Stare teme
By objektivni_navijac
Sve u svemu, Oly ima psihološku prednost koja može biti presudna ako uhvate vodstvo nekad u drugom poluvremenu...
Korisnikov avatar
By Peja
Karaburac napisao:Sta zelis da kazes? Pa pogledaj Lebrona, nikad veci covek, flopuje na svakom koraku :roll: Odvratni su mi. Svaka cast na svom znanju, ali me zivciraju uzasno.

@MookieBlaylock

Pa mene ne cudi to toliko mnogo, postavili su sistem i traze igrace istog profila, zato se dobro i uklapaju. Mene je najvise zanimalo kako ce nadoknaditi odlazak Pere Antica, jer takvog igraca ne mozes da nadjes u Evropi, njegova kombinacija visine, snage i pokretljivosti na pozicij 4 je bila jedinstvena u Evropi. Hajns je vrhunski igrac, meni jedan od omiljenih, ali u poslednje vreme je poplava takvih igraca, manje ili vise dobrih, te se moze naci takav prototip igraca.
Hocu reci da su i Rudy i Navaro (simboli ljige) bili u Nba i vratili se, a Kalderon i Pau su jos tamo.
Generalno moje misljenje da ipak postoji neka razlika izmedju ovih igraca, mada kao narod su generalno takvi
Korisnikov avatar
By Mikoni
Karaburac napisao:Sta zelis da kazes? Pa pogledaj Lebrona, nikad veci covek, flopuje na svakom koraku :roll: Odvratni su mi. Svaka cast na svom znanju, ali me zivciraju uzasno.

@MookieBlaylock

Pa mene ne cudi to toliko mnogo, postavili su sistem i traze igrace istog profila, zato se dobro i uklapaju. Mene je najvise zanimalo kako ce nadoknaditi odlazak Pere Antica, jer takvog igraca ne mozes da nadjes u Evropi, njegova kombinacija visine, snage i pokretljivosti na pozicij 4 je bila jedinstvena u Evropi. Hajns je vrhunski igrac, meni jedan od omiljenih, ali u poslednje vreme je poplava takvih igraca, manje ili vise dobrih, te se moze naci takav prototip igraca.
Imam utisak da su takvi igraci uvedeni u evropsku kosarku kao nekakav asimetrican odgovor na igru tipicnih centara. Ozbiljnog centra je veoma tesko naci, u Evropi ih gotovo i nema da su ozbiljni na obe strane terene(meni je u glavi tomic, Krle napadacki, onda bih se vec zbunio), Vecina boljih centara ce relativno lako otresti ovog Danstona u igri jedan na jedan, kad primi loptu. Ali kad imas i centra i krilnog centra, koji odlicno pomazu, sastavljaju, vracaju se na svog igraca, imaju duge ruke, blokiraju iz drugog plana...muka, i dok se centar izbori za poen izgubio je previse snage, te mu ti poeni malo vrede u celini.

Sto se tice Antica, ja ne mogu da se setim nijednog slicnog igraca. Mirotic donekle, u smislu da moze preuzimati i petice, ali nije ni priblizno dobar defanzivac, bolji je za finije poslove. Ponekad Rejes. Antic mozda nije pravio razliku, ali nikad nije dozvoljavao ni da je napravi igrac kojeg on cuva. Kidisao je na svaki skok, gurao se, umeo da faulira, pogodi za tri, mnogo umarao protivnika, na obe strane.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
MookieBlaylock napisao:Teško da iko igra ružnije od Limoža. Limož je imao jednog krštenog napadača, Obrovskog, ali su odbranu igrali kao RK Lovćen svojevremeno:)
CSKA danas ispod svakog nivoa.

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
ostrowski se zvao,ali više nije igrao kad je limoges bio prvak europe. pičkasti šuterčić :D
glavni su igrači bili jure zdovc, jim bilba i michael young.on je imao sve ovlasti. lijevoruko krilo ...
u finalu su pobijedili benneton neviđenim sudačkim previdom kada nije suđen faul na toniju kukoču na trici.
idvratno finale u rangu juventud-oly i kinder-aek
Korisnikov avatar
By Pink Panther
ti brzi centri su plod razvoja košarke. napadi se 80% baziraju na PnR, košarka je puno atletičnija, timska obrana je razvijena do savršenstva.igra se jako brzo.
danas više znači jedan brzi centar koji može iskakati i preuzimati,nego teškaš. takav profil igrača je nužan i svi ga ozbiljni timovi imaju ( dorsey,hines, dunston,slaughter, lawal, samuels, pettway, tyus,james, lasme... )

što je najbolje,starno ih se da naći-underszied ncaa centri.hrpetina ih je po njemačkoj,belgiji, izraelu, prvoj i drugoj talijanskoj ligi...dakle svim ligama gdje timovi imaju 5-7 amera.uz dobar scouting ga nađeš...još da to shvate treneri sa ovih prostora....
Korisnikov avatar
By Karaburac
Jedna interesantna stvar oko evrolucije kosarke jeste da su sada ti undersize americki centri veoma trazeni u Evropi, dok su sa druge strane evropski gabaritniji centri prilicno trazena roba u Americi.

