Stare teme
Korisnikov avatar
By Lepus
Ovo sto igra CSKA ove godine sa tri visoka igraca ne odgovara Teu. Evo zasto ja to mislim, bice mi drago da me razuvjeris.

1) Akcija koja se igra za Tea je obicni pik ili eventualno rogovi. U petorci u kojoj ti blok pravi Kaun i koji se otvara po dubini, za igrace koji ostaju "vani" su Hines/Vorontsevich koji su apsolutno bezopasni kada prime loptu na pet metara. Ostali igraci odbrane rotiraju tako da se ostavi prostor da oni prime loptu, nakon cega se ne desi nista, eventualno urucenje beku na suprotnoj strani. Racunajuci da se u petorci nalazi Khryapa, koji je vrhunsi igrac, ali unutrasnji, i koji svojom bespotrebnom fintom suta uspori svaki napad i da vremena da odbrana izrotira, dobijemo duplo nista.

2) Druga akcija je obicni fleks sa urucenjem. Teo pravi blok nekom od centara i izlazi na centralnu poziciju da uzme loptu na urucenje od cetvorke. Nakon toga slijedi iskakanje odbrambenog igraca, a zbog nesirine napada CSKA, to opet zavrsava fijaskom.

3) Za vrijeme Kazausklasa igrao se fleks kojim je Kirilenko napadao sredinu, ali drugi dio te akcije je bio za Tea koji je dobija blok na drugoj strani i zbog pomoci odbrane, cesto ostajao sam.

4) Teo je poprilicno visok za poziciju koju igra, i imao veoma dobru ledjnu tehniku za beka. Nigdje nisam vidio da to Mesina koristi kao sto su korisitili Duda ili Litvanac. Plus, Tea je cuvao igrac nizi za 10 cm.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
Lepus napisao:Ovo sto igra CSKA ove godine sa tri visoka igraca ne odgovara Teu. Evo zasto ja to mislim, bice mi drago da me razuvjeris.

1) Akcija koja se igra za Tea je obicni pik ili eventualno rogovi. U petorci u kojoj ti blok pravi Kaun i koji se otvara po dubini, za igrace koji ostaju "vani" su Hines/Vorontsevich koji su apsolutno bezopasni kada prime loptu na pet metara. Ostali igraci odbrane rotiraju tako da se ostavi prostor da oni prime loptu, nakon cega se ne desi nista, eventualno urucenje beku na suprotnoj strani. Racunajuci da se u petorci nalazi Khryapa, koji je vrhunsi igrac, ali unutrasnji, i koji svojom bespotrebnom fintom suta uspori svaki napad i da vremena da odbrana izrotira, dobijemo duplo nista.

2) Druga akcija je obicni fleks sa urucenjem. Teo pravi blok nekom od centara i izlazi na centralnu poziciju da uzme loptu na urucenje od cetvorke. Nakon toga slijedi iskakanje odbrambenog igraca, a zbog nesirine napada CSKA, to opet zavrsava fijaskom.

3) Za vrijeme Kazausklasa igrao se fleks kojim je Kirilenko napadao sredinu, ali drugi dio te akcije je bio za Tea koji je dobija blok na drugoj strani i zbog pomoci odbrane, cesto ostajao sam.

4) Teo je poprilicno visok za poziciju koju igra, i imao veoma dobru ledjnu tehniku za beka. Nigdje nisam vidio da to Mesina koristi kao sto su korisitili Duda ili Litvanac. Plus, Tea je cuvao igrac nizi za 10 cm.
dobar post :clap:
ta postavka sa 3 visoka niti meni nije jasna, i potpuno si u pravu da se međusobno guše. samo ja taj dio problema stavljam pod rotaciju ,a ne pod napadačke akcije. možda smo loše se razumjeli. neznam i dalje šta time želi postići messina, podiže bedem u obrani radi fizike hinesa i hrjape,al napad ne postoji. kad smo kod rogova , mislim da bi njima bila idealna verzija da otvori pasom na 4, zatim uručenje 4-1 , 4 ide u širinu i onda PnR 1-5 gdje bi 5 obavezno rolala. daljnji kontinuitet bi bio prijenos na 4 gdje je hrjapa. on ima praznu stranu i paletu mogućnosti ( šut,napad driblingom, uručenje za 2/3, gađati dodavanjem 5 koja je u sealu u sredini rekete....). slično recimo mi pokušavamo odigrati u cib ( uzmimo da je blass po profilu sličan teodosiću ,a šarić hrjapi po polivalentnosti).

za flex je istina,ali to je prilagođavanje sadašnjem rosteru. drugačije je kad imaš krilo ala kirilenko. zašto ne ispoštuju prijenos lopte na tea na slaboj strani ja to neznam :oops:

nekako sam dojma da nije problem cska što imaju loše napadačke akcije ili neprilagođenu igru, već da nemaju kemiju i nisu pravi tim. možeš imati najsavršenije i najprilagođenije akcije ako ti igrači nisu kliknuli. weems i teodosić ne funkcioniraju skupa.točno se vidi da ako ijedan preuzme inicijativu u igri,uzme 3,4 šuta, ovaj drugi čim primi loptu slijedi rafalna iracionalna paljba. pargo i jackson su bez uloge,krstić je nedovoljno iskorišten. sigurno da je i on sa težinom koju nosi njegovo ime nezadovoljan. i onda nešto ne štima. cska je uvijek imao te neke igrače koji su bili duša ekipe. sada je takav samo hrjapa.neće oni ništa lošiji biti ako im weemsa zamijeni sergej karašev ,ako im treći play bude kvostov ( pargo sigurno sa 2.5 mil eura plaće i 3 minute unosi nemir u ekipu ).
Korisnikov avatar
By Lepus
Da, sada se razumijemo. :)

I moja su razmisljanja, a vec sam o tome pisao, da on trojicu visokih drzi radi odbrane. I, respect, u odbrani to djeluje vrhunski (izuzimajuci Teodosica). Pogotovo sto Khryapa tako dobro povezuje unutrasnju i vanjsku liniju.

