Teme o mladim igračima i reprezentacijama
Korisnikov avatar
By Karaburac
Sto se samih igraca tice, a to nas sve najvise zanima, opsti utisak je da smo fizicki slabiji od svih ekipa i da smo mekaniji. Jako su lose nasi bekovi reagovali na agresivnost protivnika, a centri nisu mogli da se izbore za poziciju ni na skoku ni na niskom postu.

Mislim da je to cist uticaj slabog KLS-a gde je vecina ovih igraca igrala ove sezone. Da su igrali ABA u bilo kom timu bilo bi drugacije.

Ovi momci su prosle godine bili srebrni, da se nije Bosnjakovic povredio mozda bismo imali sanse sa Nemcima. Ove godine, razlika je cini mi se veca.

Kostic do ove godine nije bio nosilac ove ekipe. Sad se to od njega ocekivalo i podbacio je. Tesko se borio sa agresivnoscu na lopti. Na obrucu nije zavrsio nista, samo je dobijao banane i gubio lopte, a povrh svega ni sut mu nije radio. Od svih momaka najvece razocarenje.

Drezgic isto imao problem u prenosu, ali za razliku od Kostica se u druge dve adaptirao i pokazao sto je glavni igrac ekipe. Gomila poena od kojih je svaki sam sebi iskreirao iz driblinga, plus dosta asistencija. Pritom, najbolji skakac ekipe. Nazalost, niko ga nije pratio. Drugi problem u odbrani je isto pokazao slabosti. Argentinci su ga bas lako probijali.

O Dimitrijevicu ne bih opet, malo je koriscen i kad je koriscen, upotrebljavan je lose. Tvrdim odgovorno da ima najveci upside od cele ove ekipe.

Sojic se susreo sa realnoscu. Centri u drugoj muskoj ligi nisu nesto sto te priprema za ovakvu smotru. Nije nista resio ledjima. Igra u skoku isto znacajno losija nego prosle godine.

Jovanovic dobro trci za svoju visinu. Posto nisam mnogo ocekivao, nisam mnogo ni dobio, ali eto trcanje mi se dopalo.

Plisnic dobar sut ima za 210cm i to je za sad to. Mekan je za centra, spor za 4. Morace da radi na svojoj fizici. Ofanzivno se protiv Nemaca najbolje pokazao, samo deluje da je imao problem u odbrani i skoku.

Luka Markovic me je prijatno iznenadio. I dalje imam osecaj da gledam Voju Stojanovica, ali bio je konkretan i iz spoljne linije je najbolje sutirao. Mnogo je palo na njega odsustvom Mitra i odhovorio je bolje nego sto sam ocekivao.

Dzepina ima osecaj za kos, ali je mnogo i preterivao nekim nerezonskim sutevima za 3 iz popa. Ima finu visinu za 4, ali mi ne deluje bas atleticno. Ocekivao sam da se malo bolje krece i skace. Uz Drezgica i pored mana verovatno najvise pokazao.

Od Vojinovica i Solomuna nista nisam ocekivao i to sam i dobio.

Tofoski je pametan i borben momak koji nazalost ulazi u dugacku plejadu nasih plejeva koji nemaju sut. Stefan Markovic i Jovic su to tokom svoje karijere doveli na prihvatljiv nivo, da li ce i Tofa, videcemo. Mislim da ce mu od toga zavisiti u kom smeru ce mu jarijera poci.

Stanojevic ima fizicke limite jer igra 4 sa 201cm, a pritom nije neki monstruoznu atleta. On je onako solidan all round igrac, ali mi fali nesto u cemu ce se istaci. Mislim da nema telo za NBA i Evropu, a sad da li ce kroz ABA doci do evrokup ili fiba lifa sampiona nivoa, zavisice najvise od njega.
By Tamerlan
Da imamo neku strategiju razvoja mladih igrača, ovi momci bi iza sebe imali prethodnu ABA sezonu raspoređeni u Spartaku, Igokei, FMP-u, Megi i Borcu. Bar po dva igrača u svaki klub.

Šta će igrač sa 19 godina i reprezentativnim statusom u KLS-u. Još godinu dana i on se nepovratno ispisuje iz svih omladinskih reprezentativnih selekcija, za ceo život.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Skakljivo pitanje bas.

Meni je to donekle i ok, ali je problem veliki sto kvalitet KLS opada iz godine u godinu.

Kad uporedim sta sam gledao pre 10 godina i danas u KLS razlika je ogromna.

Drezgic je omasio na koledzu, sledece sezone ce biti prvi plej Mege. To he mislim super za njega.

Kostic je izdominirao u KLS, ali sad vidimo da mu je trebao verovatno jaci izazov. Videcemo ga na koledzu.

Bosnjakovic u Partizanu tu i tamo. Dobije priliku ponekad. Mislim da bi kvalitetna pozajmica bila najbolje resenje za njega ako nije u planu za 12.

