- Ned Apr 13, 2014 7:49 pm
Odgledao sam finale, i generalno, uopste nisam zadovoljan nasim najvecim prospektima.
Partizan je zasluzeno pobjedio jer je imao dva igraca koji mogu sa distance da daju kos. To su Babovic i Marinkovic.
Partizan je u odbrani igrao zonu(???) skoro citavu utakmicu jer evidentno covjek na covjeka nisu imali sanse. Ove upitnike sam stavio iz razloga sto sam veliki protivnik zone u mladjim kategorijama, pa cak i juniorima. Igraci se uce da sakriju svoje mane u odbrani 1:1, umjesto da se radi na ispravljanju tih mana. I ta zona je izgledala veoma lose, brdo otvorenih suteva, sreca sto Zvezdini igraci nisu nista mogli da pogode.
Sto se napada tice, sve se vrtilo oko toga da se lopta spusti Salicu ili da Babovic iz pika nesto iskreira. Bilo je par akcija i za Vanju. Nesto o igracima.
#Salic - Cini mi se da Djoko uopste nije napredovao, sta vise. Iako statistika izgleda solidno, on je meni bio veoma los. Zvezdini igraci su ga stalno udvajali, sto je u prvom poluvremenu izgledalo veoma dobro sto se tice Zvezde. Imao je par pokusaja igre ledjima protiv Tejica sto je izgledalo komicno i rezultovalo je sa par primljenih blokada i izgubljenih lopti. Pocetkom drugog poluvremena se malo trgnuo. Odigrao je par finih napada ledjima, a i poentirao je poslije ofanzivnog skoka. Sve u svemu, slaba igra 1:1 u napadu (uzecemo sa rezervom zbog udvajanja), los skok (samo sest za 30 min igre, a gdje je fizicki dominantniji od svih igraca), odbrana skrivena zbog zone. Ne znam, ja nisam zadovoljan.
#Babovic - On je citav turnir odigrao veoma dobro, a i danas je bio odlican. Ja ga danas prvi put gledam i poprilicno sam iznenadjen. Kada god je trebalo, pogadjao je. Znao je sebi da sam iz pika iskreira sut, pogotvo za tri. Devet skokova i pet asistencija, osam faulova nad njim. Odlican je bio. Los je u odbrani i igri 1:1 u napadu.
#Marinkovic - u moru kamenjara, odmor za oci je vidjeti nekoga sa tako dobrim sutem. Odlicna mehanika, brzina. Iako je tri godine mladji od noseceg godista, ne bi se dalo primjetiti. Odlican.
#Glisic - o njemu je puno pisano, ja danas nisam vidio nista posebno. Medjutim, za svoje godine, generalno gledano, odlicno se nosio.
Sada malo o mom klubu. Ako bih morao opisati jednom rijecju igru Zvezde, rekao bih katastrofa. Evo i zasto.
Prvo cu krenuti od onih stvari kojim sam zadovoljan. Zvezda igra odlicnu odbranu. Presing, agresivno covjek na covjeka, a iz odlicne odbrane igra veoma dobro u tranziciji. Dosta dobro skacemo, pogotovo u napadu. Medjutim, ono sto mi ne znamo je da damo kos. I ovo je bilo zalosno kako je danas izgledalo. Sut za tri 5/33.
#Tejic - poslije danasnje utakmice bar jedna dilema mi je otklonjena. On nikada ne moze biti vodja neke ekipe i nosioc igre. Igrac koji djeluje iz drugog plana. Sto se tice njegove odbrane, veoma sam zadovoljan. Medjutim, u napadu je ocajan. Sve poene koje je postigao su bili na ziceru tako sto mu je neko podvalio loptu. On apsolutno nista nije u stanju da sam iskreira iz igre ledjima. U sutu je bio jos gori. Bar dva puta nije ni obruc pogodio.
#Stojanovic - Dosta se i o njemu pisalo u prethodnom vremenu, danas je bio tu i tamo. Nit smrdi nit mirise. Imao je problema sa licnim greskama, pa ga je i to malo sputalo. Kod njega mi je drago sto ima tu crtu liderstva.
#Lazarevic - Ima sve, bukvalno, ali kos ne zna da da. Mi svi uzimamo Tepica, Dangubica kao primjer igraca koji su dobri u svemu, ali im je sut los. E, zamislite, ovaj ima gori sut od njih bar deset puta. Ocaj.
#Aranitovic - Puno igrao, nista konkretno nije napravio.
Sve u svemu, od nasih najboljih juniora sam dosta vise ocekivao. Iako tu ima dosta mladjih igraca, ja se ne mogu oteti utisku da pravimo robote, igrace zadatka, a nikako igrace koji ce moci da se nadigravaju, da poentiraju iz svake pozicije, da mogu da izmisle kos.
Prins je sutercina,a to sto se njegovo ime nije naslo na guglu prilikom objavljivanja Knofijeve liste nije moja greska.