Medjutim, napad steka. Ovo sto si napisao za napad preko rogova, odlicno, to je i moja zamisao. Ali samo ako je Khryapa cetvorka, jer onda on prijeti sa svih strana, i odbrana ne bi mogla bezobrazno da pomaze kao sto je slucaj sa Hinesom, npr.

Opet, slozio bih se sa tobom da bi se sve to moglo nekako izgladiti kada bi imali hemiju u ekipi. Ali, nazalost (bar za mene), to nije slucaj. Imam osjecaj da su se igraci dovodili po principu, ovaj je igrao dobro ove godine, daj da ga dovedemo. A, da se tu malo mislilo o samoj homogenosti koji ce ti igraci donijeti, iako su oni vrhunskog kvaliteta.

I na kraju, ima nesto i oko onoga sto je @Karaburac pisao, a Dule izjavio. Izgleda da su ovi igraci kao tim jednostavno gubitnici.
Korisnikov avatar
By Peja
Teo ima 27 godina.
Parker je prvo Ep osvojio sa 30 plus, Rudi i Serdjo su stariji od Milosa a ove godine osvajaju.
Gubili su i oni f4.
Po meni Milos ima sansu kod Sala na leto da ga vrati i kod Ivkovica posle. Ako za godinu dve ne uzme nista to je to od njega, def ce biti luzer a tu je kraj karijere.
Treba razmisliti i o Nba, sto da ne, nek ga pokrivaju u odbrani, a u napadu ce deliti i sakom i kapom. Moze sigurno biti kao Rubio.
Bolji je suter isti dodavac i losiji defanzvac.
I da neko rece DA VIKTOR USPORI napad fintom, to je def tako, sto puta u toku godine je tako ucinio.
By milanezija
Ali Parker je imao NBA prstenje pre tog EP-a. Rudi i Sergio su delovi najtrofejnije španske generacije. A Teo niti ima NBA, niti EL ni prvenstva sa reprezentacijom
Korisnikov avatar
By Peja
Malo je ofucana prica, ali ajde stoti put da krenemo da poredimo sastave, od San Antonia 2003 2005 2007 i Spanaca 2006-2012
I nase reprezentacije...
Fakat je da Rudi i sad sa 29 godina ce biti jedan od glavnih igraca na sp, pored oba gasola, navara, rodrigeza, ibake, a Milos je sa 22 (09) godine bio prvi igrac i nosio taj tim.
Tako da nije isto isto kad ti ledja cuvaju Dankan i Gasol i Perovic...
Menjamo teze, rudi i parker su bili u timovima u kojima su MORALI osvojiti kako na kluposkom tako na reprezentativnom
Teo je bio lider tima koji je trebao da bude 5-7 u Evropi (srbija) a vodio je do finala i polufinala SP.
Glupo je reci Teo nije osvojio sa reprezentacijom , kao malo je ovo sto je uradio, a trebali smo biti 5 ili 6
By milanezija
Čuvali su njemu leđa i one sezone kada je Partizan igrao F4, da nije bilo njega i onog airballa ne bi ni tad gledao finale. Onda sa Dudom one sezone, sa možda jednim od najjacih timova kada su ispali u Top 8, pa CSKA sa Kirilenkom kada je fulao bacanja. Ja ga ne optuzujem za neuspehe u reprezentaciji, ali za klupske je itekako kriv.
Korisnikov avatar
By Peja
Ja i ne sporim njegove omaske, ali kazem da nije luzer jer postoji nekoliko vrhunski igraca koji to prolaze pa im niko to ne nabacuje.
Real od dolaska Etorea hoce da osvoji titulu, sve vreme je bio jedan Ljulj, zamisli koliki on kompleks ima, i njemu je ovo 3 ili 4 F4, isto je godiste kao Teo.
Rudi , Serhio, niko nije osvojio EL, jos uvek.
Fore je recimo meni da Spanci mnogo bolje funkcionisu, kao Makabi, u smislu da Rudi i Serhio dopunjuju jedan drugog, nikad ne resava jedan sanm, tako Makabi, Hikman ili Rajs, obojica su tu a Cska je specijalan slucaj.
Tamo bukvalno dva napada Teo igra, dva Vims, to je dosta predvidivo i tesko da jedan sam moze resiti, tj desilo se dva puta, TEo onda dao 15 poena uzastopno protiv Kubana, a Vims je tako skoro protiv Pao-a sam igrao ali to na duze staze ne uspeva.

Po meni Teo sasvim solidno odigrao jjuce, mec izgubili Vims koji NISTA nije uradio i Viktor koji kao najiskusniji ispusti loptu...
Cak je TEo otvorio sut Soniju zadnji napad ali ovaj nije bio u ritmu jednostavno
Korisnikov avatar
By Kure
[BBvideo 560,340][/BBvideo]

Да ли ја халуцинирам или је Рајс направио трокорак? Један корак пре него што је дошао до Теа, и два ситна кад га је "уносио".
  • 1
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 149

Звезда је буквално форсирала домаће до изнемоглост[…]