Stare teme
Korisnikov avatar
By Karaburac
Upravo to Gale. Pazi, da smo mi normalni ljudi ti klinci bi radili na individualnom napretku preko sezone (sto svakako rade, ali nedovoljno), ali cinjenica je da se kod nas previse forsira taktika u mladjim kategorijama.
By Basketaš
Na poziciji 1 Đorđe Dimitrijević i Stefan Peno, i upravo tim redosledom, dakle da Dimitrijević bude startni pley bar na početku jer je Peno umoran zbog igranja već jednog turnira. Iako možda i on zaslužuje, za Vulikić Luku nema mesta jer Dimitrijević po svim parametrima, (indeks, sut, asistencije) bolji pley, a Peno jednostavno mora da putuje.

Pozicija 2, Vanja Marinković, Aleksandar Aranitović i Grušanović Mladen, Vanja i Aca putuju sigurno, Grušanoviću bih dao prednost u odnosu na Slobodana Jovanovića zbog nešto boljeg procenta šuta i boljeg skoka. Spasov, Jović, Ćirković zalutali.

Pozicija 3, Stojanović, Nikolić i Kenić Stefan/Rakićević, jedina nedoumica.

Pozicija 4, Glišić i Popovic Nikola kome dajem prednost u odnosu na Tanaskovića jer bolje gradi reket.

Pozicija 5, David Miladinović i Ivan Bojanić

Dakle,
1.Stefan Peno,Đorđe Dimitrijević
2.Vanja Marinković,Aleksandar Aranitovic,Mladen Grušanović
3.Vojislav Stojanović,Stefan Nikolić,Nikola Rakicević ili Stefan Kenić zavisi od priprema
4.Miloš Glišić, Nikola Popović
5.David Miladinović,Ivan Bojanić
By Nikola44
Uglavnom se slazem sa vecinom napisanog jedino:

Na poziciji 1. Dimitrijevica nisam gledao,a Vulikic mi se dopada,lagano igra,odlicna tehnika,pravo telo za poziciju 1 sa svih aspekata,jedino sto i ja znam da mu je sut dosta labilan....
Na poziciji 2. mislim da ce ici sigurno Sloba Jovanovic jer je prosle godine i za starije igrao,nemoguce da je toliko stagnirao i da su ga ostali prestigli,tu moze Grusanovic da otpadne,dok je Aranitovic odlican,ali sa telom seniora i pitanje koliku ce perspektivu imati i koji je njegov prostor za napredak ?
Na poziciji 3.Kenjic otpada,jednostavno je mnogo fizicki slabiji od konkurencije,a i napadacki ograniceniji....
Koliko su nam spoljne pozicije u ovoj generaciji interesantne po potencijalu,toliko su pozicije 4 i 5 limitirane,prvenstveno svojom gradjom (fali tu jos po 5 centimetara minimum),osim Glisica koji je 1998 i ne znam koliko je trenutno visok....

Jedna stvar koja se pricala pre 3 godine kad je Glisa dosao,je da su mu na merenjima,koja su 99 posto tacna,(profa Karalejic pricao)izmedju ostalog i rendgenski snimak sake,rekli da ce porasti izmedju 218 i 220 cm,sto ja mislim da je gotovo nemoguce s obzirom da sad nema mozda ni 2.05 ?
Korisnikov avatar
By Karaburac
Kadetska reprezentacija Srbije, igrači do 17 godina starosti, posle tronedeljnih priprema za Svetsko prvenstvo koje ih očekuje od 8. do 16. avgusta u Dubajiu (Ujedinjeni Arapski Emirati) odigrala je prvu kontrolnu utakmicu. Izabranici selektora Vanje Guše odmerili su u Vršcu snage sa godinu dana starijom selekcije Danske. Naš mladi tim je odigrao puno bolje u drugom poluvremenu kad je prelomio utakmicu i stekao ključnu prednost: Srbija U17 – Danska U18 59:50 (15:13, 8:13, 18:11, 18:13).

- Bila je ovo naša prva kontrolna utakmica, dok su Danci u punoj formi, jer im šampionat Evrope „B“ divizije počinje već sledeće nedelje. Imali smo u prvom poluvremenu problema sa njihovom zonskom odbranom i posebno ofanzivnim skokom. Uspeli smo da pronađemo rešenja u nastavku meča, kad smo takođe povećali agresivnost i podigli nivo igre u odbrani, tako da smo brzo uspeli da preuzmemo punu kontrolu i dođemo do trijumfa – istakao je Vanja Guša, selektor muške U17 reprezentacije Srbije.

SRBIJA U17: Spasov 2, Armuš 4, Dimitrijević 7, Kapetanović 2, Tanasković, Grušanović 6, Jovanović, Vulikić, Kenić 9, Miladinović 6, Popović 6, Rakićević 17.

DANSKA U18: Due, Vid, Keli 4, Rajović 23, Ravn 9, Sandager, Benzon, Hjort, Jonson, Sturup, Pedersen, Nelsen 14.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Po statistici on je 7 :shock: Iskreno, mozda tripujem, ali meni on ovde deluje veci od Miladinovica, a nije mi tako delovalo pre dva meseca.
Korisnikov avatar
By Jomer
Karaburac napisao:Po statistici on je 7 :shock: Iskreno, mozda tripujem, ali meni on ovde deluje veci od Miladinovica, a nije mi tako delovalo pre dva meseca.
meni ovde ne lici na sebe, kao da je upao u neki :D specijalni program, ovo ako nije neka greska veliki fizcki napredak, koji mu cak daje mogucnost da ukrade neke minute sledece sezone u KKP
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 19

На основу чега је нама пласман на ф4 примаран циљ […]

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]