Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By PASULJ PASULJ
Čovječe,pa Avdija je godište 01 a vodi Izraelsku U98 prema zlatu.O kakvom odrastanju ti govoriš?Pa Pokuševski je za glavu viši od svojih vršnjaka.Pa ko je tu lejt blumer a ko akcelerant?
By malinaro
Karaburac,
Znam da ni INSEP nije savršen i njega sam uzeo samo kao predlog za razmišljanje. Svi već vidimo i da je naš model dobrano istrošen i neprilagođen novim okolnostima i da treba ozbiljno pristupiti njegovom redefinisanju, da bi našu košaku i mlade igrače zaštiti od nezajažljivih menađžera i roditelja, trenera mediokriteta bez vizije i hrabrosti i parcijalnih interesa klubova. Ako ništa ne učinimo, ovaj sport na koji smo toliko ponosni,nema posebnu budućnost. I svetan sam svih otpora i iskušenja,ali ne treba odustati unapred,jer je i mali iskorak bolje od sadašnje stagnacije.

Ako interes srpske košarke nije jači od trenuntih interesa par klubova,onda čemu savez i reprezentacija. Pa i njima je u interesu da na kraju trenaže, dobiju dobro spremljenog mladog igrača, umesto da takve kupuju po mnogo većim cenama u inostranstvu. Samo treba malo misliti unapred,što je često vrlo teško.

Isto tako, ako se unapred predamo i kažemo dje nešto nemoguće,jer nismo pravna država,onda treba odustati od svega.Pa za početak je dovoljno da bar neko nije formalno menađžer, pa ga isključiš direktno iz zvaničnog predstavljanja,što svakako smanjuje njegov manvarski postor i uticaj. Zar to nije dovoljno za početak. I opet dugoročno, sav oni gubitak mogu nadomestiti jačim ugovorima na senirskom nivou,što je realno očekivati od tako spremljenih mladih igrača.

Na kraju ,nije mi cilj da budem u pravu,već da otvorimo ovu priču,iznesemo predloge, možda nekad nekim čudom dođe do onih koji odlučuju kao predlog za razmišljanje.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Znas kako, nisam do kraja siguran sta bismo sa takvom ekipom dobili vise nego sto nam recimo donose Mega i FMP (samo uzimam kao primer). Ukoliko koncentrises sve mlade talente u jednu ekipu, totalno je van pameti da se oni takmice u svom godistu. Jedino sto bi u toj situaciji imalo smisla je da se takmice sa seniorima, ali u kom rangu? Zbog sistema takmicenja takvu ekipu nikad ne bismo uspeli da ubacimo u ABA (drugim recima, ne verujem da bi to prihvatile ostale zemlje), znaci da bi najbolje takmicenje koje bi mogli da igraju bilo KLS. Da li je to zaista toliko bolje nego sto im nasi klubovi trenutno nude?

Drugo, ni ABA ni KLS nisu pod uticajem Saveza. Dakle, da bi se izgurala ta ideja, prvo bi Savez morao da se nametne u nekoj meri tim takmicenjima. Nisam siguran da Savez ima snage za to, cak i da ima volje.

Trece, zasto mislis da tu ekipu ne bi vodio Klipa? :) Hocu da kazem, zasto mislis da tu opet ne bi bio neki trener koji je na neki nacin u dzepu nekog od menadzera? Sto bi opet vodilo do toga da ti niko ne garantuje da bi ti mladi igraci bili zaista tako spremni i dobijali posle jace seniorske ugovore.

Para vrti gde burgija nece, a Savez generalno para nema. Menadzeri ga imaju dosta i samim tim mogu da uticu na Savez da guraju u odredjenoj meri svoje interese. Da bi se to promenilo neophodno je da se izvede puno toga, pre svega da se osmisli odrzivi sistem finansiranja sporta. Sve i da se osmisli takav sistem, najverovatnije bi pojedini klubovi uvek bili finansijski mocniji od Saveza.

Ne kazem ja da sam apriori protiv te ideje, ali je sustinski zbog nedostatka finansija trenutno nerealna.

