Teme o mladim igračima i reprezentacijama
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ok zavrseno prvenstvo, peto mesto. Ni dobro ni uzasno lose. Porazi od Litvanije i Italije. Dok smo sa Litvancima bili mahom u egalu, Italijani su nas propisno isprasili. Okosnicu Italijana cinili su momci iz Armanija koji su na nextgen turniru isprasili i Zvezdu i Megu, a isprasili su nas i sad i to bez svog najboljeg centra Suidja koji je potpisao za Megu i propustio turnir.

Sto se nasih igraca tice ono sto smo videli je manje vise to u ovoom trenutku.

Backo je ofanzivno najtalentovaniji centar od Pecarskog sa 65% za 2, 45% za 3 i 94% sa bacanja konstantno na svakom nivou pokazuje da moze da zatrpava koseve protivnika. Odbrana i trcanje nesto na sta treba da se fokusira, talenat je tu.

Srzentic za mnoge razocaravajuc turnir, ali i to je manje vise to. Ne prija mu da bude lider, vise je za all round igraca iz drugog plana i tu moze biti jako dobar i u seniorima.

O Radovicu smo vec pricali, ne bih nista dodao. Lucic slican, mozda malo bolja tehnika i dosta losija fizika.

Ostojic je ofanzivno imao bolji turnir nego sto sam ocekivao, ali opet ne treba tu ne znam sta ocekivati u buducnosti u napadu, odbrana i skok su njegove sfere. Steta sto se Kuzmic penzionisao, bio bi mu idealan role model u FMP.

E sad posto je prvenstvo gotovo, a pre nisam hteo mnogo da hejtujem, Nikitovic i njegova selekcija mi se ne dopada. Mislim da je propustena lepa prilika da se neki momci 2008' ukljuce u ovu ekipu.

Bikic je jedini momak 08' koji je dobio priliku u ovom timu. Da li iko razume zasto?

Popovic iz FMP je imao drugorazrednu ulogu i u juniorskom timu FMP, a dobio je da bude prva petorka reprezentacije.
Isailovic iz Partizana je neko ko je dobar atleta, ali stagnira vec neko vreme i ima razloga sto je bio u timu za KRK, a za zavrsnicu prvenstva KLS nije. Sa druge strane Mijailovic i Danilovic koji jesu i koji su pokazali da mogu protiv seniora Spartaka i FMP nisu dovoljno dobri za svoje vrsnjake? Svi iz iste ekipe. Gde je logika?

Sekularac poveden, ali u drugom planu.

Na poziciji 2 Belic i Danilovic kao najperspektivniji bekovi iz generacije 08' nisu povedeni. Mogao je bar neko, umesto Bikica ili Popovica.

Sad generalno o selekcijama mladih kategorija. Mislim da treba imati neki sistem gde ce se nasim juniorskim i kadetskim ligama vise dati na znacaju. Zasto?
Tatic 2006 mvp juniorske lige nije ni u jednoj selekciji
Cimbaljevic 2007 najbolji poenetr juniorske lige nije ni u jednoj selekciji.
Zekavica 2008 najbolji poenter i mvp kadetske lige nije ni u jednoj selekciji.

Mislim da to nije dobro.
Korisnikov avatar
By Zex88
Све у свему,Вуле и Никитовић су урадили лош посао,Малина добар? :)

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Karaburac
Vuletom sam vise nezadovoljan nego Nikitovicem.

Nikitovic je samo bio onako prosecan, sa blagom tendencijom forsiranja igraca koji mu ostaju ( Ostojic, Popovic, sad me ne bi iznenadio transfer Isailovica onda bi sve imalo smisla). Sama igra, petorke na terenu i to mi je bila ok. Nasi jednostavno nisu bolji od Italije u ovom trenutku. Zao mi je samo sto smo eto, mislim imali priliku da malo drugacije popunimo roster.

Vule me je bas zaprepastio. Vodjenje utakmice, petorke na terenu, odnos visokih i niskih u ekipi, sve mi je bas bilo lose.

Malina je mislim odradio odlican posao. Potpuno je igru prilagodio ekipi, dobro ih motivisao, oni su momci igrali bolje nego sto su mislim i sami za sebe mislili da mogu. Svaka mu cast.
Korisnikov avatar
By Zex88
Гледао сам јуче на прескоке Србија-Турска до 16 година.
Баш ми се допао Кустурица..На обе стране терена.
Да ли он може бити наша "следећа велика ствар"?
@Karaburac Јеси ли га гледао до сада?

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
I ja sam vrlo slučajno naleteo na tu utakmicu i moram reći da mi je glavni utisak da dosta igrača ne može da dobaci sa trojke... gledao sam tipa 3 minuta u 2/4, nisam siguran da to treba i da je normalno da to tako izgleda. Plus na to većina njih nema nikakvu tehniku šuta, ostalo u smislu driblinga i slično mi deluje da su ok, ali šut...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Kusturica igra u Barsi, tako da nisam pratio.
Inace, u16 je nosece godiste 2009, a ja sam pratio nas JJLS nosece 06' i JKLS vec nanje nosece 08'.

