Teme o mladim igračima i reprezentacijama
Korisnikov avatar
By Karaburac
http://www.europeanprospects.com/nijt-b ... he-guards/

European prospects izbacio prvi tekst o prospektima sa nedavno zavrsenog NIJT-a u Beogradu. Ko zeli moze da pogleda i uporedi sa onim sto sam ja baljezgao... Elem, zaista me zanima kako je ovaj covek u Voji Stojanovicu i Rakicevicu video plejeve... Isto bih rekao i za Novosela, ali dobro, to jos i nekako moze da prodje.
Korisnikov avatar
By miki
Glisic,Simanic i Aranitovic pozvani na Jordanov kamp,oni ce se naci medju 35 najtalentovanijih igraca u '98 u celoj Evropi.Kasnije najboljih 10 ce izboriti kartu za Njujork gde ce se prikljucuti najboljim vrsnjacima iz ostatka sveta i trenirati sa najboljim americkim trenerima.Prosle godine i Stefan Peno i Stefan Nikolic su usli medju 10 najboljih.Evo spiska igraca za ovu godinu ako nekog zanima:

-Isaiah Hartenstein (Quakenbrucker, Germany, 1998)
-Davide Moretti (Stella Azzurra, Italy, 1998)
-Tadas Sedekerskis (Laboral Kutxa, Spain, 1998)
-Bahadir Erdem (Anadolu Efes, Turkey, 1998)
-Victor Moreno (Fuenlabrada, Spain, 1998)
-Eric Martinez (FC Barcelona, Spain, 1998)
-Manuel Vazquez (Cajasol Sevilla, Spain, 1998)
-Michalis Lountzis (Kronos BC, Greece, 1998)
-Andrei Lopatin (CSKA Moscow, Russia, 1998)
-Grigoriy Motovilov (Triumph, Russia, 1998)
-Vassilis Christidis (Mantoulidis, Greece, 1998)
-Omer Faruk Yurtseven (Fenerbahce, Turkey, 1998)
-Mumin Tunc (Tofas, Turkey, 1998)
-Amar Gegic (Spars, Bosnia and Herzegovina, 1998)
-Lorenzo Bucarelli (Montepaschi Siena, Italy, 1998)
-Samuel Japhet-Mathias (Peckham, United Kingdom, 1998)
-Rokas Gadiliauskas (Siauliai, Lithuania, 1998)
-Neno Dimitrijevic (Joventut, Spain, 1998)
-Milos Glisic (Partizan, Serbia, 1998)
-Borisa Simanic (Red Star, Serbia, 1998)
-Aleksandar Aranitovic (Red Star, Serbia, 1998)
-Ognjen Carapic (Buducnost, Montenegro, 1998)
-Arturs Strautins (DSN Riga, Latvia, 1998)
-Kristers Zorics (DSN Riga, Latvia, 1998)
-Edon Maxhuni (Helsingin NMKY, Finland, 1998)
-Dominik Rutkowski (WKK Wroclaw, Poland, 1998)
-Frank Ntilikina (Strasbourg, France, 1998)
-Lovro Buljevic (Cibona, Croatia, 1998)
-Luka Barisic (Cedevita, Croatia, 1998)
-Mateo Colak (Siroki, Bosnia and Herzegovina, 1998)
-Elvis Keric (Geoplin Slovan, Slovenia, 1998)
-Carl Wheatle (Biella, Italy, 1998) -at the pic-
-Arnoldas Kulboka (Sabonis Academy, Lithuania, 1998)
-Gytis Masiulis (Aisciai, Lithuania, 1998)
-Arnold Mitt (Reggio Emilia, Italy, 1998)
Korisnikov avatar
By miki
Ova generacija mi je jos uvek nepoznata,mnogo ce se vise znati o njima posle EP U16,ali za sad znam samo par njih i mogu ti reci da su po meni nasi momci(Simanic,Aranitovic i Glisic) po talentu u samom vrhu.
-Tadas Sedekerskis (Laboral Kutxa, Spain, 1998).Litvanci mnogo ocekuju od njega,cini mi se da ga je jos pre dve godine Laboral videla na nekom turniru i dovela.Momak je igrao pleja pa je naglo izrastao na 2 metra i sad je neka 2/3 .Ima jako dobar pregled igre,finu mototiku i dobar kosarkasi IQ.
-Isaiah Hartenstein (Quakenbrucker, Germany, 1998).Visok oko 205cm igra 4.Krase ga vrlo dobre fizikalije i odlican osecaj za skok.Recimo dosta jaci i bolji u skoku od Glisica ali tehnicki i u sutu slabiji.Neka mesavina Robina Benzinga i Tibora Plajsa.
-Victor Moreno (Fuenlabrada, Spain, 1998).Tipican spanski bek.Mrsav,zgoljav sa velikim rasponom ruku i dobrim sutom,ali dosta slabije fizikalije i deluje sporo.Bez obzira na to mozda je i najtalentovaniji igrac u Spaniji u tom godistu trenutno.
-Omer Faruk Yurtseven (Fenerbahce, Turkey, 1998).205cm igra 5/4.Talentovan igrac,tehnicki jako dobro obucen.Dobar u skoku,sjajan osecaj za blokadu,dobro igra pik and roll.Mana mu je sto je fizicki slab i dosta mrsav.

