Stare teme
Korisnikov avatar
By Pink Panther
ne želim da ispadne da govorim kako smo izguibili od španjolaca radi sudaca.ali jako iritiraju ove dvije stvari koje je alonzo primijetio.oni imaju drugi najbolji tim na svijetu,a u ovom trenutku kad su domaćini za mene su i favoriti za zlato. također ne osporavam da smo se mi raspali po neznam koji puta.

puno se treba poklopiti da ih se pobijedi. mi smo uspjeli samo jednom i to u sevilli na eurobasketu 07 ,ali samo zato jer smo nerealno šutirali trojke (jako usporediva utakmica vašoj iz turske,samo je nama tomas pogodio jednako ludu trojku,vama teo). ako vidim neki način da ih izjebemo, to je da ostanemo u egalu 20 tak minuta kao neki dan i onda ih iznenadimo nekom kombiniranom obranom (kao mi zvezdu u polufinalu abe). prekvalitetni su da se ne prilagode tokom utakmice,zato je potrebno prvo igrati egal i onda imati plan B. uz sve to šuterska večer .zvuči kao nemoguća misija.
By nemanja989
Španci su zadnjih par prvenstava uvek počinjali laganije, gubili i neke utakmice ali su postepeno dizali formu. Činjenica je da im je i generacija na zalasku. Posle neuspeha fudbalske reprezentacije Brazilu, svaki kiks u grupi će mnogo da podigne pritisak na ekipu. Tako da ne očekujem kikseve na početku. Zato mislim da će u kasnijoj fazi takmičenja biti ranjiviji. Bez obzira na naklonost sudija, činjenica da su već viđeni u finalu im nikako ne može koristiti. Svakako su favoriti, ali Grčka, Hrvatska, Francuska pa i Srbija imaju šanse u jednoj utakmici.

Juče sam malo pogledao Slovenija-Iran. Iran je dosta dobro odigrao, svaki napad su počinjali sa pick and pop-om igrača na pozicijama 1 i 4 (nisam zapamtio imena :) ). Hadidi je u toj situaciji tražio prostor pod košem, bilo je i dosta utrčavanja uz čeoni aut. Nekoliko akcija su i odigrali u trouglu sa Hadidijem. Dosta dopadljivo je izgledalo. Imali su i visoke procente za 3, jer su slovenci morali da skupljaju pod košem. Medjutim, dosta su lopti bacili u bunar, kada su Slovenci uspeli dobro da izrotiraju i u tim situacijama su uvek bili na liniji dodavanja.

Ono što su igrali u odbrani je blagi očaj. Zona još i nekako, dosta široko su postavili zbog limitiranosti SLo na centarskim pozicijama. To je davalo rezultate zbog isforsiranih šuteva Slovenije. medjutim u odbrani 1 na 1 su bili kriminalni, mnogo lako su ispadali posle blokada. Podatak da je Jaka Klobučar podelio 12 asistencija, postigao 13 poena, imao 6 skokova i 5 ukradenih lopti pokazuje da je Iran jedna više nego prosečna ekipa.

Na osnovu viđenog, mi možemo biti ranjivi zbog pick and pop-a, ali pritisak na spoljnoj liniji u odbrani uz solidnu realizaciju u napadu će nam omogućiti rutinsku pobedu.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
ljudi,jel tko ispratio brazil????

kako izgledaju, njihovi centri u kombinaciji sa huertasom i barbosom na boku su opasni po sve,pa i po amere.

nisam ih gledao još na pripremama.... pa ako netko zna više
Korisnikov avatar
By Jomer
nemanja989 napisao:Španci su zadnjih par prvenstava uvek počinjali laganije, gubili i neke utakmice ali su postepeno dizali formu. Činjenica je da im je i generacija na zalasku. Posle neuspeha fudbalske reprezentacije Brazilu, svaki kiks u grupi će mnogo da podigne pritisak na ekipu. Tako da ne očekujem kikseve na početku. Zato mislim da će u kasnijoj fazi takmičenja biti ranjiviji. Bez obzira na naklonost sudija, činjenica da su već viđeni u finalu im nikako ne može koristiti. Svakako su favoriti, ali Grčka, Hrvatska, Francuska pa i Srbija imaju šanse u jednoj utakmici.

