Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Karaburac
Korto Malteze napisao:Inace vec neko vreme me vuce da se zarobim sa serijom "The Walking Dead" pa me zanima jel' je neko sa foruma gleda i kakvi su utisci?

"Old boy" sam gledao pre par godina i znam da mi se dopao i da je poprilicno brutalan.
Gledam ja TWD, bio sam skeptican na samom pocetku, ali mogu da ti kazem da je bolji nego sto sam ocekivao. Ukoliko volis taj neki fazon sigurno ce ti se dopasti.
Kure napisao:Питање за вас фанбојеве серије Гејм оф тронс, да ли сте читали књиге?

Ја волим само те изворне појавне облике неког медиума... Нпр. Пијев живот не могу да гледам филм док не прочитам Мателову књигу, ГОТ не гледам док не прочитам књиге... Зајебао сам се само једном почевши да гледам Вокингдед, пре него што сам ишчитао целокупан стрип...

Некако имам трип да је један једини оргинал (у смислу форме), и да само оргинал пружа прави доживљај, а да су све остало туђи (режисерови) субјективни доживљаји дела...

Наравно ако је оргинална форма игра (нпр. Диабло), онда не читам књиге на ту тему јер поново имам тај утисак наметнутог доживљаја... мада руку на срце највише у односу екранизованих књига јер уколико поново (или први пут) читамо књигу по којој је снимљен филм који смо претходно гледали ретко ко од нас ће моћи да из главе избије изглед ликове, околине, одређени део радње које је кроз филм наметнуо режисер као свој субјективни доживљај књиге (коју можда и није читао)...

Иначе књиге рулз, не знам зашто немамо и ту тему... или да се ова тема преименује, па да можемо на њој дискутовати и о књигама, стрипу итд...
Citao sam ja i knjige, ali sam uzasno kivan na sebe sto sam to uradio. Prvo jer ko zna kad ce debeli gmaz (u daljem tekstu DG) zavrsiti serijal, a drugo sto mi serija posle knjiga ostavlja ipak mnogo slabiji utisak (iako je po meni odlicno uradjena).
Korisnikov avatar
By Jef Costello
Shomy_lee_jones napisao:Razbili smo svastaru u paramparcad.ua decentralizacija!
Da je neko pročitao moj uvodni post i ne daj Bože poslušao, ovako nešto se ne bi postavljalo kao pitanje.
Ja sam temu usko postavio i rekao da ovo nije chat. Kao chat ovak topik ne zaslužuje da postoji! Imamo Svaštaru, volimo Svaštaru. Amin.

Zato postovi ovog tipa ne spadaju ovde:

1. Pre šest meseci i tri dana skidao sam s03e04 serije TE i TE i puče mi link na 58,9%, baš sam se potresao.
2. Ja i drugarica idemo uskoro da gledamo Neki Film i ona će imati mini suknji i držaće kokice između nogu, baš se radujem da jedem kokice.
3. Ovo su bili moji omiljeni filmovi kad sam bio mali (i tras, deset klipova aneks).

Kure je napravio finu digresiju sa poređenjem filmova i knjiga Game of thrones. O tome ima smisla pričati i ovde.

Ja sam inicirao ovu temu jer su samo muzika i film populističke umetnosti i ima smisla da imaju poseban topik. "Reč i pokret" ima neki akademski nivo i pretvorio se u kutak za pesme u desetercu, geopolitiku i panslavizam. (ne kažem da je to loše). Vinsent Vega skoro postavi pesme Milene Marković, realno sve boli kita, a žena je genije i naša najveća savremena pesnikinja.

Dakle, Shomy, kad pogledaš Philomenu ili Blue Jasmin ili bilo šta drugo voleo bih da pročitam par rečenica tvojih impresija. To je poenta ovog topika. Za sve ostalo tu je Svaštara.
Korisnikov avatar
By Kure
Корто "Живи мртваци" су били ок серија до неке друге сезоне, после тога право мучење, радње без... Она варијанта продужујемо вештачки серију да искамчимо још који динар...
Ја тренутно имам једно последње три епизоде непогледане на лагеру (а и две пре тога сам гледао на прескоке) јер је радња спора уби боже, главни јунаци неуништиви, а њихове радње предвидљиве и без циља... Изгубио се онај осећај безнађа, конфузије и страха са почетка, сад они суверено "владају" ситуацијом, мала деца убијају тоне зомбија као мушице, и сви фурају неки метро-панк-рок фазон, кожа, упасане чизме, нитне, фризуре Бекам геј...

Јуче сам замјетио серију Ханибал http://www.imdb.com/title/tt2243973/ , не знам да ли да гледам, или су упропастили Харисову књигу... 'Ел' гледо неко?
Korisnikov avatar
By Korto Malteze
Karaburac napisao:
Korto Malteze napisao:Inace vec neko vreme me vuce da se zarobim sa serijom "The Walking Dead" pa me zanima jel' je neko sa foruma gleda i kakvi su utisci?

