NBA, NCAA & High School Basketball, NBDL
Korisnikov avatar
By Lepus
Interesuje me koliko utakmica ekpa koja se plasira na Final Four odigra u toku jedne godine, tj. koliko utakmica igraju sedmicno? Pitam ovo iz razloga sto me zanima koliko igraci imaju vremena za trening i kada se najvise radi na individualnom napretku?
Korisnikov avatar
By Antoine
Lepus napisao:Interesuje me koliko utakmica ekpa koja se plasira na Final Four odigra u toku jedne godine, tj. koliko utakmica igraju sedmicno? Pitam ovo iz razloga sto me zanima koliko igraci imaju vremena za trening i kada se najvise radi na individualnom napretku?
Regularna sezona počinje sredinom novembra i traje do sredine marta. Za to vreme timovi odigraju 30-ak mečeva, što znači da u proseku igraju meč na svaka četiri dana. Na završnom turniru moguće je odigrati max 7 mečeva, znači da finalista odigra oko 40 mečeva u sezoni. Najviše se radi tokom leta, kada se organizuju letnji turniri, uigravaju ekipe i individualno postiže forma. Igrači treniraju svakodnevno, kad ne igraju mečeve, obaveze na fakultetu im se završavaju u toku prepodneva, pa posle ručka i odmora imaju obavezne treninge. Nakon toga im je na izboru da li žele i individualno da treniraju, treneri su im uvek na raspolaganju, kao i hala, teretana, bazen i sve što je potrebno za pripremu sportista. Savršeni uslovi za svakog mladog sportistu. Osim što ne dobijaju ni dolar od toga.
Korisnikov avatar
By djokonda
Antoine napisao:
Lepus napisao:Interesuje me koliko utakmica ekpa koja se plasira na Final Four odigra u toku jedne godine, tj. koliko utakmica igraju sedmicno? Pitam ovo iz razloga sto me zanima koliko igraci imaju vremena za trening i kada se najvise radi na individualnom napretku?
Regularna sezona počinje sredinom novembra i traje do sredine marta. Za to vreme timovi odigraju 30-ak mečeva, što znači da u proseku igraju meč na svaka četiri dana. Na završnom turniru moguće je odigrati max 7 mečeva, znači da finalista odigra oko 40 mečeva u sezoni. Najviše se radi tokom leta, kada se organizuju letnji turniri, uigravaju ekipe i individualno postiže forma. Igrači treniraju svakodnevno, kad ne igraju mečeve, obaveze na fakultetu im se završavaju u toku prepodneva, pa posle ručka i odmora imaju obavezne treninge. Nakon toga im je na izboru da li žele i individualno da treniraju, treneri su im uvek na raspolaganju, kao i hala, teretana, bazen i sve što je potrebno za pripremu sportista. Savršeni uslovi za svakog mladog sportistu. Osim što ne dobijaju ni dolar od toga.
Dobiju školarinu i stipendiju...što u Americi nije mala stvar. Koliko je godišnja školarinu na Stenfordu za običnog smrtnika? Mislim da je sistem mnogo bolji od ovoga u Evropi.
Korisnikov avatar
By Lepus
Ma sistem je odlican, bar po mom ukusu. Imas vise nego elementarne uslove za zivot, vrhunske uslove za treniranje plus stices obrzovanje. A, ako si u kosarkaskom timu, tebi lova i ne treba da bi smuvao zene. :D

Nego, kad smo pomenuli novc. Znam da je zabranjeno placanje igraca, ali cisto sumnjam da neki od njih ne dobijaju kes. Bar u vidu nekakvih poklona (auta i sl.). Ili sam ja pod utiskom filma Blue Chips?
Korisnikov avatar
By Antoine
Stipendija i jeste školarina. Nikakav pocket-money ne dobijaju, i ne smeju da dobijaju. Znači, školarina, smeštaj, hrana, oprema. Za ostalo moraju da se snalaze. Nigde nisam rekao da nije dobar sistem, naročito u poređenju sa Evropom.
Cene studija se razlikuju, za ceo smeštaj i školarinu treba u proseku 30 hiljada $ godišnje.
Korisnikov avatar
By Antoine
Lepus napisao:
Nego, kad smo pomenuli novc. Znam da je zabranjeno placanje igraca, ali cisto sumnjam da neki od njih ne dobijaju kes. Bar u vidu nekakvih poklona (auta i sl.). Ili sam ja pod utiskom filma Blue Chips?
Ne bi se niko ozbiljan zezao sa time. NCAA Amateurism Rules su veoma strogo kontrolisana. Jednostavno, igrač ne sme da primi nikakav novac koji prevazilazi realne troškove (prevoz, smeštaj,...). Posebno su osetljivi na poklone.
Korisnikov avatar
By zola
Malopre gledah NC Stejt-Djuk uporedo sa Partizanom i pita me cale, koji inace ne prati kosarku, sta bi uradio Partizan sa ovima. Znam da su na NCAA klinci, ali s obzirom i na nasu mladost i to kako trenutno igramo, pitanje je sta bi bilo. Namucili bismo se sa Djukom, Plamli bi nas odvalio, a i Kvin Kuk. Svidja mi se NC Stejt, pratio sam ih i do sad, ali sam ih prvi put gledao ove sezone. Navijam za njih ove sezone. CJ Lesli mi je bash gotivan
Korisnikov avatar
By Antoine
@Karaburac
Evo dobrog meča danas: #2 Michigan - #15 Ohio State, 19:30
Korisnikov avatar
By Karaburac
Hvala Antoine, potrudicu se da ga pogledam.
Korisnikov avatar
By zola
Ostadoh do jutros da ispratim Indijana-Viskonsin. Morao sam da odgledam Kodija Zelera, nisam ga do sada uzivo gledao, samo na klipovima. Bash je dobar igrac, onakav ofanzivni repertoar je danas tesko naci kod centara. Juce je zabio 18 poena u prvom poluvremenu bez promasaja iz igre, mislio sam da ce gurati i do 35-40, medjutim u drugom dade samo 5 i izgubi Indijana. Kakva je ekipa Viskonsin, izgledaju kao neki rekreativci, ali bore se k'o jedan. Trener Bo Rajan je najveca faca, matori je isti Klint Istvud. Bogami, Indijana mi ne deluje jaca od Djuka i NC Stejta, ali videcemo. Moracu da odgledam i Micigen. Big Ten je nevidjeno jak ove godine
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 230

Vratiću se na nešto što smo Karabura[…]

KK Crvena Zvezda 26/27

Чуо сам да то спомињу.. Углавном имају тачне инф[…]