Stare teme
Korisnikov avatar
By Lucky
Kad se vec spominje Repesa, meni nikako nije jasno sta je on planirao sa onim branjenjem zadnjeg napada Partizana protiv Cedevite na F4?
Na kraju je ispao general ali je cinjenica da ga je bas usralo. U finalu mu je Rimac sa 2,5 igraca objasnio neke stvari.
Nema puno veze sa temom ali, po meni, ima sa kvalitetima Repese kao trenera.
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Jomer napisao:Normalno Pink ne mislim na tebe :) , ali da odes sada kod vas i da kazes Dejan Bodiroga ili Pedja Stojakovic mogu rame uz rame sa svim velikanima ex yu pogotovu sa generacijom sa pocetka 90 rekli bi da si lud, isto tako poslednjih pet godina kod vas provejava misljenje da ste bolji ali mi smo eto imali Dudu, isto ovo sto sam pisao za vas sad je krenulo i kod nas da se desava, sanjamo o nekim vremenima ali ne vidimo realnost da ce te biti veliki faktor u svetskoj kosarci u narednih 10 godina.
Auu, realnost je vrlo relativna stvar, nama je a verujem i vecini poznavalaca kosarke 2009 bila pocetak nove dominacije gde su se pricale bajke o nasim mladim talentima koji su sa prosekom od 22 godine uzeli Evropsko srebro, gde im je oteto finale SP u Turskoj, od tada prodje 4 godine i sta nam ostade od te bajkovite generacije? Hrvati imaju 4-5 bisera koji osim Sarica nemaju nikakvo seniorsko iskustvo, osim toga jebe ih sto su im svi ti top prospekti zatrpali maltene istu poziciju, ja ne vidim top centra kod njih u najavi, ne vidim top plejmejkera. Dakle mogu da budu bitan faktor, ali ono sto je realno u narednih 10 godina je samo da ce Ameri i dalje biti najbolji.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
Jomer napisao:Normalno Pink ne mislim na tebe :) , ali da odes sada kod vas i da kazes Dejan Bodiroga ili Pedja Stojakovic mogu rame uz rame sa svim velikanima ex yu pogotovu sa generacijom sa pocetka 90 rekli bi da si lud, isto tako poslednjih pet godina kod vas provejava misljenje da ste bolji ali mi smo eto imali Dudu, isto ovo sto sam pisao za vas sad je krenulo i kod nas da se desava, sanjamo o nekim vremenima ali ne vidimo realnost da ce te biti veliki faktor u svetskoj kosarci u narednih 10 godina.
velim ti, gluposti. ne tvojpost ne misli :lol: ,nego te priče

ja mislim da mi svi živimo u nekoj zabludi o vlastitoj snazi i bogomdanom talentu koji imamo.a svijet ode napred 20 godina. prošlo je vrijeme kad smo bili samo mi, rusi i ameri. pojavilo se 10 novih sila,izjednačenost je velika.španjolci su nam pobjegli miljama daleko njegujući vrijednosti koje su nekada nas držale na vrhu. a mi kao mi, podcjenjivanje i ruganje su nam " nacionalni sportovi", odbijamo učiti od drugih kao što su oni od nas. i dalje smo mi brutalno talentirani,ali košarka više nije samo talent već kompleksan sport. u međuvremenu zadnjih 20 godina nismo učili kako taj naš talent pretočiti u vrijednost i sad smo zadnjih godina zbunjeni što se to dešava u košarci.

kod vas taj proces kasni 6,7 godina u odnosu na hrvatsku. jer se stara generacija duže zadržala kod vas radi sankcija i politike. onda dođe smjena generacija i neki kaotični period ( kod nas 96-02, kod vas 04-08) , tada dođu nove generacije ( tipa mi 04-10, sa girom, vujičićem, planinićem,ukićem tomasom, ili vi 09-sada) za koje smo mi i dalje uvjereni da su svemirski kvalitetne ,ali jednostavno realnost je da nismo ništa bolji ili smo čak lošiji,od država kojima smo se podsmjehivali. i tako smo se našli u situciji da mi danas ovo konstatiramo.

sličan proces prati i urušavanje klupske košarke. neću sada ulaziti u raspravu oko abae, europskih takmičenja,niti nije prigodan topic.ali klubovi su nam se urušili jer su nastavili poslovati potpuno ovisni o lokalnoj samoupravi i državnoj politici.nama se sustav urušio ranije nego vama ,kao i sa repkama,jer su ekonomske promjene nastupile ranije. tako da danas u srbiji egizstira jedino partizan , kao najveća košarkaška institucija ovih prostora, ali to je više zato jer je specifična sredina kakve više nama u europi.

ono što srbiji treba su 2,3 extra imena. prave zvijezde, nba all star igrači u najavi pa ispali ono to ili ne. nekakav šarić, hezonja, bender. imate hrpu klinaca, igrača,talentirani su jako, širina je tu,ali treba se pojaviti novi bodiroga ili stojaković, ne još teodosića i bjelica. nije loša karijera potonjih,al i vama i nama trebaju extra zvijezde da nam košarka procvate. zadnji srpski igrači koji pamtim da su bili takvi ne igraju od 2005.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
Lucky napisao:Kad se vec spominje Repesa, meni nikako nije jasno sta je on planirao sa onim branjenjem zadnjeg napada Partizana protiv Cedevite na F4?
Na kraju je ispao general ali je cinjenica da ga je bas usralo. U finalu mu je Rimac sa 2,5 igraca objasnio neke stvari.
Nema puno veze sa temom ali, po meni, ima sa kvalitetima Repese kao trenera.
debil

kasnije se hvalio i govorio kako je to zato jer je vjerovao u smitha tokom sezone pa mu je ovaj kao vratio.

a realnost je da je odabrao najgoru taktiku i imao je kroz 3 sekunde dvije nevjerojatne sreće sa smithom . da mu se lopta odbila prvo točno u ruke, i drugo da je pogodio šut koji ubacuje 1/20.
Korisnikov avatar
By Antoine
Lika napisao:
Karaburac napisao:Liko, koliko vidim ne igra im ni Tristan Tompson? Ili sam istripovao da je i on Kanadjanin?
Točno, nema ni njega.
Ni Ennisa, kao i još nekih (Joel Anthony, Dalembert, gomila NCAA igrača). I dalje zanimljiv tim, u punom sastavu kandidati za medalju.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 129

Na osnovu toga sto je vas predsednik izjavio da j[…]

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]