Na kraju krajeva, nasa produkcija mladih igraca uopste nije tako losa da bi nam priroritet bio da je popravimo. Najveci problem je prelaz tih klinaca u seniore, a tu opet taj koncept INSEPA mislim da ne bi previse pomogao.
Korisnikov avatar
By djokonda
PASULJ PASULJ napisao:Čovječe,pa Avdija je godište 01 a vodi Izraelsku U98 prema zlatu.O kakvom odrastanju ti govoriš?Pa Pokuševski je za glavu viši od svojih vršnjaka.Pa ko je tu lejt blumer a ko akcelerant?
Avdija je već viđena priča...on će 90% da dogura do NBA, ali i njegov plafon je vidljiv...za Evropu dobra, ali za NBA uslove samo prosečna atleta, takođe i prosečna visina za poziciju koju će igrati (teško da će prebaciti 207cm)...veoma me podseća sa svojim razvojem na Mirotića ili još više Šarića. S druge strane, Pokuševskom se plafon još ne vidi...on možda nikada ne dogura do NBA, ali, ako se stvari poklope, može da bude all star nivo igrača.
By Bojdo
Slažem se sa Djokondom. Pokusevski je bas specifičan talenat, ali i delikatan koji zahtjeva nepogresivost u trenerskom pristupu.
Ja bih sa njim radio bas polako, zrno po zrno , u smislu nabacivanja misica i razvijanja čvrstine i izdržljivosti. Nigdje ne treba žuriti.
By ikaluka
PASULJ PASULJ napisao:Čovječe,pa Avdija je godište 01 a vodi Izraelsku U98 prema zlatu.O kakvom odrastanju ti govoriš?Pa Pokuševski je za glavu viši od svojih vršnjaka.Pa ko je tu lejt blumer a ko akcelerant?
Sta da odgovorim na ovo!!! Mozda jedna cinjenica, prvi/Avdija/ ima sedamnaest ipo godina a drugi sesnaesnaest ipo. I jos jedna digresija prvi je po tebi "lejt blumer" i ako ima malte ne vec formirano telo a drugi je "akcelerant" zato sto je za glavu visi od prvog i ako je u telu gotovo jos dete.Cudno razmisljanje ja ga ne razumem.
Poslednja izmena od ikaluka u Pon Jul 23, 2018 5:20 pm, izmenjeno 5 puta ukupno.
By PASULJ PASULJ
Ma nema spora da će Pokuševski dogurati do NBA.Po mom mišljenju biće to karijera od 15-25 minuta po meču.To nije loše naprotiv.Samo tvrdim i to sam uvijek i tvrdio da će Nakić ostvariti više jer je veći potencijal.Avdija je veći potencijal od obojice.Isto tako tvrdim da će od ovih Hrvata koji su drugi na EP 20 jedan a možda ni jedan dogurati do EL.
By ikaluka
Na ovom prvenstvu su vise uspeha imale uigrane reprezentacije koje su igrale timsku kosarku sa kolektivnim odbrnama na nivou seniorskih ekipa, koje su se cele godine okupljale /Turci,Izrelci/ ili su im igraci u svojim klubovima aktivno igrali seniorsku kosarku bez obzira na nivo takmicenja /Italija,Hrvatska/.Ostali koji su pokusavali da igraju na neki individualni kvalitet /postojeci ili ne/ svojih igraca daleko losije su prosli.Ko ce bolje proci u buducnosti, imati vise koristi od svojih igraca pokazace vreme.
By forfang
Србију ће на Европском првенству у Летонији представљати следећих 12 играча: Павле Кузмановић, Алтин Исламовић, Лука Церовина, Богдан Недељковић, Марко Пецарски, Богдан Рутешић, Зоран Пауновић, Аријан Лакић, Тома Васиљевић, Далибор Илић, Урош Трифуновић
Korisnikov avatar
By BBBbbb
Nije nista bas toliko sigurno za Pokusevskog i NBA. Igraci njegovog tipa (laki mobilni visoki igraci, ispod proseka po atletskim sposobnostima za NBA) sa nedefinisanom pozicijom ne prolaze bas najbolje u NBA. Late bloomer je definitivno i treba videti kako ce se razviti. Bender kao neki slican primer (minus pas igra) za sada se nije proslavio.
  • 1
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 354
Takmicenja mladjih kategorija

Sutra startuje F8 jedinstvene kadetske lige. Preth[…]

Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Svaki djecak koji ne ode na koledz a ima priliku […]

KK Partizan 2025/26.