Dimitrijevic pozajmljen u jako losu ekipu Metalca ove sezone. Niti su oni znali sta ce sa njim, niti je on znao sta ce tamo. Videcemo ga na koledzu ove godine. On ima 4 godine da poradi pre svega na masi i na sutu. Decko ima odlican okvir za nabacivanje kvalitetne mase. Lici mi gradjom na mlafog Milutinova.

Sojic igrao drugu musku ligu u Beku...

Radosic je fino dobijao priliku u Igokei. Steta sto ga nije bilo ovde. Inace na u16 je bio nas najbolji strelac 2022 sa 20+ poena.

Plisnic je presedeo skoro celu sezonu u Dinamiku. Dobio priliku tek pred kraj.

Aleksa Stanojevic je tu i tamo dobijao priliku u FMP. Dok Luka Markovic (presao iz,Dzokera) i Luka Jovanovic (iz Zarkova u Krstase pa u FMP) realno nisu ni igrali seniorsku kosarku.

Tofoski je u KLS uz Kostica imao najbolju sezonu i uz,Pena bio lider,BKK Radnickog prosle sezone.

Dzepina je bio pozajmljen iz Valensije u spansku drugu ligu. Sto je mozda, cak verovatno i bolji rang od KLS.

Vojinovic i Solomun su igrali u OKK ove sezone, samo meni jednostavno nisu kapaciteti za nesto vise. Verovatno ce sad i dobiti priliku u Megi jer ce Mega raditi veliku rekonstrukciju tima, ali eto.

Inace iz ove generacije meni zanimljivi momci koji nisu dobijali prilike kod Aba ligasa su Tatic, Curcic i Ivkovic u Borcu. Bugarcic iz Borca je potpisao sad za Cacak 94 pa ce igrati KLS.

U Spartaku mi se,Kondic bas dopada, a i povratnik iz Italije Bogdanovic je dobar, inace clan ekipe u16 iz 2022 kao i Ivkovic iz Borca.

U FMP zanimljiv pored trojca iz ove ekipe zanimljiv je i plej Dimitrije Pavlovic.

Mega interesantno nema domace igrace 2006, ima starije i mladje. Uz,Drezgica, ocekujem da ce Vojinovic i Solomun tu preci iz,OKK ako ne nadju bolja resenja.

Od ostalih, jacih kls timova, u Vojvodini centar Zecevic pripada ovoj generaciji.

Pratixemo gde ce ko od njih ove sezone. Mislim da je svima potreban korak napred.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Igrali su i polufinale evropskog u18 prosle sezone. Dobra generacija. Inace za trece mesto dobili bas Izrael.

Ocekujem da ce Kroflic biti vodeci prospekt Mege ove sezone.
Korisnikov avatar
By Karaburac
A jbg sta je merilo uspeha u mladjim kategorijama? Medalja, neki vrhunski talenat ili gomila solidnih igraca?

Mislim, to je objektivno tema za razmisljanje i za kosarkaske delatnike, ne samo za nas sto prdimo ovde po forumu.

Izrael nema dubinu, ali Ben Saraf (koji propusta ovo prvenstvo zbog NBA drafta) je top talenat. Realno bolji je od svakog naseg momka iz ovog godista i preko njega i Mejera Izrael nas je zamalo izbacio u polufinalu prosle godine, a opet, jel to merilo kvalitetnog rada sa mladima u Izraelu? Na svakih 10 godina NBA igrac i par el igraca?

Ili Francuska koju su izbacili Svajcarci, a svake godine izbacuju po 5,6 draftovanih igraca u NBA?

Mi treba da stavimo prst na celo dobro jer nasih momaka nema po evropskim takmicenjima, a domaca nisu dovoljno kvalitetna da im omoguce napredak. Mega nije dovoljna.

Sto se ove generacije tice niko od njih nije NBA kalibar. Po meni Dimitrijwvic, Drezgic i Kostic mogu igrati EL u nekoj perspektivi, ali ima dosta solidnih klinaca koji bi mogli da igraju neki ABA nivo, a realno tesko ce se zacto izboriti i onda tu upadaju neka Slovacka, Rumunija, Madjarska, a u top evropske lige stizu Ameri ko na traci.
By Tamerlan
Treba juriti rezultat pa šta bude posle. Gledam sad ekipu koja je 2007. postala juniorski prvak sveta u Novom Sadu.

uspeli su

plej: Stefan Marković
bek-šuter: /
krilo: Marko Kešelj
krilni-centar: Milan Mačvan
centar: Miroslav Raduljica, Bobi Marjanović

realtivan uspeh

Marko Čakarević (ABA igrač)
Mladen jeremić (solidan ABA igrač)

neuspeh

Dušan Katnić
Slaven Čupković
Aleksandar Radulović
Petar Despotović
Stefan Stojačić (ovaj je nekako dogurao čak do Zvezde)
  • 1
  • 338
  • 339
  • 340
  • 341
  • 342
  • 354
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]