MILOS OBILIC napisao:Da mi je znati samo protiv koga ste gledali Sarica kad kazete da je najbolja 4 u Evropi ? Razmontirao je propalog Tadiju i Sobina i kao najbolja 4 u Evropi. Gde su onda Krijapa, Mirotic, Printezis, Lorbek, Medli, Blutental, Nocioni, Kleiza, Nahbar, Braun...?
nije najbolja 4 u europi,ali nije ni daleko da bude jednog dana
od svih navedenih,jedino krjapa ( koji je za mene najbolja 4 u europi) ima te kvalitete da dominira igrom i utakmicom bez da postigne posna. dario ima veći plafon od krjape jer ima mogućnost da napada driblingom. ajd na stranu sve brojke, on dominira čak i radnim dijelom igre. najbolji boxout , najbolji pomagač u obrani, najkvalitetnije postavljeni blokovi u našoj ekipi.jednako dobro brani visoke i niske igrače. čovjek je imao 5 blokada u finalu.pa kad je netko zadnjih godina uopće imao toliko blokada u europi?? pogledaj mu šut, "krilni igrač kojem je šut mana" zabio 8 trica na dvije utakmic FF. i to šutira iz driblinga,iz izolacija....većina nabrojanih igrača samo su spot up igrači. da je vrhunski paser to se za,ali to su dodavanja u dubinu,ne samo povratni pasevi prema van. kad smo kod dodavanja,šteta da u košarci nitko ne broji tzv preddodavanja,kao u hokeju,to me baš zanima kako bi dariu brojke izgledale,jer on stalno stvara višak,skuplja obranu oko sebe, te tako otvara prostor drugima. dominira je je konačno prošao tranziciju iz vrhunskog juniora u vrhunskog seniora.taj proces trajao je oko dvije godine. prvo je bilo potrebno da prilagodi svoju igru seniorima.razlika je velika,sve se odvija puno brže, snaga, tuča, treba se priviknuti da više nisi apsolutno dominantan na terenu,trebaš početi koristiti šut jer više nisi lebron za ostale u fizičkom smislu.dario je prošao dobro taj proces,kroz godinu dana što je izvanredno. drugi dio je bio fizičko sazrijevanje, bio je nejak, mršav...danas je zvijer od skoro 210cm koji trči kao bek,a razgrče pod košem nurkića ili lauvergnea.dominira u skoku kraj njih.
uza sve to ima mentalitet kojim je osuđen na uspjeh,dečko je ultimativni pobjednik.
sigurno budući nba all star. također, zapravo ja nikad nisam naučio koliko je ncaa jaka ili slaba. ali samo me živo zanima tko je na ovom "najjačem draftu u zadnjih 10 godina" kompletniji košarkaš od darija. jest da on nema fiziku i atletiku da bude top3 prospekt,ali živo me zanima tko od svih tih igrača je košarkaški na razini darija...