove dobre strane, i tek mi je sada jasno da CRO nema sličnog igrača na poziciji 4, a očigledno Repeši treba igrač takvog profila za njegov koncept igre. Ja sam Markotu počeo da "pratim" kada je on imao 16 godina kroz magazin košarka a tada se prezivao Omerhodžić ako me sjećanje dobro služi. Predstavljan je kao tada najveći potencijal koji je cibona imala. A kakvi sam se sve priča naslušao o njegovom privatnom životu....

Da je bilo više pameti u njegovoj glavi i oko njega mogao je postati novi AK kako neki spomenuše ovde. Nema fizikalije (kratke ruke) ali ima solidan pas i ruku kad je u formi. Problem je što često igra sam za sebe.
Korisnikov avatar
By Lucky
Sjecam se neke utakmice, mislim da je bila EL, kada su Cibosi imali neku veliku prednost u ZG i zadnjih par minuta sansu dobijaju Omerhodzic (kasnije Markota) i neki plej, koliko se sjecam, sa Makedonskim prezimenom koji je bio jos mladji od Markote. Markotu sam poslije dosta pratio, ali mi se ovaj drugi skroz izgubio i vise nisam nesto cuo za njega.
Mozda PP moze pomoci osvjezavanju memorije?
Korisnikov avatar
By Pink Panther
aleksandar ugrinoski, 88 godište,plamaker
-izgubio se između ambicija cibone tada i traženja svog mjesta pod suncem
-odličan igrač je bio, neka lošija verzija miljenovića
-odlučio se na školovanje i zanemario košarku

evo malo da zapaprim,dečko je lažirao godište i zapravo je 86 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

@jomer @salvatore

pa nije baš kirilenko,usporedio sam ga sa stonerookom iz siene što znači za nas. ono radi par dobrih stvari i zbog toga je unutra. imamo deset boljih visokih od njega ukupno gledajući,ali on radi tih par stvari sjajno koje nama trebaju i zato je unutra.kao primjer da navedem, ja mislim da je jedan od najzaslužnijih igrača cibone lani marko jagodić kuridža,ako govorimo o osvajanju abe. lik ima toliko mana, nema definiranu poziciju, imao je u najmanju ruku prosječne brojke,ali on nam je omogućavao obranu picka na najvišoj razini, kao petica je nenadmašan u tranziciji iz koje smo lomili protivnike,a u pozicionom napadu omogućuje širinu i prazan reket za darija ili na PnR. jebi ga,slična je uloga markote u našoj repki samo sa pozicije 4. a tu su i još neke stvari koje zaboravljamo,da rade jebene faulove,jebene blokove,dobar boxout...to su sve jako bitne stvari koje znače ekipi. navijači KKP bi prvi morali to cijeniti jer takvi igrači vama donose titule u serijama već reko deset godina.

babić,nisam oduševljen njime,al repeša ga voli. onaj tip igrača koji niš extra ne radi,al radi solidno sve. unutra je jer podjednako dobro brani sve tri pozicije,a u napadu je sekundarni play. repeši je to jako bitno jer on ima te napade gdje dvojke ili trojke ( u našem slučaju simon još ,u cedeviti babić ,baždarić i ramljak) kreiraju iz pokretnih pickova,dal nakon staggera ili zipper cuta. dakle lik može iz driblinga otvarati teren kroz pick i zato je unutra.inače prosječan šuter, trojke oko 30% , pogađa ili fulava u serijama, izraziti lijevak ,desnom nemre ni izdrkat, velim ja nisam oduševljen,ali ako repeša vidi nešto šta ću mu ja.bolji je od kalinića, i šuter i dribling.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 129
Takmicenja mladjih kategorija

U prvom poluvremenu mucenje sa, Slovacima, najvise[…]