Juče sam malo pogledao Slovenija-Iran. Iran je dosta dobro odigrao, svaki napad su počinjali sa pick and pop-om igrača na pozicijama 1 i 4 (nisam zapamtio imena :) ). Hadidi je u toj situaciji tražio prostor pod košem, bilo je i dosta utrčavanja uz čeoni aut. Nekoliko akcija su i odigrali u trouglu sa Hadidijem. Dosta dopadljivo je izgledalo. Imali su i visoke procente za 3, jer su slovenci morali da skupljaju pod košem. Medjutim, dosta su lopti bacili u bunar, kada su Slovenci uspeli dobro da izrotiraju i u tim situacijama su uvek bili na liniji dodavanja.

Ono što su igrali u odbrani je blagi očaj. Zona još i nekako, dosta široko su postavili zbog limitiranosti SLo na centarskim pozicijama. To je davalo rezultate zbog isforsiranih šuteva Slovenije. medjutim u odbrani 1 na 1 su bili kriminalni, mnogo lako su ispadali posle blokada. Podatak da je Jaka Klobučar podelio 12 asistencija, postigao 13 poena, imao 6 skokova i 5 ukradenih lopti pokazuje da je Iran jedna više nego prosečna ekipa.

Na osnovu viđenog, mi možemo biti ranjivi zbog pick and pop-a, ali pritisak na spoljnoj liniji u odbrani uz solidnu realizaciju u napadu će nam omogućiti rutinsku pobedu
.
+1

sada gledam Iran- litvanija i sve je isto kao sto si napisao, dosta muce Litvance, a Hadadi je Hakim za sve Litvanske centre, samo je slab sa kondiciom, kao sto si napisao pogadjaju u velikim procentima, igraju zonu u odbrani,svi igraci na pozicijama od 1-4 su dosta niski za svoju poziciju, i tu ih treba napasti od samog starta, dosta me plase sa ovim pikom i visokim procentima + Hadadi, moramo ozbiljno da ih tretiramo i jako od samog starta
By nemanja989
Pogledao sam 10ak minuta Slovenija-Brazil i Janezi su dobro otvorili u tranziciji su braća dragić neverovatna. Što se igre brazila tiče, kad je spliter u igri, dosta lopti ide na njega na niski post. OD bekova, Garsija je isto više puta dobijao lopte na niski post. Huertas isto dosta vrti svoj pik, a Mačado im je šuter i dosta akcija se igra za njega. U odbrani, Nene i Varejao su brutalni, mislim da se naši centri uopšte neće protiv njih naigrati. Huertas im je najveća rupa, juče je čuvao igrača na poziciji 3. Ostali bekovi imaju jako dobre fizičke predispozicije. Slovenci su dosta pokušavali da ih probiju prodorima, to je donekle i da vala rezultat. sredinom druge četvrtine sam prestao da gledam, imao sam obaveza :)

Utisak je da će Brazil igrati na mali broj poena, jer im fali kreacije u napadu. Recimo, utakmica Francuska Brazil će biti jako mučna za gledanje :) U odbrani mislim da imamo igrače na sve tri spoljne pozicije koji mogu u igri 1 na 1 da napadnu huertasa. Posebno je ranjiv na niskom postu. Tako da bi trebali njega što više opteretiti i na taj način praviti višak. Očekujem da ćemo kontrolisati igru i rezultat i našu pobedu.
mislim da će USA zažaliti za Korverom...

čim Obrva uđe u problem s faulovima, postanu laka meta :D
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 129
Takmicenja mladjih kategorija

U prvom poluvremenu mucenje sa, Slovacima, najvise[…]