- Pon Jan 07, 2013 12:40 pm
Zna li neko kada se igra NIJT turnir u Beogradu? Vidim da je u Spaniji vec odigran. Hezonja iz Barselone je uvrsten u najbolju petorku, a Sulejmanovic iz Olimpije je proglasen za MVP-a turnira.
Raduje sto je za Barselonu igrao i Stefan Peno koji je mnogo mladji od ostalih igraca, ali je igrao na 5 utakmica, postizao u proseku 4,2 poena, 1,6 skokova, 1,8 asistencija, 1 ukradenu loptu za prosecno 13 minuta na parketu. Najbolje je odigrao protiv Makabija kada je i imao najvecu minutazu (22 minuta) i postigao 11 poena uz 2 skoka, 1 asistenciju i 2 ukradene lopte.
Vidim da je za Barselonu igrao i neki Milovan Draskovic. Zna li neko nesto o njemu? Vidim da pise da je Crnogorac.
Sto se nasih igraca tice u sastavu Olimpije je bio i Vasilije Vucetic.
Inace Hezonja se pokazao kao tezak silovatelj po statistici. U porazu Barselone u polufinalu je dao 35 poena. Za 2 je gadjao fenomenalnih 14 od 18, ali zato za tri 0 od 11! Iz igre je sutnuo 29 puta, a ostalih 11 igraca zajedno 39 puta.
Veoma mi je zanimljivo koliko Spanci imaju stranaca i u mladjim kategorijama, a mi izigravamo neke postenjacine pa jedan Magdevski koji je iz Makedonije, znaci ex yu igrac ne moze da nastupa za Partizan.
EDIT: prevideh u prvi mah. U utakmici za trece mesto Peno 22 minuta na parketu 8 poena, 3 skoka, 7 asistencija i 2 ukradene lopte u pobedi Barse nad Kahasolom.
EDIT2: Nasao sam kad se igraju i ostali turniri. Za nas najbitniji u Beogradu ce se igrati od 22. do 24. februara. U Rimu se vec odigrao i pobednik je KK Spars iz Sarajeva koji je u finalu pobedio Fenerbahce Ulker. Salic je bio mvp finala sa 29 postignutih i isto toliko indeksnih poena. U proseku 21 poen i 10,5 skokova!
Svaka cast nasim klincima, samo neka tako nastave.
I kad ne budes prvi ti...