Mikoni ne mogu ni ja da se setim. Lampe je mozda fizicki najblizi tome, ali je tehnicki mnogo vise centar nego cetvorka. Po meni Antic je do odlaska u NBA bio najbolja odbranbena cetvorka u Evropi, sa pristojnim sutom za tri, neverovatno zahvalan igrac.
Korisnikov avatar
By Mikoni
Pink Panther napisao:ti brzi centri su plod razvoja košarke. napadi se 80% baziraju na PnR, košarka je puno atletičnija, timska obrana je razvijena do savršenstva.igra se jako brzo.
danas više znači jedan brzi centar koji može iskakati i preuzimati,nego teškaš. takav profil igrača je nužan i svi ga ozbiljni timovi imaju ( dorsey,hines, dunston,slaughter, lawal, samuels, pettway, tyus,james, lasme... )

što je najbolje,starno ih se da naći-underszied ncaa centri.hrpetina ih je po njemačkoj,belgiji, izraelu, prvoj i drugoj talijanskoj ligi...dakle svim ligama gdje timovi imaju 5-7 amera.uz dobar scouting ga nađeš...još da to shvate treneri sa ovih prostora....
Slazem se, donekle, da je evoluirala, ali i dalje vecina NBA ekipa gleda da ima klasicnog centra u ekipi, zar ne? Meni je ipak utisak da su oni rezultat manjka kvalitetnih centara. Jbg, ne znam koliko bi takvi centri bili delotvorni protiv Marka Gasola, Pekovica, Gortata.. PnR jeste ucinio i da se odbrana promeni, ali ipak su promenama sklonije one ekipe koje ne mogu parirati najboljima(duda je krenuo s tim to u Oly tek kad je ostao bez Buruzisa, Nesterovica..). Oni su tu vise zbog odbrane nego zbog napada pikom. Na primer, uloga takvih centara je malo besmislena, ako je na drugoj strani isti profil-niti se dobija prednost u brzini za ofanzivni skok i pik, niti mogu da zidaju, niti imaju toliko cvrst blok za beka....

Naravno, da su doprineli odbrani od pika i ubrzali igru, jesu... Sad, da je to bolje ako EL zeli da se priblizi NBA, nisam takvog misljenja.. Sve mi ovo deluje kao privremeni trend..ne znam tacno sta bi ga trebalo zaustaviti, jer svaki visoki centar lako nadje angazman NBA..
Korisnikov avatar
By MookieBlaylock
Pink Panther napisao:
MookieBlaylock napisao:Teško da iko igra ružnije od Limoža. Limož je imao jednog krštenog napadača, Obrovskog, ali su odbranu igrali kao RK Lovćen svojevremeno:)
CSKA danas ispod svakog nivoa.

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
ostrowski se zvao,ali više nije igrao kad je limoges bio prvak europe. pičkasti šuterčić :D
glavni su igrači bili jure zdovc, jim bilba i michael young.on je imao sve ovlasti. lijevoruko krilo ...
u finalu su pobijedili benneton neviđenim sudačkim previdom kada nije suđen faul na toniju kukoču na trici.
idvratno finale u rangu juventud-oly i kinder-aek
Da, Ostrovski, jbga bio sam u early early teens kad se to igralo, a usput u restrikcijama struje, uzbunama i ostalim veselim situacijama 90-ih :D . Sad se sjećam i Bilbe i Janga. Ono što sam zapamtio jeste da su igrali najgrđu moguću košarku, ali im se isplatilo. Hvala za ovo podsjećanje, PP.
A što se tiče undersize centara u Evropi, i ja sam nekako sklon da mislim da je više u pitanju manjak dominantnih pravih petica nego nešto drugo. Naravno, može se reći da je iz toga proizašao ovaj novi momenat u košarci, ali nekako imam utisak da nijedna od tih ekipa ne bi bazirala igru pod košem na tim momcima da može da pazari bilo kog Gasola ili nekog njima sličnih gabarita ili dominacije.
S druge strane, kao neko kome je Barkli omiljeni igrač svih vremena, moram da kažem da mi se dopada ta filozofija igre i prilagodljivost koju ekipe s njima dobijaju.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pokretljivost je svakako nuznost modernih centara, stoga se slazem sa obojicom (Muki i Mikoni) da su undersize centri odgovor za nedostatak kvaliteta. Jednostavno preveliki broj evropskih centara je otisao u NBA, uzmimo na primer samo Pekovica, Vucevica i Noe (mada su oni americki djaci), Gortata, Mozgova, Splitera, Varezaoa i Oberta (nisu Evropljani, ali su tu izgradili karijeru), Kufosa, Valanciunasa, Kantera, Barnjanija, Asika, Motijeunasa, brace Gasola, Turijafa, Azanse, Serafana, Majinmia pa i ovog novog talasa tipa Faverani, Kuzmic, Raduljica, Dzoel Frilend. To je preko 20 igraca, tesko je to nadoknaditi. Zato se verovatno i poseglo za americkim centrima.
Korisnikov avatar
By Jomer
Samo za dnevnik ovo sto sada peglaju pirejci, je kopiran sistem KKP iz sezone 2008-2009, dusa me boli zbog nedostatka finansija u tom periodu , bili bi sigurno prvaci evrope,
Tepic,Kecman,Veseli,Velickovic,Lazme je ista kosuljica sto oni danas igraju
  • 1
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 149

Апсолутно. Мада верујем да је Кампацо имао озбиљн[…]

KK Partizan 2025/26.

Konačno objavismo sastav za KLS: 1) Karlik, Kalat[…]