"Old boy" sam gledao pre par godina i znam da mi se dopao i da je poprilicno brutalan.
Gledam ja TWD, bio sam skeptican na samom pocetku, ali mogu da ti kazem da je bolji nego sto sam ocekivao. Ukoliko volis taj neki fazon sigurno ce ti se dopasti.
Kure napisao:Питање за вас фанбојеве серије Гејм оф тронс, да ли сте читали књиге?

Ја волим само те изворне појавне облике неког медиума... Нпр. Пијев живот не могу да гледам филм док не прочитам Мателову књигу, ГОТ не гледам док не прочитам књиге... Зајебао сам се само једном почевши да гледам Вокингдед, пре него што сам ишчитао целокупан стрип...

Некако имам трип да је један једини оргинал (у смислу форме), и да само оргинал пружа прави доживљај, а да су све остало туђи (режисерови) субјективни доживљаји дела...

Наравно ако је оргинална форма игра (нпр. Диабло), онда не читам књиге на ту тему јер поново имам тај утисак наметнутог доживљаја... мада руку на срце највише у односу екранизованих књига јер уколико поново (или први пут) читамо књигу по којој је снимљен филм који смо претходно гледали ретко ко од нас ће моћи да из главе избије изглед ликове, околине, одређени део радње које је кроз филм наметнуо режисер као свој субјективни доживљај књиге (коју можда и није читао)...

Иначе књиге рулз, не знам зашто немамо и ту тему... или да се ова тема преименује, па да можемо на њој дискутовати и о књигама, стрипу итд...
Citao sam ja i knjige, ali sam uzasno kivan na sebe sto sam to uradio. Prvo jer ko zna kad ce debeli gmaz (u daljem tekstu DG) zavrsiti serijal, a drugo sto mi serija posle knjiga ostavlja ipak mnogo slabiji utisak (iako je po meni odlicno uradjena).
Volim jer svi smo mi pomalo zombi... ;) Znaci vredi pocinjati..hvala na odgovoru!
Korisnikov avatar
By Korto Malteze
Kure napisao:Корто "Живи мртваци" су били ок серија до неке друге сезоне, после тога право мучење, радње без... Она варијанта продужујемо вештачки серију да искамчимо још који динар...
Ја тренутно имам једно последње три епизоде непогледане на лагеру (а и две пре тога сам гледао на прескоке) јер је радња спора уби боже, главни јунаци неуништиви, а њихове радње предвидљиве и без циља... Изгубио се онај осећај безнађа, конфузије и страха са почетка, сад они суверено "владају" ситуацијом, мала деца убијају тоне зомбија као мушице, и сви фурају неки метро-панк-рок фазон, кожа, упасане чизме, нитне, фризуре Бекам геј...

Јуче сам замјетио серију Ханибал http://www.imdb.com/title/tt2243973/ , не знам да ли да гледам, или су упропастили Харисову књигу... 'Ел' гледо неко?
E jbg sada si me doveo u nedoumicu... Ima li smisla gledati samo prve dve sezone...pretpostavljam da nema?
Korisnikov avatar
By Kure
Има.
После тога ћеш желети наставити, али брзо ће те проћи...
Korisnikov avatar
By The Answer
The walking dead je sjajna serija, doduse opako smorila negde sredinom cetvrte sezone, da bi u poslednjoj epizodi cetvrte sezone opet malo zakuvali ali ono klasicno- da te drze u neizvesnosti do pocetka pete. Vecina serija su kvalitetnije u prvim sezonama, tako i ova. Nego danas sam, uz gledanje pocetka cetvrte sezone Game of thrones zapoceo i sa gledanjem serije Elementary, Serlok Holms, jel gledao neko?

White Collar preporucujem, ko voli taj fazon.

Serije gledam ko blesav, filmove retko kad.
Korisnikov avatar
By The Answer
BogdanB napisao:Gledam seriju ,,The Vampire Diaries",opasno sam se zaludeo.
Stigao sam do trece sezone,tacnije 12-a epizoda. Posto mi je malo kasno da gledam na tv-u,pa tako skidam i idem uporedo sa prikazivanjem na Prvoj.
Super je serija,prva sezona,mozda malo na pocetku sporo,posto je to tek upoznavanje sa likovima,ali posle krece radnja. Druga sezona je sve vreme dobra,nema epizode koja je losa. Treca sezona,ovo sto sam pogledao je takodje super.
Glavna glumica moja nova ljubav :D

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Ja sam izdrzao negde do trece sezone, posle je vec mnogo zakukuljeno i zamumuljeno, ne zna se ko koga jebe a ko ciju krv pije... Elena Dobrev :romance-heartbeating:
Korisnikov avatar
By BogdanB
Tako sam i ja pročitao na internetu ali videćemo posle,sto kasnije počne,to bolje :)

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 155
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]