Od momaka koje sam zapazio tad u konkurenciji sa starijima mogu da izdvojim Bjelicu (Mega) i Simijanovskog (Spartak) koji je nazalost presao u Zvezdu.

Inace ne volim mnogo da gledam mladje od 18 godina, jos su mi deca. Ni mehanika suta nije formirana, jos rastu. Tesko mi je tu nesto da procenjujem.

Kusturica mi deluje da ce fizicki biti hibrid Pokusevskog i Srzentica. Sem toga, videcemo..

Prethodnih nedelja sam procitao ponovo celu ovu temu od prve do poslednje strane. Bilo je tu forumasa koji su bas lepo pratilu, recimo Bojdo, a opet su i oni pravili kapitalne promasaje. Recimo Milijasevic je proglasavan za novo svetsko cudo sa 14 godina. Balsu smo vec videli u prva 3 pika na draftu. Matija Gorunovic, Andrija Marjanovic, Lazar Zivanovic su i zaboravljeni vec, da ne idem dalje.

Mada recimo i nekih epskih pogodaka, na primer jedan forumas je skrenuo paznju na Cerovinu jos dok je bio u Poletu iz Ratine.

Tako da,se ja drzim ovih godina koji kucaju na vrata seniora, tu mnogo vise vidim. Za mladje se ne osecam komforno da dajem predikcije.
By Bojdo
Kusturica je ipak neko ko ce i u seniorima imati fizicku prednost na mnogim seniorskim igračima. Čudo prirode za bijelca, njegov dugi korark, produzeni korak od dva metra je poezija(nekad djeluje kao Janis kad krene da gazi). Njegov raspon ruku je vjerovatno preko 215cm na ovu visinu, mozda i 220 cm, što je raritet za bijelce da imaju toliko veci raspon od visine. Fleksibilni pokreti i dobra tehnika. Kod njega je bitno da je izgleda late bloomer koji ima bas mnogo prostora za fizicki napredak, od svakog cuvara je laksi za 10 kg, nema ni trunke misica na tijelu a i lako je moguce da dosegne 207-208, sto bi uz njegovu odlicno motoriku mu mozda i jos vise podiglo plafon. Iako je bez trunke misica, on ima glavu (ne boji se) i zilavost za kontak. Vrlo je dobar u odbrani.

Uglavnom, ozbiljan organski talenat, kombinacija fizickih i tehnickih predispozicija. Pratim dugo kadetski prvenstvana ali od Aleksandrova se ne sjecam se naseg talenta koji je tako dominirao a da nije snaga i misici. Recimo, Musli je sve radio na snagu.

Sto se Milijasevica tiče, da, on je imao neke akcelerantske karakteristike i ishod je bio da je dosegao fizički limit vrlo brzo. Vec sa 16 godina se vidjelo da ce to biti vrlo tesko na seniore prenijeti. Kod Kusturice se ne nazire nikakav fizicki limit, naprotiv neke projekcije od njega prave "fizičkog monstrum"- Živi bili pa vidjeli.

Sinocnje sekvence proiv Slovenaca.

https://x.com/monbr24/status/1956427488550121510

A ovo je protiv Španaca

https://x.com/wilkomcv/status/1955247143666716774

Pozdrav za staru ekipu ovog foruma.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Rekoh ja fizicki ga vidim negde izmedju Pokua i Srzentica. Mislim da ce biti visi od Ogija, a nizi od Srzentica. Videvemo kako ce se to sve razvijati na dalje, ali ram jako lep. Sad da li je ram dovoljan da i slika bude super, videcemo (Dalibir Ilic, Balsa, Poku jos uvek nisu to iscrtali kako smo ocekivali).

Taj fizicki razvoj i uticaj rasta na motoriku mi je malo misterija. Secam se na primer Dangubica kako je imao ubitacan dribling, igrao prakticno keca, a onda je izrastao jos dodatnih 5cm i nije vise nikog mogao da prodje. Kao da nije isti covek.

Tako da sam ja generalno oprezan kad su deca u pitanju, ali da ga vredi pratiti, treba definitivno.

Malo me i brine sto je u Spaniji. Ne znam ni jednog naseg igraca koji se super razvio u Barsi ili Realu Marjanovic, Zivanovic, Nakic, Peno itd su svi imali kanal karijere po odlasku iz Spanije. Za neke su tu povrede kumovale, ali opet.

PS mnogo mi je drago sto si se javio. Bas sam uzivao citajuci stare postove.
Korisnikov avatar
By Zex88
Злато најзад. Одлично друго полувреме и одлични пулени друга Карабурца .
Солидно европско лето за млађе категорије.

• 1
  • 341
  • 342
  • 343
  • 344
  • 345
  • 354
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]