Karaburac napisao:Sta zelis da kazes? Pa pogledaj Lebrona, nikad veci covek, flopuje na svakom koraku
Odvratni su mi. Svaka cast na svom znanju, ali me zivciraju uzasno.
@MookieBlaylock
Pa mene ne cudi to toliko mnogo, postavili su sistem i traze igrace istog profila, zato se dobro i uklapaju. Mene je najvise zanimalo kako ce nadoknaditi odlazak Pere Antica, jer takvog igraca ne mozes da nadjes u Evropi, njegova kombinacija visine, snage i pokretljivosti na pozicij 4 je bila jedinstvena u Evropi. Hajns je vrhunski igrac, meni jedan od omiljenih, ali u poslednje vreme je poplava takvih igraca, manje ili vise dobrih, te se moze naci takav prototip igraca.
Imam utisak da su takvi igraci uvedeni u evropsku kosarku kao nekakav asimetrican odgovor na igru tipicnih centara. Ozbiljnog centra je veoma tesko naci, u Evropi ih gotovo i nema da su ozbiljni na obe strane terene(meni je u glavi tomic, Krle napadacki, onda bih se vec zbunio), Vecina boljih centara ce relativno lako otresti ovog Danstona u igri jedan na jedan, kad primi loptu. Ali kad imas i centra i krilnog centra, koji odlicno pomazu, sastavljaju, vracaju se na svog igraca, imaju duge ruke, blokiraju iz drugog plana...muka, i dok se centar izbori za poen izgubio je previse snage, te mu ti poeni malo vrede u celini.
Sto se tice Antica, ja ne mogu da se setim nijednog slicnog igraca. Mirotic donekle, u smislu da moze preuzimati i petice, ali nije ni priblizno dobar defanzivac, bolji je za finije poslove. Ponekad Rejes. Antic mozda nije pravio razliku, ali nikad nije dozvoljavao ni da je napravi igrac kojeg on cuva. Kidisao je na svaki skok, gurao se, umeo da faulira, pogodi za tri, mnogo umarao protivnika, na obe strane.