Ima tu jos zanimljivih igraca: Davide Moretti bek iz Italije,Elvis Keric plej/bek iz Slovenije,Amar Gegic bek iz BiH,Ognjen Carapic plej iz Crne Gore kojeg smo imali prilike da gledamo u BG na NIJT,Mateo Colak kr.centar/centar rodom iz BiH ali igra za Hrvatsku,Dominik Rutkowski bek iz Poljske ima tu jos par igraca koji se ne nalaze na spisku a vaze za velike talente u ovom godistu Domagoj Proleta krilo iz Hrvatske, Bartek Pietras kr.centar iz Poljske koji igra u Estudijantesu,Moritz Sanders kr.centar od 210cm iz Nemacke...
Ali od ovih svih igraca ja i dalje ne vidim nekog ekstra kvalitetnog igraca za sad,po meni samo ekstra talentovani nista vise.Videcemo bice zanimljivo propratiti ovo U16 EP.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ono malo sto sam gledao Novakovica on se najcesce cuvao sa protivnickim cetvorkama i peticama. Uglavnom je bio najvisi igrac Zarkova na terenu i onda kaznjavao protivnicke visoke igrace ili sutom ili prodorom. Bilo bi zanimljivo videti ga kako bi igrao kada bi ga cuvali nizi igraci i jos bitnije da li je on sposoban da cuva nize igrace jer u seniorskoj konkurenciji pod kosem nema sta da trazi. Priznajem da ga nisam previse gledao, ali ono sto sam ga gledao me nekako navodi na oprez.
Korisnikov avatar
By miki
Gledao sam ga i ja par puta,zanimvljiv igrac.Mislim da je imao neku povredu pa je propustio par utakmica nisam siguran.Ima lepu gradja,ima visinu,vrlo dobar sut,solidna mehanika, ali mnogo se oslanja na njega, vrlo retko ide na prodor.Ali ima prostora za napredak i bilo bi zanimvljivo da vidimo kako bi se snasao u nekom vecem klubu.(Mega,Zemun...).
Korisnikov avatar
By miki
Treninzi u Barseloni su se zavrsili i izabrali su 10 klinaca koji ce u aprilu ici u Bruklin na Jordanov Kamp.Za svoje mesto medju 10 su uspeli da se izbore Aranitovic i Glisic,Simanic nazalost nije izabran.
Slika

Ostali igraci koji su se nasli medju 10 su:
Isaiah Hartenstein (Quakenbrucker, Germany), Kevin Cham (Montverde Academy, USA), Ognjen Carapic (Buducnost, Montenegro), Frank Nkitilina (Strasbourg, France), Lovro Buljevic (Cibona, Croatia), Tadas Sedekerskis (Laboral Kutxa, Spain), Omer Faruk Yurtseven (Fenerbahce, Turkey), Amar Gegic (Spars, Bosnia and Hercegovina).
Korisnikov avatar
By Pink Panther
buljević nije među 5 najtalentiranijih visokih igrača kk cibona u mlađim kategorijama,a kamoli hrvatske.
ali otišao je iz zanimljivog razloga.cibona i nike potpisuju ugovor :D pa cibonin igrač mora ići :D . neki su ozlijeđeni, neki imaju manje utjecajnog oca,pa eto pala odluka na buljevića.
naši daleko najjači igrači u godištu 1998. su proleta iz reala i čolak iz kk široki .
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 364
KK Partizan 2026/27.

Mihin najveci problem su uvek bile spore noge kao […]

Takmicenja mladjih kategorija

Velika šteta za Nedeljkovića. Ne tolika &sc[…]