Ako gledamo samo lutrijske iz ex yu, sad sam proverio i ima ih zapravo jako malo.
To su Milicic, Doncic, Saric, Hezonja, Radmanovic, Topic i Bender.
Njih mozemo da podelimo na fizicke zveri tipa Milicic, Hezonja, Bender i Radmanovic i mozgove tipa Doncic, Topic, Saric.
Doncic je svakako van svake konkurencije. Darko Milicic je fizicki najtalentovaniji evropski centar ikada i to odgovorno tvrdim u ekstremno jakoj konkurenciji. Kao klinac sam ga gledao na pripremama Hemofarma gde kamikaze trci brze od bekova. Nestvarno. Pritom snaga, skocnost, uz sasvim solidan sut su zaista obecavali nesto nevidjeno, ali jebiga...
Da budem iskren Hezonja i Saric su mi u Nikolinim godinama bili dominantniji protiv svojih vrsnjaka i od obojice sam ocekivao mnogo vise. Sarica je bas ta svestranost i sjebala. Mogao je biti Jokic, ali jbg da je Joka biti lako, Joka bi bio svako. Hezonja svoju atletiku nije uspeo da prevede na NBA nivo, opet jako dobar godinama u Evropi.
Topic uz svo postovanje prema njemu mi je ipak ispod Nikole. Jako je trsko da beli evropski plej bude medju najboljima u NBA. Nije to kosarka za tu sortu. Povremeno se pojavi jedan Doncic, ali na drugog mislim da cemo jos dugo cekati.
Radman je jako zanimljivo poredjenje, atletska zver sa vrhunskim sutem. Radman nikad nije bio planiran za prvu zvezdu ekipe, on je trebao da bude elitni rolni igrac i tu se prilicno dobro ostvario. Nikolu bih stavio iznad njega.
Bender je obecavao fizicki, ali mene nikad nije svojim igrama kupio na terenu. Mislim da su ljudi vise zeleli da bude vrhunski nego sto je to bilo realno.
Dakle rekao bih da su Doncic i Milicic definitivno ispred.
Radman, Bender i Topic definitivno iza.
Dvoumim se oko Hezonje i Sarica.... Rekao bih da je zbog fizickog upside-a iznad Sarica. Za Hezonju, sta znam brate... Malo me jebe sto Hezonja nije uspeo pa mi to uvek u glavi.

aj patriotski ispred i njega.
Znaci konacno bih rekao treci na listi od njih 7.
Izvini sto malo kasnim, u putu sam. Pozdrav iz Bitolja

I kad ne budes prvi ti...