Gledao sam malo U20 i celo U18 prvenstvo.
Sto se tice U20, nista specijalno ja tu nisam video. Ovaj mali Milijasevic bek je prangijas i onaj Ristic iz Dinamika. Ok su, nisu za EL i nece ni biti. Malo krilo iz OKK ima zicu za skok i nista pored toga. Jovic iz Mege na visokim pozicijama mi se ne dopada. Nije los fizicki, ali mi deluje nisko da igra pod kosem. Sta znam. Bio je jedan bas visoki centar, mislim iz,Dinamika. Imao super rolu protiv Francuza, dobar osecaj za blokadu. Posle ga lik izveo, dalje nije ni igrao. Jer lik od 215cm na centru nije neko ko treba da dobije sansu.
U18 sam gledao sve. Opsti utisak, je da mi nasi klinci nisu delovali kao akceleranti. Svi su suvonjavi, dugacki, mrsavi. Sem Drezge, koji deluje malo snaznije. Ono sto mi se svidja generalno je sto svi idu na skok, fino trce. Vecinu ekipa smo nadskocili.
Drezgic je cudan. Na momente mi deluje bas jak na lopti, a onda izgubi 3 lopte za redom. Podeli asistenciju iza ledja, pa baci loptu u aut. Ode na dvokorak i otrese ih sve, sledeci put ne lici ni na sta. Ubode step back preko ruke. Onda promasi otvoren sut. Zapravo, podseca malo na Micica u tim godinama. Fizicki jak, lider, puno je na lopti, hoce da resava, organizuje, igra odbranu... Ali mnogo decijih bolesti u racionalnosti, izboru suta, dodavanja, kada u prodor... Sve u svemu optimista sam. Ima tu materijala. Ne znam sta da ocekujem kako ce mu prijati koledz kosarka, ali ako mu ustale sut bice to dobro. NBA mislim da nece moci, tako da mu ne gine povratak u Evropu za 4 godine, iskreno se nadam u Partizan. Ako sve bude kako treba stabilan EL plej, ako ne bude, Eurokup.
Dimitrijevic mi se bas dopada. Odlican osecaj za blokadu i skolovano kretanje u napadu. Zna da opali za 3, uglavnom bezuspesno, ali moze to da se dotera. Pokretljiv, skocan. Imao jedan sjajan ukrsten dvokorak sa asistencijom iza ledja u grupi. Znaci, nije panj. Ledjnu tehniku nema
. No dobro, to se da srediti. Rad na masi, rad na low post potezima i bice to dobro. Decko je pametan. Bojim se sto je kod Zeljka, da je tu Dule vec bih trljao ruke. Ipak, optimista sam. Koji je upside... Ne znam, ako se poklope kockice reprezentativni nivo. Da li to znaci NBA ili Evroliga tesko mi je da procenim. Aj konzervativna procena EL. Voleo bih kao 4, ali ne znam koliko je moguce. 5 kao rezervno resenje.
Bosnjakovica bih u Partizan sutra doveo. Ima tu mana, nisu to sjajni procenti, ali dosta tih suteva je uzeto iz propalih napada. Igra odbranu, verujem mu u sutu cak i kad masi i deluje mi da je decko bas pobednik. Mislim da moze lepo krilo da bude. U Realu nema mesta, na njegovoj poziciji prospekt je spanski igrac oko kojeg prave hajp i grade novu spansku zvezdu... Partizanu fale domaci igraci. Da li tu 1 i 1 daju 2, videcemo. Ja se ne bih dvoumio.
Sojic statisticki jedan od nasih najboljih igraca. Mislim da je Dimitrijevic bolji prospekt. Igrao je 4 vecinu vremena i ne znam da li sam ga par puta video da sutne van reketa. Ono sto je probao, sacuvaj Boze i sakloni... U reketu se super snalazi, ima osecaj za skok i nekako resava stvari pod kosem. Ne deluje to ne znam kako lepo, ali je efikasno. Ne mislim da ce moci da igra EL. Eurokup, mozda. Videcemo. Za Abu bi mogao da se izbori pa da vidimo dalje.
Kostic ima mnooogo prostora za napredak. Dobar sut, bas, bas dobar sut. Tehnika ok, moze bolje, ali ok. Dobar odraz.... Mislim sve je to dobro, ali je momak nekako nenametljiv. Deluje mi da je mogao vise nego sto je pokazao, a opet nije to bilo lose. Mozda mu je to i dobar stav za seniorsku kosarku da bi dobio priliku... E sad, ako hoces da budes zver,moras malo vise da grizes. Videcemo. Talenat je tu. Nadam se da ce dobiti priliku u Zvezdi. Mozda razmisliti ovu sezonu da odradi u FMP da igra ABA i Evropu vise. Videcemo, bas me zanima kako ce teci njegov razvoj.
Na ostale bih manje trosio reci, na odmoru sam i zena me gleda popreko sto kuckam 40 minuta.
Uglavnom mislim da ce svi moci da igraju profesionalnu kosarku, na kom nivou ostaje da se vidi. Mislim da niko nece moci da igra EL. E sad do kog nivoa ispod EL, videcemo. Tofoski i Srzentic su imali fine uloge. Ispod su mi gore navedenih, ali treba ih pratiti. Mali Aleksa Stanojevic kapira, ali je nizak za poziciju i malo ukocen. Zanima me da li ce dobiti priliku u FMP. Luka Jovanovic ima 210, nije panj. Moze da se radi sa njim. Plisnic meni skroz ok ono sto sam video, ali je nizak za centra. Bojim se da nasi treneri na najvisem nivou ne veruju takvim igracima. Na nizem nivou mislim da ce biti bas zahvalan igrac. Luka Markovic, ok, igra za ekipu, trojcica. Fali mi sad igrac. iz glave, jbg. Seticu se.
Sve u svemu, svidja mi se razudjenost po raznim klubovima. Ne secam se kad nam je tim izgledo ovako:
Real Madrid
Partizan 2
Koledz
Zvezda
Bkk Radnicki
Joker
Beko
Zarkovo
Fmp
Nekog sam i zaboravio, ali nije sve skoncentrisano u 2 kluba i to mi se svidja.
Toliko od mene. Citam vas, ali sam imao razne obaveze pa ne pisem vec godinama.
I kad ne budes prvi ti...