Teme o mladim igračima i reprezentacijama
Korisnikov avatar
By Jomer
@snoop ako sam dobro video ima 12 godina, za neku procenu buducnosti jos je rano , cak i sa 15 ,16 godina kad se procenjuje nesto moze debelo da se promasi, imas primer Luke Bogdanovica koji je bio najbolji kadet u evropi i prognozirali su mu sa 16 godina NBA karijeru , a decko postao prosecan evropski igrac
By allstar
snoop dog napisao:Ako ima nekog ko bi se pozabavio korektnom i preciznom analizom ovog deteta, bio bih jako zahvalan. Na ovom poslednjem klipu je bio gost Stella Azzurre, gde je doveo ekipu do osvajanja turnira u Riminiju... Pozdrav svima!

Ne bih se upuštao ni ja u bilo kakve analize, jer je ovo pre-rani uzrast za tako nešto. Reći ću samo da je šteta što se niste našli na turniru u Montekatiniju - poređenja radi, pogledaj neke od snimaka mlađih pionira ovde: https://www.facebook.com/kkallstarbeograd, i obrati pažnju na klince #2 i #4, isto su 2002. godište, a nosioci su ekipe u konkurenciji godinu dana starijih.
Korisnikov avatar
By Peja
@Karabu mozes li reci nesto o Ivanu Daskalovicu? '96 godiste, igrao u Zvezdi valjda, sta je s njim? cuo sam neke price... pa me zanima da cujem od tebe, poznajes dobro mladje selekcije
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pa reci onda svoje informacije.... Ovo za rukomet je bila prica na pocetku sezone.
Nisam ga nikad gledao, znas da sam se skoro zainteresovao za mladje, tako da jos uvek ulazim u stos.
By allstar
Koliko se ja sećam, Daskalović je doveden u pionirskom uzrastu, kao tipičan FMP projekat, i prototip onoga što Buli voli: izrastao brže od vršnjaka, jak, dominantan, mislim da je čak igrao centra. Onda je stao sa rastom, drugi su počeli da ga prestižu, a njega su spuštali po pozicijama, na evropskom kadetskom prvenstvu pre dve godine je igrao neki kombo 2-3, sa akcentom na pripaljivanje trojki, i u toj varijatni to čak nije izgledalo loše, ali uz napomenu da mu agilnost nije nikad bila jača strana, tako da je u odbrani protiv brzih nižih igrača dosta škripalo. Na početku ove sezone su verovatno odlučili da u juniorskoj ekipi na ovim pozicijama više prostora daju drugim, po njima perspektivnijim igračima (Lazarević, Stojanović, Rakićević), tako da pretpostavljam da je to razlog što je napustio klub. Čuo sam i ja ovu priču da je rešio da pređe na rukomet, ne znam ima li u tome istine. U svakom slučaju, žalosno je da je došlo da situacije da se neko ko je bio bezmalo jedan od nosećih igrača u kadetskom uzrastu ovako pusti niz vodu.
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Naleteh na ovaj klip pa me interesuje ko zna sta je bilo sa ostatkom ove generacije. Pre svega mislim na Gujanicica, Siladjija, Lambica... Eto kako se stvari menjaju tada je Cvele bio glavni igrac i mi uzesmo svetsko srebro, premalo je da od cele generecije samo dva igraca idu za sada pravim putem ( Luka Mitrovic i Bogdan).
Ko bi rekao da ce recimo Bogic Vujosevic zavrsiti u Crnokosi...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pa dobro, Gujanicic kako tako gura u Americi. Siladji je bio u opasnom padu i na tom prvenstvu, tako da i nije neko cudo sto on nije vise uradio. Lambic je bio klasican specijalac, ne znam sto bas njega spomenu? Iz te generacije sad Drenovac daje znake zivota u Spaniji, Besovic napokon dobija neke minute u Belgiji. Iskreno i nije tako lose to ispalo, cak se ne bih slozio sa tobom da je to premalo od ove generacije jer u toj generaciji 92 (kojoj Cvele i Luka ne pripradaju) osim Bogdana i nije bilo vrhunskih talenata. Vujosevic je korektan igrac, ali to ti je neki Katnic nivo, od prilike tako i prolazi. Nastic je isto odigrao fin zavrsni turnir u NCAA, videcemo sta ce biti od njega na kraju. U principu iz te generacije za sada Bogdan iskace kao buduca zvezda (sto je odlicno) i imamo par potencijalno evrokup i na vrhuncu karijere mozda EL igraca u vidu Drenovca, Nastica i mozda Gujanicica i Besovica. U sustini nije to ni toliko lose, posto nam je to zaista jedna od slabijih generacija.

Iza nje ide generacija 93' u kojoj imas Cveleta koji je malo podbacio (mada ni njemu jos nije kasno), ali Miljen, Dangubic, Krstic i Luka Mitrovic napreduju prilicno dobro, uz njih tu su jos Bezbradica i Marinkovic od kojih se moze ocekivati da dobiju vecu sansu u narednim sezonama. Ne bih rekao da je to lose sobzirom na to kako su se ove generacije vodile, tj, koliko su po ukupnom opsegu talenta losije od generacija 94/95.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 364
KK Partizan 2026/27.

Mihin najveci problem su uvek bile spore noge kao […]